Hur du fixar en LG G5 som inte kan ansluta till Wi-Fi och andra internetanslutningsproblem

 • Förstå och lära dig hur du felsöker din LG G5 (# LGG5) som inte längre kan ansluta till Wi-Fi-nätverket som den använde för att ansluta.
 • Lär dig hur du fixar din # G5 som håller på att förlora sin Wi-Fi-anslutning och byter till mobildata, vilket leder till ingen anslutning.
 • Vet orsaken till att Wi-Fi-knappen blir grå på G5 och lära dig hur du felsöker problemet.

Internetanslutning är en av de viktigaste sakerna i en smartphone men vad händer om en premium och dyr telefon som LG G5 inte kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk?

Vi har sett många problem och bland dem är anslutningsfrågor som att inte kunna ansluta till Wi-Fi eller inte kan få bra anslutning även om du är ansluten till ett nätverk. Så i det här inlägget kommer jag att ta itu med tre av de mest rapporterade Wi-Fi-relaterade problemen som LG G5-ägare stött på och du kommer att lära dig ...

 • Hur du felsöker LG G5 som inte kan ansluta till Wi-Fi
 • Hur man fixar LG G5 som fortsätter att förlora Wi-Fi-anslutningen
 • Hur man fixar grågräddad Wi-Fi-knapp på LG G5

Läs vidare för att förstå de problem jag citerade här och lära dig hur du åtgärdar dem. Om du har andra problem med din telefon kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt Android-frågeformulär. Vänligen ge oss all nödvändig information om problemet så att vi kan ge dig mer exakta felsökningsguider och / eller lösningar.

Hur du felsöker LG G5 som inte kan ansluta till Wi-Fi

Det finns flera orsaker till att din telefon inte längre kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk och jag kommer att täcka vanliga sådana i det här avsnittet. Jag kommer också att citera ett problem som skickats till oss som bäst beskriver hur problemet uppstår.

Hej killar. Jag äger en G5 och den är bara 3 månader gammal. Mitt problem handlar om Wi-Fi. Varje dag efter jobbet går jag till denna kafé för att spendera en timme medan jag försöker läsa meddelanden från vänner, göra saker på Facebook och Twitter medan jag njuter av en kopp kaffe. Jag har obegränsad data på min telefon men saken är att signalen sjunker till 3G när jag är i det området så jag väljer att använda Wi-Fi enligt butiken. Nyligen slutar min telefon att ansluta till den och säger att den är "Få IP-adress" och går sedan bara till "Sparad" istället för "Ansluten". Jag frågade servitören om det men han visste också inte vad han skulle göra. Så min fråga är varför detta händer och hur kan jag fixa det här?

Det finns också olika situationer som leder till samma problem - kan inte ansluta till Wi-Fi. Vad gäller problemet som nämns ovan kan telefonen upptäcka nätverket, kommer ihåg det men kan inte få en anslutning. Så här är vad jag behöver för att du ska göra ...

 1. Fråga administratören, kaféägaren eller servitören om de nyligen har ändrat lösenordet för sitt Wi-Fi-nätverk. I så fall måste du skaffa det nya lösenordet och använda det för att ansluta.
 2. Förutsatt att lösenordet inte ändrades, "Glöm" nätverket från din telefon.
 3. Starta om din LG G5, låt den söka efter tillgängliga nätverk och anslut till butikens Wi-Fi.
 4. Ange nu det lösenord du känner till. Om problemet fortfarande uppstår måste det vara ett problem med själva nätverket. Det finns inget du kan göra åt det förutom att rapportera det och förhoppningsvis fixar de det snart.

Vi kan bara inte fortsätta felsökningen, särskilt om vi vet att det är ett nätverksproblem helt enkelt för att vi inte har tillgång till routern.

Hur man fixar LG G5 som fortsätter att förlora Wi-Fi-anslutningen

Att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk är ett enkelt jobb för G5 men vissa enheter har problem med att hålla kontakten. Vissa ägare rapporterade att deras enheter fortsätter att byta från Wi-Fi till mobildata och vice versa som om telefonen tappar en anslutning och försöker ansluta till den andra. Läs det faktiska meddelandet vi fick om denna fråga nedan ...

Inte säker på om jag är den enda som har det här problemet men min G5 fortsätter att tappa sin anslutning till min Wi-Fi. Tänker att det kan vara ett nätverksproblem, jag försökte redan starta om mitt modem / router men det gör det fortfarande. Det jag märker är att när det tappar anslutningen till mitt nätverk ansluter den automatiskt till data och jag vill inte ha det eftersom bortsett från att batteriet tappas snabbt har mitt område inte bra dataförbindelse. Det är anledningen till att jag prenumererade på ett snabbare internet för att få bättre Wi-Fi-anslutning. Vet ni hur man fixar det? Tack.

Detta är faktiskt resultatet av tillverkarens önskan att göra sin enhet "smartare." Telefonen borde ansluta till ett annat nätverk i frånvaro av det andra men det verkar som om enheten har blivit så känslig att en mindre skillnad i signalstyrkan och det växlar nätverk. Jag tror att problemet uppstår när du går lite längre från routern, går in i ett rum eller ett badrum eller går utanför.

Saken är att räckvidd är viktig när det gäller radiosignaler. Så när signalen tappar och telefonen upptäcker den kommer den att ansluta till det andra nätverket. När den upptäcker att Wi-Fi-signalen är stark igen ansluter den till den igen. I processen går anslutningen bort. Det finns två saker du kan göra åt detta:

Först kan du stänga av mobildata om du verkligen inte vill använda den . På det här sättet kommer telefonen att låsas på ditt Wi-Fi-nätverk på grund av frånvaron av den andra. Så även om signalen tappar har den inget annat val än att hålla sig ansluten till nätverket eller förlorar anslutningen.

För det andra kan du stänga av Smart Network Switch, som ansvarar för automatisk nätverksväxling. Genom att göra det kommer din telefon att hålla kontakten med Wi-Fi oavsett signalstyrka. Så här gör du:

 1. Dra ner från toppen av skärmen.
 2. Tryck och håll inne Wi-Fi-ikonen.
 3. Klicka på menyikonen och välj sedan Avancerat Wi-Fi-alternativ.
 4. Tryck på kryssrutan bredvid Byt till mobildata för att stänga av den.

Hur man fixar grågräddad Wi-Fi-knapp på LG G5

Nu är den här lite konstig och ovanlig, men du kan också stöta på den. I själva verket fanns det redan några rapporter från ägare som upplevde att Wi-Fi-knappen på sina telefoner var "inaktiverad" eller grå.

Jag vet att ni skulle säga” slå på Wi-Fi ”när jag sa att min LG G5: s Wi-Fi är avstängd, men det är inte så enkelt. Min Wi-Fi har stängts av på egen hand och när jag försökte sätta på den kan jag bara inte för att den var grå eller utaktiverad? Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det var därför jag kontaktade er. Så, vet du hur du åtgärdar detta? Tack på förhand.

Oftare är detta problem associerat med systemcachen och det kan uppstå efter en uppdatering oavsett om det är en stor uppdatering eller en mindre. Men innan vi faktiskt går efter cachen, låt oss försöka se om Wi-Fi-knappen är aktiverad i säkert läge. Du vet att det finns appar som också kan orsaka detta så det första du måste göra är att starta upp din G5 i säkert läge och försöka slå på Wi-Fi därifrån:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren när skärmen är på.
 2. I alternativmenyn som visas trycker du på och håller strömmen av.
 3. Frågan om "Starta om i säkert läge" visas.
 4. Tryck på OK för att starta om i säkert läge.
 5. Enheten visar "Safe mode" längst ner på skärmen.

Slå på Wi-Fi om knappen är aktiverad i det här läget. När du har startat om telefonen till normalt läge bör knappen också vara aktiverad. Men om problemet fortfarande kvarstår i säkert läge har du inget annat alternativ än att rensa cache-partitionen.

 1. Dra ned meddelandefältet och tryck på Inställningsikonen längst upp till höger.
 2. Klicka på Allmänt och sedan på Lagring. (Om du använder Listvy, bläddra ner till 'ENHET' och knacka på Lagring.
 3. Vänta tills menyalternativen slutför beräkningen, vilket kommer att ta några sekunder.
 4. Peka på cache-data och tryck sedan på YES.
 5. Vänta tills cachardata raderas; beroende på storlek tar det flera sekunder att slutföra.
 6. När avtorkningen är klar uppdateras lagringsskärmen och cache-data visas inte. Detta betyder att dina cachade data har rensats.

Om torkning av cache-partitionen inte fungerade, är det sista du kan göra att utföra master-återställningen. Naturligtvis måste du säkerhetskopiera alla dina data och filer först eftersom de kommer att raderas. När du är klar följer du dessa steg:

 1. Håll ned volymknapparna och strömbrytaren. (Följ ordningen på tangenterna som ska tryckas på för att undvika att enheten startar normalt vid denna tidpunkt.)
 2. När LG-logotypen visas släpper du snabbt strömbrytaren men håller den igen medan du fortsätter att hålla ned Volym-knappen.
 3. När 'Factory data reset' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 4. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta återställningen.
 5. När du uppmanas med "Radera alla användardata och återställa standardinställningarna" använder du Volym ned-knappen för att markera Ja.
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta din åtgärd.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.