Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

Det är verkligen frustrerande om den helt nya #Samsung Galaxy # S8 som du just köpte inte kommer att sluta ut ur lådan. Några av våra läsare kontaktade oss om detta problem och även om det kan verka som ett allvarligt problem finns det alltid en möjlighet att det bara är något du kan fixa.

Det är ju inte första gången vi ser detta problem. Faktum är att när Galaxy S7 (och S7 Edge) släpptes förra året fick vi också liknande klagomål från några av våra läsare.

Hur man fixar Galaxy S8 slås inte på

Här är fyra steg som du kan försöka fixa din telefon. Först försök att tvinga om omstart av mjuk återställning. För det andra, försök att ladda telefonen för att veta om den svarar när den är ansluten. För det tredje, försök att starta din Samsung Galaxy S8 i säkert läge. Slutligen, försök att starta upp din telefon i återställningsläge.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att göra några säkra felsökningsförfaranden som du kan göra innan du tar tillbaka telefonen till butiken och får den bytas ut om den fortfarande misslyckas med att slå på. Oroa dig inte, vi föreslår inte saker som potentiellt kan röra telefonen; Vi vill helt enkelt att du ska försöka göra saker som kan hjälpa till att slå på telefonen normalt.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning Samsung Galaxy S8 som inte kommer att slås på

Syftet med den här felsökningshandboken är att vi direkt ska veta om din nya Galaxy S8-enhet fortfarande kan slå på och fungera normalt. Vanligtvis har butiker en 7-dagars frihetsperiod att byta ut defekta utan några frågor. Det är därför vi måste se till att din telefon är bra.

Normalt laddar tillverkarna lätt batteriet på nya enheter så att de omedelbart kan ställas ur lådan men det finns alltid fall där du verkligen måste ladda telefonen innan du kan använda den. Vi har redan stött på situationer innan telefonen, vid sin första start, kraschade och inte längre kunde fortsätta att slå på. Det är en firmwareproblem och det kan enkelt lösas. Så i den här guiden kommer vi att försöka utesluta en möjlighet efter den andra så att vi vet om det finns något vi kan göra åt telefonen eller om du verkligen måste ta tillbaka den och få den ersatt.

Gå igenom stegen nedan för att lära dig hur du felsöker din helt nya Samsung Galaxy S8 som inte slås på ...

Steg 1: Gör tvungen omstart / mjuk återställning

Detta måste vara det första du bör göra; det är enkelt och säkert. Detta utesluter möjligheten att telefonens firmware kraschade eller att problemet orsakades av mindre systemrelaterade problem. Det motsvarar batteridrivningsförfarandet som vi ofta gjorde för telefoner med avtagbart batteri. Galaxy S8 har inte ett batteri som kan tas bort av användaren, så Samsung avsatte en kombination för att göra det simulerade batteriets bortkoppling.

För att göra detta, håll in och håll ned både Volym ned och strömknapparna i 7 till 10 sekunder. Förutsatt att problemet verkligen bara var ett litet firmwareproblem, bör enheten starta normalt. Fortsätt självklart tills du är nöjd med att telefonen fungerar perfekt eftersom om du stöter på hick även efter att telefonen har slagits på, tveka inte att få telefonen bytas ut. Du vill inte hantera någon form av problem med en helt ny premium smartphone.

Steg 2: Ladda telefonen för att veta om den svarar när den är ansluten

Låt oss nu utesluta möjligheten att batteriet inte har laddats lite innan det packades genom att ladda telefonen. Använd den ursprungliga laddningen som medföljde huvudenheten. Låt telefonen vara ansluten i minst fem minuter och kontrollera sedan om laddningsikonen visas på skärmen och att LED-indikatorn längst upp på skärmen tänds. Om båda laddningsskyltarna visar, försök sedan slå på telefonen efter några minuters laddning. Det bör slå på normalt.

Men om inget av dessa tecken visar betyder det att telefonen inte laddar. Gör nu inte någonting längre, förutom att föra tillbaka telefonen till butiken och få den ersatt. En helt ny (och mycket dyr) telefon bör slå på och ladda ur lådan. Om det inte gör det är det defekt.

I händelse av att telefonen visar laddningsskyltarna och du faktiskt kan se batteriindikatorn gå upp i procent och telefonen fortfarande vägrar att slå på, kan du fortsätta med nästa steg.

Steg 3: Försök att starta din Samsung Galaxy S8 i säkert läge

Allt vi behöver göra är att leva upp telefonen så att du kan använda den och även om vi inte säkert vet vad som förhindrar den från att vända, måste vi försöka göra saker som kan hjälpa den att starta upp. Så i detta steg, försök att se om det kan starta upp i säkert läge genom att följa dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Om telefonen fortfarande inte startar upp i det här läget går du vidare till nästa steg.

Steg 4: Försök starta om telefonen i återställningsläget

Det är värdelöst att torka av cache-partitionen eller återställa en helt ny telefon, men vad vi vill att du ska göra är att försöka se om telefonen kan slå på hårdvaran och lyckas starta i ett av lägena. Om det lyckas vet vi att telefonens hårdvara är bra. Men om det inte heller startar i återställningsläget, är det säkert att anta att du har en citron och du måste skicka tillbaka den och få den ersatt. Men så startar du upp din telefon i återställningsläge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).

Efter alla dessa steg och din helt nya Galaxy S8 startar fortfarande inte på eller startar upp, har du inget annat val än att ta tillbaka den till butiken där du köpte den och begära en ersättning. Du bör göra det innan nådeperioden löper ut.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.