Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som fryser [Felsökningsguide]

Prestandafrågor som frysning kan alltid tillskrivas firmwareproblem men det fanns också fall där appar från tredje part fick telefonen att fördröja och så småningom frysa i några minuter. När det gäller Samsung Galaxy S8, en av de mest kraftfulla smartphones på marknaden idag, kan du vara säker på att det inte handlar om hårdvaran med tanke på det faktum att den har imponerande specifikationer, men det betyder inte att en hårdvaruproblem inte kan orsaka för att frysa, men då är det en annan historia.

I den här artikeln kommer jag att leda dig genom att hantera frysproblemet med Galaxy S8 som är föremål för vår felsökning. Vi kommer att ta upp alla möjligheter och utesluta var och en av dem tills vi kan komma fram till en slutsats och veta vad problemet handlar om och varför det inträffar. Det viktigaste av allt är att vi måste veta om problemet kan åtgärdas i slutet så att du kan gå tillbaka till butiken och få det ersatt om det skulle kvarstå efter vår felsökning.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du felsöker en Galaxy S8 som fortsätter att frysa

Problem : Min nya Galaxy S8 verkar ha ett problem eftersom den fortsätter att frysa som en minut eller två. Jag kan fortfarande använda det men när det fryser måste jag vänta tills jag återfår kontrollen över det. Jag är inte helt säker på vad som orsakar problemet eftersom jag bara köpte detta för ett par veckor sedan. Ska jag returnera det?

Felsökning : Att byta ut telefonen är alltid det bästa du kan göra, särskilt om problemet inte kan åtgärdas i slutändan. Frysningsproblem kan bara vara ett litet problem, det är därför det är värt ett skott att felsöka din telefon och här är vad jag föreslår att du gör:

Steg 1: Försök att se om din Galaxy S8 fortfarande fryser i säkert läge

Som jag sa tidigare kan tredjepartsappar också orsaka att en kraftfull telefon som S8 fryser så vi måste utesluta denna möjlighet först innan vi fortsätter med andra felsökningsförfaranden. Starta din telefon i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar och även om en sådan procedur inte kan lösa problemet i sig kommer den omedelbart att säga om dina tredjepartsappar har något att göra med det eller inte. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Steg 2: Hitta, återställ och / eller avinstallera appar som orsakar problemet

Du kommer bara att göra detta steg om frysningen försvann när telefonen är i säkert läge eftersom det är tillräckligt klart att en eller några av tredjepartsapparna orsakar problemet. Att hitta den skyldige är lättare sagt än gjort men du måste prova. Börja din sökning från apparna som du installerade innan problemet. Du måste ha någon form av misstänkta och du måste ta itu med dessa appar en efter en. Först är att försöka rensa deras cache och data, sedan ta reda på om några av dem behöver uppdateras och om det inte fungerar måste du avinstallera dem.

Hur man rensar app-cache och data på Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Hur du uppdaterar appar på din Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på Meny> Inställningar och klickar sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  1. Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  2. Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Hur du avinstallerar appar från din Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 3: Starta om telefonen i återställningsläget och torka cache-partitionen

Du behöver bara göra detta om telefonen fortfarande fryser slumpmässigt i säkert läge eftersom det är en indikation på att problemet är med firmware. Men istället för att följa systemfilerna och data, måste du först försöka ta bort alla systemcachrar eftersom om några av dem är skadade kommer din enhet också att stöta på prestandarelaterade problem. Så här gör du det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 4: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan din telefon

När du har torkat bort hela innehållet i cachekatalogen och din telefon fortfarande fryser, måste du starta om i säkert läge igen och sedan säkerhetskopiera dina filer och data. Du måste återställa telefonen så att den återgår till fabriksinställningarna. Men innan du faktiskt återställer din enhet, se till att du inaktiverar Factory Reset Protection (FRP) så att du inte låses ur enheten.

Hur du inaktiverar FRP på Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du återställer din Galaxy S8

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Hur du återställer din Galaxy S8 från menyn Inställningar

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Tryck på Återställ.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Steg 5: Ta med telefonen tillbaka till butiken eller skicka den in

När återställningen och problemet fortfarande kvarstår, behöver du hjälp av en tekniker. Ta med telefonen tillbaka till butiken där du köpte den om möjligt. Eller så kan du bara skicka tillbaka det till Samsung och låta dess tekniker ta hand om problemet för dig. Det tar dock veckor innan enheten skickas tillbaka till dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.