Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som nu går långsamt efter en månads användning [Felsökningsguide]

Oavsett hur kraftfull en enhet är kommer det alltid att komma en tid då dess prestanda börjar försämras och ägarna kommer att kunna märka det. Det verkar emellertid ovanligt att Samsung Galaxy S8 + börjar gå långsamt efter knappt en månads användning med tanke på att dess tillverkare gjorde det så bra att det nu betraktas som den mest kraftfulla smarttelefonen på marknaden. Vi har fått klagomål från våra läsare som äger Galaxy S8 + -enheter som enligt uppgift började köra så långsamt efter bara några veckors användning.

Så i den här artikeln måste vi ta itu med det här problemet och vi ska försöka ta reda på vad som orsakar det så att vi kan rekommendera saker du bör göra för att din enhet ska springa snabbare igen. Det är nödvändigt att du försöker felsöka din telefon så att du omedelbart kan begära en ersättning om problemet inte kan åtgärdas. Låt oss överväga alla möjligheter och utesluta var och en av dem tills vi kan fastställa vad problemet egentligen är och vad som måste göras för att fixa det. Om du är en av ägarna till den här telefonen och har märkt att den började gå långsamt kan du läsa vidare eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan vi går till felsökning, om du för närvarande har ett annat problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen som ägare stöter på med sin enhet. Hitta frågor som liknar din och använd gärna våra lösningar eller felsökningsguider. Om de emellertid inte fungerar och om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Allt vi behöver är information så att vi kan hjälpa dig. Oroa dig inte, det är gratis.

Hur du felsöker Galaxy S8 + som går långsamt

Problem : Jag fick problem med min nya Galaxy S8 + eftersom det tar verkligen lång tid att öppna text-appen. När jag också bläddrar nedåt i inställningarna rullar den men inte som den var när jag först fick den. Det rullar okej men verkligen långsamt till den grad att du nästan kan säga att det är ett slags släpande eller något. Telefonen är fortfarande några veckor gammal och den gör redan detta. Det är väldigt frustrerande och jag har bara ingen aning varför. Kan du hjälpa?

Felsökning : Det är olyckligt att din premiumtelefon nu körs så långsamt efter bara några veckors användning men problem som detta orsakas ofta av appar du kanske har installerat och som orsakar konflikter i systemet. Jag vet inte vad som egentligen hände med din telefon men vi måste felsöka för att veta vad problemet egentligen är och vad som måste göras för att fixa det. Som sagt, här är vad jag föreslår att du gör för att försöka lösa problemet:

Steg 1: Försök se om din telefon går snabbt i säkert läge

Låt oss gå rakt framåt för att utesluta möjligheten att en eller några av de tredjepartsappar du installerade orsakar problemet. Vi måste starta upp din telefon i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartselement. Om problemet orsakas av en av dessa appar bör din telefon köra snabbt i säkert läge. Så här gör du så ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Förutsatt att din telefon körs normalt i detta läge måste du hitta de appar som ansvarar för att göra din telefon långsam och trög. Gå efter apparna som du installerade innan problemet och när du redan har en misstänkt försök att uppdatera dina appar, återställ den du misstänker eller till och med avinstallera den om föregående procedur misslyckades.

Hur du uppdaterar appar på din Galaxy S8 +

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på Meny> Inställningar och klickar sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Hur man rensar appcache och data på Galaxy S8 +

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 6. Klicka på Rensa cache.

Hur du avinstallerar appar från din Galaxy S8 +

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 2: Starta upp telefonen i återställningsläge och torka cache-partitionen

Den här proceduren utesluter möjligheten att problemet orsakas av korrupta cacheminne. Det rekommenderas att du gör denna procedur eftersom problemet började utan uppenbar orsak eller orsak. Det är ju en säker procedur när det gäller dina filer och data. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition"
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 3: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ din telefon

Detta är din sista utväg för att veta om problemet kan åtgärdas i slutet eller inte. Det är nödvändigt att du gör denna procedur innan du bestämmer dig för att föra tillbaka telefonen till butiken och förhandla om en ersättning. Men oavsett personliga filer och data som du sparat i telefonens interna lagring kommer att raderas så att du måste göra en säkerhetskopia så att du kan återställa dem efter återställningen.

Efter säkerhetskopian, glöm inte att inaktivera Factory Reset Protection (FRP) så att du inte kommer att låsas ur enheten efter återställningen.

Hur du inaktiverar FRP på din Galaxy S8 +

För att stänga av enheten mot stöld måste du logga ut från ditt Google-ID på enheten och välja att inte logga in med ett Google-ID till några Google-tjänster. När du loggar in med ett Google-ID till någon tjänst och konfigurerar ett mönster, pin, lösenord, fingeravtryck eller Iris-lås, aktiverar du automatiskt stölden. Så här loggar du ut från ditt Google-ID:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Cloud och konton.
 4. Tryck på Konton.
 5. Tryck på Google.
 6. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 7. Tryck på 3-punktsikonen.
 8. Klicka på Ta bort konto.
 9. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du återställer din Samsung Galaxy S8 +

Det finns två sätt du kan återställa telefonen och det första är genom återställningsläget och det andra kan göras från inställningsmenyn ..

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Detta är den andra metoden ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Klicka på Återställ enhet.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Om problemet fortfarande kvarstår efter återställningen är telefonen defekt. Returnera den och få den ersatt.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.