Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som inte laddas längre [Felsökningsguide]

Medan Samsung Galaxy S8 + har en snabbladdningsfunktion förblir processen för att fylla på batteriet den mest enkla processen i smartphones värld; anslut bara din telefon till laddaren som är ansluten till vägguttaget och den bör laddas omedelbart. Det verkar dock som att många av våra läsare som äger den här telefonen har den här typen av problem, så vi måste ta itu med den igen till förmån för dem som kontaktade oss såväl som de som kan stöta på detta problem i framtiden.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din Galaxy S8 + som inte laddar längre. Vi undersöker varje möjlighet och utesluter dem en efter en tills vi kan fastställa vad problemet är. På så sätt kan vi försöka formulera en lösning som kanske bara löser problemet och förhindrar att det händer igen i framtiden. Så om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande har svårt att ladda den, fortsätt läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan vi går till felsökning, om du för närvarande har ett annat problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen som ägare stöter på med sin enhet. Hitta frågor som liknar din och använd gärna våra lösningar eller felsökningsguider. Om de emellertid inte fungerar och om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Allt vi behöver är information så att vi kan hjälpa dig. Oroa dig inte, det är gratis.

Hur du felsöker din Galaxy S8 + som inte laddas

Problem : Hej droid kille. Jag har den nya Galaxy S8 + -telefonen och nyligen märkte jag att den började frysa då och då men jag brydde mig inte om att det trodde att det bara var tillfälligt. Men från igår laddade inte telefonen och den har bara cirka 8% batteri kvar. Oavsett vad jag gör laddar inte telefonen och jag har redan dubbelkontrollerat att jag använder originalladdaren och kabeln. Jag tror att jag ska ta den tillbaka till butiken men om det finns något jag kan göra för att rädda mig från att resa, skulle det vara bra. Tack.

Felsökning : firmware i din telefon spelar också en stor roll när du laddar din enhet, även om vi redan har sett fall där orsaken till problemet alltid finns i hårdvaran. Men bara att ha en telefon som inte laddas berättar inte exakt vad problemet är, det är därför det rekommenderas att du felsöker din telefon. För det här problemet är det jag föreslår att du gör:

Steg 1: Kontrollera om vattenrester eller eventuell vätskeskada

Jag vet att din Galaxy S8 + är en vattentät enhet, men den är inte riktigt vattentät, det är därför det fortfarande är möjligt att det här problemet beror på vattenskador. Elektricitet och vatten blandas inte, men när de senare hittar att det är vägen in i din telefon, händer något dåligt och detta kan bara vara ett av resultaten. Det första du bör göra är att kontrollera om telefonen drabbades av den genom att kontrollera dess vätskeskadaindikator. Ta bort SIM-kortfacket och titta in i facket för att hitta det lilla klistermärket som kan indikera om vattenrester kom in i telefonen. Om klistermärket blev rött, lila eller rosa istället för vitt, är det positivt att orsaken till problemet är vattenskador. Gör inte något, istället ta med dig telefonen tillbaka till butiken så att tekniken kan hantera den åt dig.

Om LDI emellertid inte visar några tecken på vätskeskada kan du försöka kontrollera laddningsporten. Din enhet kan fråga dig om den upptäcker vattenrester i laddningsporten, men det skulle vara omöjligt om batteriet redan är tömt och din telefon inte kommer att slås på längre. Att fysiskt kontrollera porten kan ge dig ett tydligare perspektiv på varför din telefon vägrar att ladda. Om det finns vattenrester i laddningsporten kan du låta den torka eller ge den en sprängning av tryckluft och sedan försöka ladda igen. Eller så kanske du bara vill skicka tillbaka det till butiken och låta tekniken hantera problemet åt dig.

Steg 2: Kontrollera kabeln och laddaren

Ta reda på om det finns något skräp eller smuts i laddarens port såväl som i båda ändarna av kabeln. Smuts kan korrodera anslutningarna och när detta händer kan det hända att kontakter inte har bra kontakter, vilket också kan leda till detta problem. Försök att rensa ut porten om du ser något ovanligt eller ge det en sprängning av tryckluft om möjligt. Du kan också använda en bomullspinne för att bli av med smuts inuti.

Steg 3: Stäng av telefonen och anslut den

Förutsatt att din telefon fortfarande har kvar batteriet, försök att stänga av den och ladda den. Ta reda på om telefonen laddas medan allt inte fungerar. Vi har stött på fall där ett firmwareproblem förhindrar avgiften. Därför fungerar det ofta att stänga av telefonen. Om telefonen laddas bra medan den är avstängd, kan du försöka ta reda på om den skulle laddas i säkert läge. Detta utesluter möjligheten att problemet orsakas av en tredje parts app. Så här kör du telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Steg 4: Ta reda på vilken app som orsakar problemet

Förutsatt att telefonen laddas bra i säkert läge, är det klart att en eller några av de appar du installerade orsakar problemet. Om du inte har en aning om vilken som är den skyldige, försök sedan att uppdatera de som behöver uppdateras eftersom det kan vara en kompatibilitetsproblem.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på Meny> Inställningar och klickar sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Men om du redan har en app eller två i åtanke, fortsätt med att rensa deras cachar och data eller till och med avinstallera dem.

Hur man rensar app-cachar och data på Galaxy S8 +

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 6. Klicka på Rensa cache.

Hur man tar bort applikationer från din Galaxy S8 +

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Om telefonen fortfarande inte laddas i säkert läge eller efter att ha gjort alla dessa procedurer, är det dags att gå vidare till nästa steg.

Steg 5: Prova att torka av cache-partitionen eller göra en återställning

Detta gör du bara om det finns minst 10% batteri kvar på telefonen. Det här förfarandet utesluter möjligheten att detta problem beror på vissa skadade systemcacher. Om din telefon emellertid inte längre slås på ska du vid denna tidpunkt ta med den till butiken och låta tekniken kontrollera den åt dig.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition"
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortfarande kvarstår efter det kan du försöka göra återställningen istället. Det är om du fortfarande kan göra en säkerhetskopia av dina filer och data, för om inte, så är det ditt samtal om du vill fortsätta eller inte.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om allt annat misslyckas, söka ytterligare hjälp från en tekniker.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.