Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som inte kommer att ladda [Felsökningsguide]

Det är mycket viktigt att din nya Samsung Galaxy S8 Plus laddas när du ansluter laddaren och ansluter telefonen till den. Även om du fortfarande kan använda enheten ur lådan skulle det bara hålla en timme eller två innan du skulle behöva ladda den.

Ström är mycket viktigt för elektroniska enheter eftersom utan den kommer din dyra telefon att bli en av de värdelösa sakerna på ditt bord. Helst bör en helt ny enhet fungera utan problem. Den bör slå på när du vill att den ska laddas när den är ansluten till laddaren och du ska kunna njuta av alla andra funktioner som medföljer den. Om en av dessa saker inte fungerar, föreslår vi att du låter butiken veta att du kan ha fått en defekt enhet. Det finns emellertid tillfällen då ett problem som detta orsakas av ett mindre fel i systemet eller hårdvaran. Därför rekommenderar vi att du gör ett par procedurer innan du kör tillbaka till butiken, eftersom en av dem kan spara dig från mycket problem.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy S8 + som inte laddas när du är ansluten till en laddare eller placerad på den trådlösa laddaren. Vi vill fortfarande att du ska få det bästa stödet, så om ingen av våra procedurer fungerar, känn dig gärna tillbaka enheten till butiken och förmodligen få den ersatt.

Innan vi går till felsökning, om du för närvarande har ett annat problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen som ägare stöter på med sin enhet. Hitta frågor som liknar din och använd gärna våra lösningar eller felsökningsguider. Om de emellertid inte fungerar och om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Allt vi behöver är information så att vi kan hjälpa dig. Oroa dig inte, det är gratis.

Felsökning Samsung Galaxy S8 Plus som inte laddas

Laddning är en av de grundläggande processerna som alla smarttelefonenheter kan utföra vid behov. Din Galaxy S8 Plus bör fungera på både trådbunden och trådlös laddare och det är normalt. Det som inte är normalt är när den inte svarar när den placeras över laddningsplattan eller ansluten till en kabelladdare.

För fördelarna för våra läsare som inte har en trådlös laddare är den här felsökningshandboken främst avsedd för trådladdning, men det finns en punkt där vi kanske måste föreslå att du försöker använda en trådlös laddare, om möjligt, bara för att veta om telefonen kan fortfarande fylla på kraften. Så för att felsöka din telefon är det detta du behöver göra ...

Steg 1: Se till att det inte bara är ett fall av systemfel

Glitches händer hela tiden och de inträffar ofta när du minst förväntar dig dem, så om du redan har använt din nya telefon i några dagar och sedan slutade laddningen, är det möjligt att det har stött på ett fel som påverkat dess kapacitet att ladda.

Det första du bör göra är att återställa din enhet mjuk; tryck och håll ner både Volym ned och strömbrytaren i 7 sekunder. Förutsatt att så är fallet, bör telefonen starta om normalt.

Den här proceduren motsvarar faktiskt den batteridrift som vi ofta gör för telefoner med flyttbara batterier. Din Galaxy S8 Plus har inte ett batteri som kan tas bort av användaren, så du måste göra den här kombinationen för att göra det simulerade batteriet frånkopplat. Det är ett mycket effektivt felsökningsförfarande för mindre firmware- och hårdvarorelaterade problem. Det finns dock ingen garanti för att problemet kommer att åtgärdas, men det är värt din tid och ansträngning, det är ju mycket enkelt och säkert att göra.

Steg 2: Starta upp telefonen i säkert läge och ladda

Detta gäller för enheter som redan har använts i några dagar och slutat laddningen. Det är möjligt att en av apparna som du installerade orsakar problemet. Så för att utesluta denna möjlighet måste du starta om din enhet i säkert läge och sedan försöka ladda den. Om det laddas, bekräftas det att en av apparna som du installerade orsakar problemet. Du måste hitta den appen och sedan avinstallera den. Du kan avinstallera mer än en app för att lösa detta problem, i det här fallet, men om det är vad som krävs för att få din telefon att ladda igen, är det värt det. Så här startar du upp din Galaxy S8 Plus i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Förutsatt att telefonen fortfarande inte laddas i det här läget, gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Stäng av telefonen och ladda den när den är avstängd

Detta är också en av de viktigaste sakerna du bör göra när du felsöker en enhet som inte laddas eftersom allt i den är avstängd och inte förbrukar ström. Så om det inte finns några problem med hårdvaran och firmware, bör en avstängd enhet laddas normalt eller, i fallet med S8 Plus, dra nytta av den anpassningsbara snabbladdningsförmågan.

Om telefonen fortfarande inte laddas när den är avstängd, kan du försöka använda en trådlös laddare om möjligt. Om den laddas trådlöst är det bara den trådbundna laddningen som har problem men ändå, det är ett problem med en helt ny telefon och vi rekommenderar starkt att du tar den tillbaka till butiken och får den bytas ut. Om det inte laddas trådlöst gör du samma sak som det är tydligt nog att telefonen har ett hårdvaruproblem.

Steg 4: Återställ om möjligt telefonen innan du tar den tillbaka till butiken

Det kanske inte löser problemet men det kommer att se till att din integritet är skyddad. Säkerhetskopiera dina data och filer och återställ sedan din telefon så att du tar bort all information du har satt upp i den. Se till att du stänger av stöldskydd innan återställningen.

Så här inaktiverar du stöldskydd ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Cloud och konton.
 4. Tryck på Konton.
 5. Tryck på Google.
 6. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 7. Tryck på 3-punktsikonen.
 8. Klicka på Ta bort konto.
 9. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Och så återställer du din telefon ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vi har hjälpt dig på ett eller annat sätt.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.