Hur du fixar din Samsung Galaxy S7 Edge som började starta om, fastnade vid uppstart [Felsökningsguide]

Sedan Samsung Galaxy S7 Edge (# S7Edge) släpptes massor av klagomål fick vi från våra läsare som säger att deras enhet slumpmässigt startar om utan uppenbar anledning. Även om vi redan har behandlat det här problemet från våra tidigare artiklar, måste vi diskutera det igen eftersom det finns användare som fortfarande klagar över det och skickar meddelanden om detta problemet.

I den här artikeln måste vi ta itu med två liknande problem där enheten enligt användare startar om sig själv utan uppenbar anledning. Oftare kan slumpmässiga omstarter ibland orsakas av en orolig firmware eller en felkonfiguration i telefonens inställningar. Men det bästa är att genom att utföra de procedurer som vi tillhandahåller nedan finns det en stor chans att problemet kommer att lösas utan att ta med din Galaxy S7 Edge till teknikern.

Här är en kort lista över de problem som tas upp i det här inlägget, klicka på länken för att hoppa till ett specifikt problem eller avsnitt ...

 • Hur du felsöker din Galaxy S7 Edge som fortsätter att starta om
 • Galaxy S7 Edge fastnar på logotypen och fortsätter inte att starta
 • Galaxy S7 Edge startar upp men fortsätter inte att starta upp efter att ha nått logotypen

Innan något annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår S7 Edge-felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du felsöker din Galaxy S7 Edge som fortsätter att starta om

Problem: Hej. det har gått en vecka att min telefon fungerar konstigt, jag har verkligen inte tid att räkna ut vad som orsakar det för att jag fick ett ärende att köra. Jag måste lämna min telefon när jag går på jobbet eftersom den fortsätter att starta om och det irriterar mig verkligen. Jag kan inte tänka mig hur många gånger jag startade om min enhet men det fungerar inte. Förhoppningsvis kan du ge några förslag för att fixa det, eller behöver jag ersätta det med ett nytt?

Lösning: Hej! Det finns många faktorer att tänka på varför din telefon startar om sig själv utan uppenbar anledning. Det här problemet uppstår ofta om systemet har uppdaterats eller kanske är en av dina nedladdade applikationer den skyldige som förhindrar att enheten fungerar normalt. Du måste också se till att batteriet inte är defekt, eftersom det inte är möjligt att batteriet när den inte kunde leverera den erforderliga strömmen kan starta om på egen hand. Låt oss försöka se om vi kan göra något för det genom att utföra felsökningsförfarandena nedan ...

Steg 1: Försök att ansluta telefonen till laddaren och låt den ladda i 10 till 20 minuter

Eftersom vi inte är säker på vad som verkligen fick enheten att starta om måste vi ta reda på om batteriet är defekt eller inte. Du kan ansluta enheten till laddaren och se om LED-indikatorn visar att den laddas och sedan lämna den i 10 till 20 minuter. Om indikatorn visar att den laddas bra är det uppenbart att batteriet är bra och du kan gå vidare till nästa procedur för ytterligare felsökning. Men när den är ansluten till laddaren och din telefon inte svarar eller laddningsikonen inte visas på skärmen är det uppenbart att batteriet är defekt, du kan ta det med till närmaste butik i ditt område för att ersättas av en nytt batteri av tekniken.

Steg 2: Det kan finnas applikationer från tredje part som orsakade problemet

Om du antar att batteriet är bra kan du starta upp telefonen i felsäkert läge för att avgöra om det fanns tredjepartsapplikationer som utlöste problemet. Observera att alla nedladdade applikationer tillfälligt inaktiveras i detta läge. Så om enheten inte startar om i detta läge, utlöste en av dina appar den. Försök hitta den skyldige och avinstallera den för att lösa problemet. Så här startar du upp enheten i säkert läge ...

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Om Samsung Galaxy-logotypen visas släpper du strömknappen och håller helt enkelt ner Volymknappen.
 3. Fortsätt hålla ned volymknappen tills enheten slutar starta om.
 4. Om du kan se "Safe Mode" i det nedre vänstra hörnet på skärmen då, kan du släppa Volym ned-knappen.

Men om problemet fortfarande händer i detta läge, hoppa till nästa procedur.

Steg 3: Ta bort systemcachen i telefonen

Efter att ha startat i säkert läge och problemet fortfarande händer kan du prova att radera enhetens cacheminne. Om systemcachrarna skadades eller föråldrade kan det vara ett av orsakerna till att problemet uppstår. Du kan ta bort de gamla cacheminnet så att enheten skapar nyare cacheminne för att ersätta de korrupta och föråldrade. Här är hur…

 1. Stäng av mobilen.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om det inte går att lösa problemet kan du fortsätta till nästa procedur om du raderar cacheminnet.

Steg 4: Utför Master-återställning på din Galaxy S7 Edge

Om alla tillhandahållna procedurer inte fungerar på din telefon är det dags för dig att göra återställningen av huvudet. Den här gången kommer du att föra tillbaka telefonen till standardinställningarna där alla dina filer, inställningar och preferenser kommer att raderas. Så, innan du återställer enheten, försök att säkerhetskopiera allt eller överföra all data till din dator eller SD-kort:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7 Edge.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Galaxy S7 Edge fastnar på logotypen och fortsätter inte att starta

Problem : Hej killar. Jag hoppas att du kan hjälpa mig med min telefon eftersom det nyligen började ha allvarliga problem. Först tycktes telefonen ha avtagit att det skulle ta lång tid att öppna appar, sedan fanns det frysningar, fördröjningar och allt detta och sedan började det bara fastna på logotypen och kommer inte att gå vidare till hemskärmen. Jag har ingen aning om vad problemet är, än mindre hur man löser det. Så om ni kan hjälpa mig, skulle jag säkert uppskatta det. Tack så mycket.

Felsökning : Det verkar som att din telefon gradvis drabbats av prestandaproblem innan du fastnade under uppstart. Vi kan dock inte helt extrahera mer information från din beskrivning, men det är möjligt att det orsakas av ett mindre appproblem eller ett allvarligare firmwareproblem. Du måste göra några felsökningsförfaranden för att kunna veta vad problemet egentligen är. Här är vad du måste göra ...

 1. Gör tvungen omstart . Tryck och håll ner volymknappen och strömknapparna tillsammans i 10 sekunder för att starta om enheten. Även om det kan starta om normalt, är det du just gjorde tvångsstartproceduren som är effektiv för att hantera mindre firmwareproblem. Det är absolut nödvändigt att du gör den här proceduren först.
 2. Försök starta din telefon i säkert läge . Som sagt är det möjligt att problemet orsakas av en app och vi vet inte säkert om det är en tredje part eller förinstallerad. Så försök att köra din enhet i det här läget eftersom det inaktiverar alla tredje parter och lämnar förinstallerade enheter i drift. Om det lyckas måste du bara hitta apparna som orsakar problemet och avinstallera dem.
 3. Radera systemcachen . Systemcachar kan lätt bli skadade särskilt under uppdateringar av firmware. Så, för att utesluta möjligheten att problemet orsakas av några korrupta cacheminne, starta upp telefonen i återställningsläge och torka cache-partitionen om det lyckas.
 4. Återställ din telefon . Jag förstår att du kan tappa dina viktiga filer och data som sparas i telefonens interna lagring men du har verkligen inget val. När allt kommer omkring, om du förde din enhet till en tekniker, är det första han skulle göra att återställa den så det är bättre att du gör det själv innan du söker hjälp från någon. Du gör detta om telefonen kan starta upp i återställningsläget och att torkning av cache-partitionen inte fungerade.
 5. Ta med din telefon till en teknik eller butik . När det gäller felsökning har du gjort vad du bör göra för att försöka få din telefon åter till liv. Därför är det dags att du tar den till en teknik och får den kontrollerad.

Galaxy S7 Edge startar upp men fortsätter inte att starta upp efter att ha nått logotypen

Problem: Jag har använt min Chrome-webbläsare när min telefon stängs av av sig själv och slås på igen. Men när det når Samsung-logotypen stannar det där och startar om igen, det fortsätter att upprepa tills enheterna har slut på batteriet. Jag bestämde mig för att ladda den tills den är full, men när jag slog på den fortsätter den att upprepa samma cykel igen och det är verkligen irriterande. Nu försökte jag google för en fix över hela internet och jag kan inte hitta några användbara förslag. Jag har lite av ditt inlägg och förhoppningsvis kan jag få lite hjälp av er. Snälla hjälp mig att fixa min telefon dåligt behöver den och jag har massor av saker spara där inne. Thnx mycket!

Lösning: Uppdaterade du din firmware innan problemet uppstod? I så fall kan det vara en av möjligheterna till att enheten startar om på egen hand. Men eftersom du inte nämnde att du gjorde en uppdatering kommer jag att anta att du fortfarande laddade ner den nya firmware. I det här fallet, vad vi vill att du ska göra är att isolera problemet först genom att starta om enheten i säkert läge. I detta diagnostiska tillstånd kommer alla tredjepartsappar i att tillfälligt inaktiveras. Om problemet inte händer längre är förmodligen en av dina nedladdade applikationer den skyldige. Du kan avinstallera misstänkta appar och observera om problemet fortfarande kommer att uppstå.

Men om det inte finns några framsteg efter att ha startat den i Säker-läge är det möjligt att systemens cachar för din telefon är föråldrade eller skadade. Så att torka av cache-partitionen är nödvändig för att ta bort alla så att de kommer att ersättas av nya cacheminne som är kompatibla med systemet. Efter proceduren, följ noga om problemet fortfarande händer. Om så är fallet kan du utföra nästa procedur genom att återställa enheten.

Eftersom du redan har genomfört alla nödvändiga procedurer men problemet fortfarande händer, är det troligtvis ett problem med firmware. Du kan utföra huvudåterställningsproceduren för att återställa telefonen till dess standardinställningar och för att lösa problemet också. Men notera att alla dina lagrade filer kommer att tas bort vid återställning av enheten. Så innan du går vidare till stegen vi tillhandahåller se till att säkerhetskopiera dem alla.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.