Hur du fixar din Samsung Galaxy S7 Edge med svarande Power- och Home-knappar, kommer inte att slå på [Felsökningsguide]

 • Förstå varför strömknappen och hemknappen inte längre svarar efter att din #Samsung Galaxy S7 Edge (# S7Edge) blev våt när enheten är vattentät och lära dig att felsöka den.
 • Lär dig hur du felsöker din enhet som bara stänger av på egen hand och inte längre skulle slå på.

En vattenskadad telefon har nästan ingen chans att fixa beroende på skadans omfattning. Det fanns emellertid rapporter där enheten fortsätter att fungera ordentligt även efter att ha lidit symtom på vätskeskada.

Läs vidare för att förstå mer om de problem som jag tog itu med i det här inlägget och lära dig hur du felsöker din enhet om en av dem skulle komma till dig i framtiden. Det finns ett par frågor du kan hitta i det här inlägget och vi gav steg för hur du felsöker var och en av dem.

För dem som har andra problem, se till att du besöker vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp många problem med den här telefonen. Oddsen är att vi redan har tillhandahållit en lösning på ditt problem så försök hitta problem som liknar ditt och känn dig fri att använda våra lösningar. Du kan också kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss bara information så gör vi resten.

Galaxy S7 Edge Power och Home-knappar svarar inte efter att ha blivit våta

Problem : Idag tappade jag min telefon i vatten i cirka två sekunder och torkade snabbt bort den. Plötsligt fungerar inte längre min strömknapp, och inte heller min hemknapp och nu har mitt tangentbord börjat dröja dramatiskt .

Felsökning : Först av, Galaxy S7 Edge är vattentålig men inte vattentät, vilket innebär att vatten på något sätt fortfarande kan hitta sin väg in i enheten och krossa allting. Laddningsporten är favoritporten för vätska och damm, så även med sin IP67-klassificering, om telefonen doppades i vatten med laddningsporten oskyddad, kommer den förmodligen att leda till vätskeskador.

Bara att läsa din beskrivning berättar för mig att du är säker på att problemet började omedelbart efter att telefonen blöt. Så det är mycket möjligt att Power och Home-knapparna nu lider av symptom på vätskeskador. Förseningen av tangentbordet kan emellertid hänföras till ett eventuellt firmwareproblem som kan ha utlösts av vissa hårdvaruproblem som har orsakats av vätskeskada.

Observera att vattenskadade telefoner ska hanteras av en tekniker som testar enheten ytterligare och inspekterar den för att veta omfattningen av skadan och huruvida den kan fixas genom att blåsa varm luft över påverkade komponenter. Naturligtvis måste du gå till en teknik omedelbart. Om du emellertid inte kan omedelbart besöka teknik, är det de saker du kan göra under tiden:

Steg 1: Ta bort SIM- och SD-korten

Låt oss inte anta något annat, så för nu, låt oss tro att telefonen led vätskeskada och vi måste agera omedelbart för att minska säkerhetsskador. Med det sagt, ta bort ditt SD-kort och SIM-kort omedelbart eftersom dessa saker lätt kan skadas av vatten. Sätt inte tillbaka dem förrän problemet är fixat eller tills du är 100% säker på att det inte är vattenskador som orsakar problemet.

Steg 2: Stäng av den och begrava den i en hink med ris

Vattenskadade telefoner bör inte slås på medan en del vattenrester ännu inte har torkats ut. Men bortsett från att stänga av enheten bör du också begrava den i en skål eller en hink med ris för att bli av med vattenrester inuti.

Ris är faktiskt ett bra vätskeabsorberande medel och för att se till att du blir av med vätska i telefonen, begrava telefonen i två dagar och försök sedan slå på den igen och prova alla saker som hade problem med. Om problemet kvarstod är det dags att någon hjälper dig att lösa problemet.

Steg 3: Skicka telefonen in för reparation

Jag förstår att telefonen fortfarande slås på och du kanske fortfarande kan använda alla andra funktioner och knappar utom för de du nämnde. Så nu vill jag att du säkerhetskopierar dina data och filer och återställer sedan din telefon så att du förhindrar din integritet. Det är nödvändigt att du torkar bort din personliga information innan du låter någon inspektera din telefon. Så här återställer du din telefon:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7 Edge.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 3. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Berätta för teknikern vad som egentligen hände, speciellt den "möjliga skadade av vatten" -delen.

Galaxy S7 Edge stänger bara på egen hand och kan inte längre starta upp

Problem: Köpte precis en Galaxy S7-kant för 5 dagar sedan. Det fungerar bra men plötsligt i morse medan jag surfar på internet, stängs det permanent och kan inte starta upp längre, jag försökte trycka på strömknappen flera gånger men den svarar inte och skärmen är svart.

Felsökning : Ärligt talat, vi vet inte riktigt vad du gjorde på din telefon innan problemet uppstår. Det finns dock flera möjligheter varför din Galaxy S7 Edge inte svarar och inte kommer att slås på längre. Det kan bero på skadad eller skadad fil under firmware-uppdateringarna, tredjepartsappar eller eventuellt ett defekt batteri. Så för att utesluta detta problem rekommenderar vi felsökningsförfaranden nedan som kan hjälpa dig att lösa problemet. Här är stegen att följa:

Steg 1 : Försök genomföra proceduren för tvångsstart

Om problemet uppstår på grund av en systemkrasch kan en enkel omstart av systemet åtgärda problemet. Den här proceduren motsvarar ett batteridrivningsförfarande för enheter som har uttagbara batterier. För att göra detta, tryck bara på Volym ned och strömbrytaren i 10 sekunder tills telefonen startar om.

Om det lyckas starta upp utan problem kan det vara ett systemfel men det finns ingen garanti för att det kommer att lösa problemet permanent men åtminstone är du medveten om vad som orsakar problemet.

Steg 2: Prova att ladda din enhet, kanske batteriet är tomt

Om den första proceduren misslyckades med att slå på enheten, försök att ladda den i 20-30 minuter för att se till att batteriet har tillräckligt med energi för att slå på den. Observera enheten för att se om det finns en indikation på att den laddas. Du kan också använda en annan laddare om det finns en tillgänglig eftersom det kan vara laddaren som har problem. Försök att titta på den om LED-indikatorn tänds eller om den vanliga laddningsikonen visas medan den är ansluten till laddaren. I så fall har telefonens hårdvara inga problem.

Steg 3: Ta bort misstänkta tredjepartsapplikationer

Så snart enheten startar upp, försök att komma ihåg om du har installerat ett program innan problemet uppstår. Du kan sedan ta bort den eftersom den appen kan vara orsaken till problemet. Om du inte kommer ihåg någon app kan du söka på den genom att följa dessa steg: Gå till Apps> Inställningar> Program> Programhanterare> Välj den senaste appen i listan ( du kan sortera dem efter datum för att veta den senaste ) > Avinstallera. Gå tillbaka till huvudskärmen efter avinstallationen.

Steg 4: Kör enheten i säkert läge

Den här proceduren är inte en lösning, vi vill bara se till att din enhet kommer att svara och starta upp i diagnostiskt tillstånd med knapparna. Det här är kombinationstangenterna som används om vissa problem uppstår i din enhet för att se till att enheten fortfarande är användbar och svarar. Så här startar du upp i felsäkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7 EDGE' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart knappen Volym ned.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Steg 5: Kör i återställningsläge

Det främsta skälet till att du måste starta upp telefonen i återställningsläget är att kontrollera om enheten fortfarande svarar och kan återställa enheten innan den har problem. I det här läget kan du välja antingen att torka av systemcache-partitionen eller behärska återställa telefonen. I det här fallet måste du välja torka systemcache-partitionen. Det raderar inte dina viktiga filer som är lagrade på din enhet utan tar bara bort alla tillfälliga filer som kan orsaka problemet.

Följ stegen nedan för att göra det.

 1. Stäng av mobilen.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Steg 6: En resa till ditt lokala servicecenter

Om alla procedurer ovan inte hjälper och inte löser problemet ska du ta din enhet till närmaste Samsung servicecenter. Det kan hända att din enhet har problem med hårdvaran som bara proffsen är som kan lösa problemet.

Relaterade frågor

Här är några av de frågor som skickats av några av våra läsare:

Fråga 1 : Min telefons skärm blev svart och svarar inte längre oavsett vad jag gör. Jag har redan försökt starta om men det fungerar inte. Vad kan jag göra för att fixa det här?

Svar : Du har inte angett vad som kunde ha fått enheten att frysa, men låt oss hoppas på det bästa; det kan bara vara en enkel systemkrasch. I det här fallet, allt du behöver göra är att tvinga att starta om det; tryck och håll ned Volym ned-knappen och håll medan du håller den intryckt, håll ner strömbrytaren. Håll dem intryckta i 10 sekunder och telefonen ska starta om.

Fråga 2 : Min telefon slås inte på. Den stängde bara en dag och vägrar komma tillbaka. Det laddar inte lika bra. Jag har redan försökt ladda det och trodde att batteriet kanske just har tömts. Jag är redo att gå tillbaka till butiken och få den kontrollerad, men om ni kan föreslå en lösning eller två, skulle det vara bra.

Svar : Tja, först och främst, försök att tvinga om starta om din telefon eftersom det kan vara en enkel firmwarekrasch. Följ bara det enkla förfarandet i den första frågan ovan. Om det inte fungerar, måste du läsa vår felsökningsguide för en Galaxy S7 Edge som inte laddas. Du kan också läsa vår felsökningshandbok för en enhet som inte slås på.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.