Hur du fixar din Samsung Galaxy S6 som inte längre stängs av när du trycker på strömbrytaren [Felsökningsguide]

Vi har redan tagit upp ett problem med Samsung Galaxy S6 där den inte lyckades slå på men vi har också fått meddelanden från våra läsare som klagade över att deras enhet inte längre kan stängas av. En telefon som inte stängs av kan ha några problem med strömbrytaren men vi måste fortfarande ta reda på om det verkligen är fallet.

Så i det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din enhet som inte längre stängs av. Vi måste utesluta alla möjligheter att komma med en lösning som kan lösa problemet. Men om det är ett hårdvaruproblem, behöver du en tekniker som kan utföra ytterligare tester, om du skulle öppna din telefon för att kontrollera om det går att byta, kan du upphäva garantin för din telefon. Om du har en telefon som den här och för närvarande bugges av ett liknande problem kan du fortsätta läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

För dig som letar efter en lösning på en helt annan fråga, besök vår felsökningssida för vi har redan tagit upp hundratals problem sedan vi började stödja den här enheten. Hitta problem som är samma eller liknande med dina och använd lösningarna och / eller felsökningsguiderna som vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker din Galaxy S6 som inte längre kan stängas av

Problem : Jag kan inte längre stänga av min telefon. Jag vill starta om den men den svarar inte när jag håller ner strömbrytaren. Jag kunde fortfarande starta om det igår men inte idag. Jag tappade inte den eller dunkade den inte i vatten. Jag har faktiskt tagit hand om det sedan jag köpte det förra året och det verkar fortfarande nytt. Jag är lite frustrerad på grund av det här problemet. Det är en Galaxy S6-telefon och jag betalade flera hundra dollar för den. Snälla hjälp mig. Tack.

Felsökning : Det är troligtvis ett problem med strömbrytaren om inte telefonen faktiskt svarar när strömbrytaren hålls intryckt och / eller hålls intryckt. Men jag antar att när du trycker på strömbrytaren svarar inte din Galaxy S6. I det här fallet finns det bara så mycket vi kan göra åt det men vi måste prova.

Försök att trycka på (och släppa) strömbrytaren flera gånger eftersom det finns en möjlighet att problemet beror på en fastkopplad kontakt. Om det bara handlar om att fastna, kan du fixa det genom att trycka på strömbrytaren många gånger tills du kan komma loss. Men om problemet inte fixas efter det finns det en chans att strömbrytaren skadas.

Om det här problemet började efter att du har lagt på ett nytt omslag eller fall, kan det vara problemet. Försök ta bort den och tryck på strömknappen och om problemet kvarstår är det dags att du skickade telefonen till butiken eller butiken och får den kontrollerad.

Å andra sidan, om telefonen faktiskt svarar när du trycker på eller håller ned strömknappen och visar strömalternativen men inte stängs av om du väljer alternativet Avstängning, kan det vara ett problem med firmware. I vilket fall måste du torka av cache-partitionen genom att starta om din telefon i återställningsläget eftersom det finns en chans att vissa cachar just har skadats. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner knapparna Volym upp, Hem och Ström.
 3. När Samsung Galaxy S6-logotypskärmen visas släpper du bara strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du volymknapparna och hemtangenterna. "Installera systemuppdatering" visas i 30 - 60 sekunder, följt av Android-systemåterställningsmenyn.
 5. Tryck på Volym ned-knappen tills 'torka cache-partition' är markerad.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 9. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortfarande kvarstår efter detta, säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan telefonen. Efter säkerhetskopieringsprocessen, inaktivera Factory Reset Protection så att du inte låses ur telefonen efter återställningen och återställ sedan telefonen.

Hur du inaktiverar Factory Reset Protection på Galaxy S6

 1. Tryck på Apps på hemskärmen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Tryck på e-postadressen för Google ID. Upprepa för varje e-postadress från Google.
 6. Knacka MER.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT för att bekräfta.

Så återställer du din Samsung Galaxy S6

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned volym upp- och hemtangenterna och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S 6-logotypen visas släpper du bara strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du Volym upp- och hemtangenterna. "Installera systemuppdatering" visas i 30 - 60 sekunder, följt av Android-systemåterställningsmenyn.
 5. Tryck på Volym ned-knappen tills 'torka data / fabriksåterställning' är markerad och tryck sedan på strömbrytaren.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad och tryck sedan på strömbrytaren.
 7. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Alternativt kan du återställa din telefon från menyn Inställningar ...

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Cloud och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen två gånger för att återgå till inställningsmenyn och tryck sedan på General Management.
 8. Tryck på Återställ.
 9. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 10. Klicka på Återställ enhet.
 11. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 12. Tryck på Fortsätt.
 13. Klicka på Radera alla.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.