Hur du fixar din Samsung Galaxy S6 som inte längre kan ansluta till Wi-Fi och mobildatanätverk [Felsökningsguide]

 • Förstå varför Wi-Fi och mobildata växlar på din #Samsung Galaxy S6 (# GalaxyS6) inaktiveras ibland och lära dig hur du felsöker din enhet om det skulle hända.
 • Lär dig hur du felsöker din telefon som inte längre kan ansluta till Wi-Fi-nätverket som den använde för att ansluta tidigare.
 • Lär dig hur du fixar din enhet som inte kan ansluta till internet via mobildata.

Internetanslutningsproblem är en av de vanligaste problemen som smartphoneägarna ofta klagar över. Vi har faktiskt redan fått många liknande klagomål från Samsung Galaxy S6-ägare med hänvisning till att de har problem med antingen Wi-Fi eller mobildata. Dessa två är de vanligaste funktionerna så att telefonen kan ansluta till internet. Om de inte fungerar bra kanske du inte har anslutning eller tappas av varje minut eller två.

I det här inlägget kommer jag att behandla 3 av de vanligaste problemen med Wi-Fi och mobildata. Om du äger den här telefonen och du för närvarande bugges av en liknande fråga, kanske du vill fortsätta läsa eftersom ditt problem kan vara detsamma som de som jag tog upp här. Det är bättre att du redan vet hur du felsöker din enhet om ett av de problem som nämns här skulle hända dig i framtiden.

 • Felsökning Galaxy S6 med inaktiverade Wi-Fi- och mobildatabrytare
 • Hur du fixar din Galaxy S6 som inte kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk
 • Hur du felsöker din Galaxy S6 som inte kan ansluta till internet via mobildata

Om du emellertid har andra problem kan du försöka besöka vår felsökningssida först eftersom vi redan har behandlat en hel del problem som rapporterats av våra läsare. Hitta problem som liknar dig och använd felsökningsförfarandena eller lösningarna som vi föreslog. Om de inte fungerar för dig, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss bara den information vi behöver så gör vi resten åt dig.

Felsökning Galaxy S6 med inaktiverade Wi-Fi- och mobildatabrytare

Det här problemet är uppenbarligen ett problem och det är lätt att fixa det när vi uttrycker det på det sättet, men det som gör det komplicerat är det faktum att vi inte vet vad som orsakade det. Därför måste vi felsöka din enhet så att vi känner till orsaken eller orsaken till att felet inträffar.

Egentligen fortsatte denna fråga att hända med Galaxy S3 men det verkar som att det fortfarande finns några ägare med de nya Galaxy-enheterna som upplever detta. Så här felsöker du din telefon:

Steg 1: Starta om din Galaxy S6 i säkert läge och försök se om omkopplaren fortfarande är inaktiverad

Om du startar om enheten i säkert läge hjälper dig att isolera problemet omedelbart eftersom alla tredjepartsappar tillfälligt är inaktiverade. Detta berättar omedelbart om problemet orsakas av en tredjepartsapp eller om det är ett firmwareproblem. Det finns faktiskt appar som kan manipulera några av kärntjänsterna och det är de du behöver leta efter. Hur som helst, här startar du din enhet i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren i 20 till 30 sekunder.
 2. När du ser Samsung-logotypen släpper du strömbrytaren omedelbart men fortsätter att trycka på Volym ned-knappen.
 3. Telefonen ska fortsätta starta upp och du blir ombedd att låsa upp telefonen som vanligt.
 4. Du vet om telefonen har startats i säkert läge om texten "Säker-läge" visas längst ner till vänster på skärmen.

I säkerhetsläge kan du försöka kontrollera om Wi-Fi- och / eller mobildatabrytaren fortfarande är inaktiverad. Om så är fallet kan du prova att torka av cache-partitionen, annars slå på eller av den och starta om telefonen. Baserat på erfarenhet kommer det att lösa den här typen av problem, men om det misslyckas kan nästa steg hjälpa dig.

Steg 2: Försök ta bort systemcachen på din Galaxy S6 eftersom de kan ha skadats

Cachar skadas för det mesta, särskilt vid uppdateringar av firmware. När telefonen fortsätter att använda dessa filer kan saker som det här hända och vi kallar dem ofta "glitches." När glitches händer tjänster kan inaktiveras eller stängas av, därför är det viktigt att du försöker torka cache-partitionen och det är så du kommer att göra det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter omstart, försök att omedelbart kontrollera om omkopplaren inte är grågräddad längre och i så fall, då är problemet löst, annars måste du göra nästa steg.

Steg 3: Utför huvudåterställning på din telefon

Detta är din sista utväg och det har en större möjlighet att lösa problemet. Proceduren kommer att föra tillbaka telefonen till dess standardinställningar eller konfiguration som fungerar. Detta utesluter också möjligheten att problemet är med firmware. Så här återställer du din telefon:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 5. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Om problemet kvarstår, sedan ta det tillbaka till butiken, kommer teknikern att fixa det åt dig.

Hur du fixar din Galaxy S6 som inte kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk

Problem : Jag behöver sårt din hjälp. Jag har en Galaxy S6-telefon och igår kunde jag ansluta till mitt Wi-Fi-nätverk och surfa på internet men idag kommer min telefon bara inte att ansluta till den längre. Hur kan jag fixa det här?

Felsökning: Det finns flera faktorer att tänka på varför din Samsung Galaxy S6 inte kan ansluta till ett Wi-fi-nätverk, men om detta är ett programrelaterat problem kan vi kanske fixa det. Oftast händer det här problemet när du uppdaterar firmware och i vissa fall kan informationen vara skadad eller skadad vilket kommer att orsaka problem för vissa appar. För att försöka felsöka problemet, försök att följa dessa steg:

Steg 1: Se till att enheten inte är i Flight Mode

För att ansluta till ett Wi-fi-nätverk är det viktigt att kontrollera vilket läge din enhet för närvarande är på. Det finns flera lägen att välja på din enhet och ett av dem är flygplansläget. Det här läget avaktiverar alla nätverksanslutningar på din enhet inklusive Wi-Fi, det används mest när du reser via ett flygplan för att undvika kommunikationsproblem.

Så här vet du hur du aktiverar eller inaktiverar flygplansläget:

 • Gå till Inställningar
 • Flygläge
 • Tryck på Flight Mode-omkopplaren för att aktivera eller inaktivera.

Eller

 • Tryck länge på strömbrytaren
 • Tryck på Flight Mode
 • Bekräfta sedan

Efter att ha följt stegen har Flight Mode inaktiverats.

Steg 2: Kontrollera din Wi-fi-anslutning om den är på

För att använda internet med Wifi-anslutning, försök att kontrollera om Wifi-ikonen är grå. Om så är fallet kan du aktivera den genom att trycka på Wi-fi-ikonen. De flesta ägare glömde ofta att slå på sitt Wifi-nätverk utan att kontrollera enheten.

Steg 3: Kontrollera din router eller återställ den

Den här enheten måste också kontrolleras om du inte vill ha problem med att ansluta till internet. Se till att den är korrekt inställd och påslagen, kolla också om den trådlösa anslutningen är påslagen och sänder anständig signalstyrka. Du kan återställa routern genom att trycka på återställningsknappen för att rensa alla anslutningar och skapa en ny. Om det inte finns något på routern kan du helt enkelt ringa din tjänsteleverantör för att ge dig råd för att fixa det.

Steg 4: Ta reda på om din router har aktiverat MAC-filtrering

MAC-filtrering är en av de användbara säkerhetsfunktionerna i Wifi-anslutningar. Det begränsar inte bara antalet användare som ska ansluta till din trådlösa anslutning utan förhindrar också hackare att använda ditt nätverk. Om den här funktionen är aktiverad kan du försöka söka på din Samsung Galaxy S6 MAC-adress och ta bort den från listan med filtrerade adresser så kan du njuta av att använda din Wifi-anslutning. Om du inte hittade enhetens MAC-adress kan du försöka starta om din enhet och router och försöka ansluta igen.

Så här kontrollerar du enhetens MAC-adress: Gå till Apps-menyn> Inställningar> Om telefon> Status> Visa MAC-adressen. När du har sökt i din MAC-adress kan du ta bort den från listan.

Steg 5: Radera systemcachen och data

Om problemet fortfarande uppstår kan du fortsätta med att rensa systemcache-filerna. Dessa är tillfälliga systemfiler och kan orsaka problem om de inte raderas regelbundet, särskilt när enheten uppdaterar systemet. Så för att torka av cache-partitionen, följ stegen nedan:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

När du gör det kan du försöka slå på din Wifi igen och kontrollera om du är ansluten till ett nätverk.

Steg 6: Återställ din Samsung Galaxy S6 från fabrik

Om att rensa systemfilerna inte löste problemet och du fortfarande inte kan ansluta till Wifi. Fortsätt sedan till fabriksåterställning av enheten. Observera att genom att använda den här metoden raderas alla filer och data lagrade i enheten och återställer den till standardvärden. Vi rekommenderar starkt att säkerhetskopiera alla viktiga filer till ditt SD-kort eller extern lagringsenhet och sätta tillbaka dem efter återställningen.

För att återställa din enhet från fabriken, följ dessa steg: Gå till Apps-menyn> Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ> Återställ enhet> Radera allt. Du måste ange några viktiga detaljer efter återställningen precis som första gången du fick din enhet.

Steg 7: Besök ditt lokala servicecenter

När fabriken har återställts och problemet fortfarande inträffar ska du ta din enhet till närmaste Samsung-servicecenter i ditt område, det kan ha ett hårdvaruproblem som bara tekniken kan lösa. Förhoppningsvis kunde vi hjälpa till att lösa ditt problem.

Hur du felsöker din Galaxy S6 som inte kan ansluta till internet via mobildata

Problem : När jag är på jobbet kan jag enkelt surfa på internet eller skicka e-post eftersom jag kan ansluta till mitt företags Wi-Fi men när jag är hemma använder jag data. Men de senaste dagarna kan jag inte längre ansluta till internet via mobildata. Kan du hjälpa?

Felsökning: Det kan vara din enhet som har en långsam mobildataanslutning eller ingen signal alls. Du kan försöka kontrollera dina mobildata om den är på, för om inte, kan det vara problemet. Det finns också andra faktorer att tänka på som kan utlösa detta problem, det kan vara ett programvaruproblem efter en uppdatering eller eventuellt ett hårdvaruproblem. Låt oss avsätta hårdvaruproblemet för nu och gå direkt till annan möjlig orsak. Följ stegen nedan för att bestämma den skyldige:

Steg 1: Se till att du har tillräckligt med balans

För att använda internet med din mobilnätanslutning måste din enhet ha tillräckligt med datakrediter för att använda tjänsten. Du kan också ringa din tjänsteleverantör för att kontrollera ditt saldo eftersom om du har prenumererat på begränsade krediter kan detta vara orsaken till problemet.

Den viktigaste faktorn är din enhets signalstyrka, du måste ha minst en eller flera staplar för att använda tjänsten på din plats, och viktigast av allt att din nätverksleverantör har tillräckligt med torn för att täcka området. Din signalstyrka visas längst upp till höger på skärmen på din enhet.

Steg 2: Du kan manuellt kontrollera det tillgängliga nätverket i området

Det finns två sätt att välja på vilken typ av nätverk du kommer att använda antingen automatisk eller manuell. När din enhet använder automatisk kommer den att ansluta till alla tillgängliga nätverk i området. Det här alternativet används mest eftersom du inte behöver konfigurera nätverket när du är utanför tornets räckvidd. Men för att avgöra vad som orsakade problemet kommer vi att försöka välja manuellt nätverk och prova alla tillgängliga nätverksalternativ.

Så här väljer du det manuella nätverket: Gå till Apps-menyn> Inställningar> Mobilnätverk> Nätverksoperatörer> Söknätverk> Välj ett av tillgängliga nätverk> Tryck på Hem-tangenten. När du är tillbaka på startskärmen börjar du använda internet och kan använda ett annat nätverk tills du kan använda internet.

Steg 3: Rensa systemcache-partitionen

Om det här problemet orsakas av en systemkrasch eller skadade cachade filer måste du manuellt radera systemcachen genom att starta i återställningsläge och torka av cachepartitionen. Om du raderar cacharna regelbundet kan du hjälpa din enhet att undvika kraschar och stora problem. Du kan se ovan hur du rensar systemcache och data.

Steg 4: Försök att fabriksåterställa din Galaxy S6

Om du har testat alla stegen ovan men till ingen nytta kan vi rekommendera att fabriken återställer din enhet, det kan ha problem med programvaran. Du behöver bara göra detta för att återställa din enhet till standardvärden och ta bort alla installerade appar och bara köra de förinstallerade apparna. Innan du fortsätter och återställer din enhet måste du dock säkerhetskopiera alla dina viktiga filer först och spara på ditt SD-kort eller extern lagringsenhet.

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningsikonen.
 3. Under avsnittet "Personligt" hittar du och trycker på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 5. Tryck på Återställ enhet för att fortsätta med återställningen.
 6. Beroende på vilket säkerhetslås du använde anger du PIN-koden eller lösenordet.
 7. Tryck på Fortsätt.
 8. Tryck på Radera alla för att bekräfta din åtgärd.

Du kan besöka ditt lokala Samsung servicecenter om ovanstående steg inte löste problemet. De kan kanske fixa det och använda dina mobildata.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.