Hur du fixar din Samsung Galaxy S6 Edge som sitter fast på startskärmen, startar inte upp med framgång [Felsökningsguide]

När en kraftfull enhet som Samsung Galaxy S6 Edge fastnar på startskärmen är det troligt att det upplever firmware-relaterade problem. Under uppstart bör alla nödvändiga filer laddas och alla tjänster bör initialiseras så att telefonen kan fungera korrekt. Om dessa filer eller tjänster inte laddas kan saker som detta hända.

Så i det här inlägget hjälper jag dig att lösa problemet. Vi kommer att försöka utesluta möjligheter att kunna säga om vi kan fixa problemet på egen hand utan någon teknisk hjälp. Det betyder inte att vi inte vill att teknik ska kolla in din telefon, vi försöker bara rädda dig från mycket problem och krångel. Så om du äger den här telefonen och den för närvarande fastnar när du startar upp, läs vidare eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Å andra sidan, om du har andra problem med din telefon kan du försöka besöka vår felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här telefonen och oddsen är att vi redan har svarat på liknande problem. Försök hitta samma problem och använd lösningarna eller felsökningsguiderna som vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Galaxy S6 Edge fastnar på svart eller startskärm och fortsätter inte

Problem : Hej killar. God morgon. Jag räcker till dig eftersom jag har problem med min telefon och jag behöver sårt din hjälp eller råd så att jag kan försöka fixa den om möjligt. Min telefon är en Galaxy S6 Edge som har varit med mig i nästan ett år nu. Av någon anledning skulle det inte längre starta upp till startskärmen som tidigare. Antingen fastnar det på S6 Edge-logotypen eller en svart skärm efter det. Inte säker på vad jag gjorde eller vad jag måste göra för att fixa detta. Kan du hjälpa mig med det här? Tack.

Felsökning : Vi måste utesluta möjligheterna tills vi kan veta vad som är orsaken till problemet och vad som måste göras för att åtgärda det. Utan ytterligare förmåga, här är vad jag föreslår att du gör:

Steg 1: Försök mjuka återställa telefonen för att utesluta möjligheten till systemfel

Oftare är glitches faktiskt mindre app- eller firmware-relaterade problem och medan de tenderar att påverka telefonens totala prestanda kan de enkelt fixas förutsatt att det inte finns några andra allvarliga problem i bakgrunden som utlöste dem.

Så det första jag vill att du ska göra är att försöka genomföra proceduren för mjuk återställning. Du Galaxy S6 Edge har inte ett avtagbart batteri, därför kan du bara trycka på och hålla ned Volym-knappen och strömbrytaren tillsammans i 10 sekunder och vänta för att se om telefonen kan komma förbi startskärmen.

Den mjuka återställningen kommer att utföra det simulerade batteriets bortkoppling och uppdatera enhetens minne men det finns ingen garanti för att problemet kommer att åtgärdas. Så om telefonen fortfarande inte kan starta upp framgångsrikt även efter den mjuka återställningen, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Se till att appar från tredje part inte har något att göra med det

Det har varit många fall som vi har stött på där tredjepartsappar orsakade att systemet kraschade och lämnade telefonen inte svarande. Men saken med problem som orsakas av appar från tredje part är att de lätt kan åtgärdas. Så, för att bekräfta om problemet beror på några av de appar du installerade, försök att starta upp enheten i säkert läge genom att följa dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren .
 3. När Samsung Galaxy S6 Edge-logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller sedan omedelbart ned volymknappen.
 4. Håll volymknappen intryckt tills enheten har slutat starta om.
 5. När "Safe mode" visas längst ner till vänster, släpp knappen Volym ned .

Om det lyckas är det tydligt att orsaken till problemet är en eller några av de appar du laddade ner och installerade. Därför måste du hitta appen som gör att telefonen inte startar framgångsrikt och avinstallerar den. Du kanske måste avinstallera mer än en app och starta om telefonen otaliga gånger innan du kan säga att problemet är fixat. Så här avinstallerar du en app från din S6 Edge ...

  1. Tryck på Apps på hemskärmen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Klicka på Program under 'Enhet'.
  4. Tryck på Application manager .
  5. Dra åt höger till DOWNLOADED- skärmen.
  6. Klicka på önskad app och tryck sedan på Avinstallera .
  7. Tryck på Avinstallera för att bekräfta

Om telefonen dock fortfarande fastnar på startskärmen när den startas i säkert läge, kan nästa steg hjälpa.

Steg 3: Försök att starta din Galaxy S6 Edge i återställningsläget

När du startar i återställningsläget kommer alla hårdvarukomponenter att slå på men Android-gränssnittet laddas inte och i detta fall kan din telefon kanske gå till läget utan att hälsas med några problem. När du är framgångsrik kan du sedan utföra ett par procedurer som kan lösa problemet. Så här startar du din S6 Edge i återställningsläge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner knapparna Volym upp, Hem och Ström .
 3. När skärmen på Samsung Galaxy S6 Edge visas, släpper du bara strömbrytaren .
 4. När Android-logotypen visas släpper du volymknapparna och hemtangenterna. "Installera systemuppdatering" visas i 30 - 60 sekunder, följt av Android-systemåterställningsmenyn.

Om det lyckas kan du försöka torka av cache-partitionen eller till och med göra återställningen för att se om du kan få telefonen att starta upp i normalt läge och nå dig hemskärm. Men om problemet fortfarande kvarstår efter det, bör du kontrollera enheten av en tekniker.

Samsung Galaxy S6 Edge startar inte upp efter Nougat-uppdateringen

Problem: Jag är inte säker på hur jag öppnar den här telefonen för att ta ut batteriet. Jag stängde av den och startade om den, men det hjälpte inte. Jag har en S6 Edge. Jag var mitt i ett telefonsamtal, samtalet tappade och jag kan inte ringa eller ta emot telefonsamtal. Inte säker på om det har något att göra med det men jag gjorde en Samsung-uppdatering igår. Jag har aldrig haft det här problemet förut. Jag är väldigt upprörd över att jag inte kan ringa eftersom min son är en marin och jag får inte tala med honom så ofta och nu var jag av för honom!

Lösning: Som du sa, hade firmware uppdaterats så det verkar som om vissa filer på din telefon har trasslat och det kan vara anledningen till att det inte kunde startas upp helt. Men eftersom vi inte är säker på vad problemet är, behöver vi bara först fokusera på enhetens programvareavdelning genom att utföra de grundläggande felsökningsmetoderna. Följ dessa procedurer för att isolera problemet:

Steg 1: Prova att ladda din telefon

Ibland är det på grund av inte tillräckligt med ström i batteriet som enheten inte längre kunde slå på komponenterna inuti och det är anledningen till att din telefon inte kommer att slås på. Vad vi måste göra nu är att kontrollera om batteriet är defekt eller inte genom att ladda det i 10-15 minuter. Genom denna metod laddar du inte bara den utan försöker också ta reda på om strömmen flyter i enhetens kretskort. Om lysdioden ovanför skärmen blinkar och laddningsikonen visas, är det troligtvis ett firmwareproblem som har problem och förhindrar att enheten inte startar upp. Men om den inte svarar efter flera minuters laddning kan du omedelbart din telefon till närmaste butik i ditt område för din telefon kan ha ett hårdvaruproblem.

Steg 2: Utför tvångsstart på din telefon

Förutsatt att enheten laddas normalt är det dags för dig att kontrollera om problemet inte orsakas av ett enkelt problem. Genom tvångsstartproceduren kommer enhetens system att uppdateras och stänga alla oanvända applikationer som körs i bakgrunden. Så medan den är ansluten till laddaren trycker du bara på strömbrytaren och håller ned volymknapparna i 10-15 sekunder. Om det startar upp är det uppenbarligen bara ett fel i systemet som orsakat det. Men efter att ha gjort det och ändå inte svarat, kan du följa nästa steg.

Steg 3: Starta om i säkert läge

Nu måste vi ta reda på om enheten kan starta upp i säkert läge eftersom i annat fall kan det finnas vissa konflikter i systemet. Observera att den här metoden tillfälligt inaktiverar alla nedladdade applikationer och endast de förinstallerade apparna kommer att köras i systemet. Om det startar upp utan problem kan det vara en skyldige som orsakat det och du bör hitta och avinstallera den för att lösa problemet.

Steg 4: Ta bort telefonens systemcache

Eftersom den nya firmware hade installerats är det inte långt att systemcacherna blev föråldrade och skapar konflikt med systemet och gör att firmware kraschar utan uppenbar anledning. Genom denna metod kommer cachekatalogen tillbaka till fabriksstandarden så att enheten kan skapa nyare filer som är kompatibla med det nya systemet.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner knapparna Volym upp, Hem och Ström .
 3. När Samsung Galaxy S 6-logotypskärmen visas släpper du bara strömbrytaren .
 4. När Android-logotypen visas släpper du volymknapparna och hemtangenterna. "Installera systemuppdatering" visas i 30 - 60 sekunder, följt av Android-systemåterställningsmenyn.
 5. Tryck på Volym ned- knappen tills 'torka cache-partition' är markerad.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'ja' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 9. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter att du har tagit bort cacheminnet i systemet bör du noga se om din telefon kan startas upp. Om inte, kan det vara ett stort programvaruproblem och du kan hoppa till nästa metod för ytterligare felsökning.

Steg 5: Utför Master-återställning på din telefon

Eftersom alla procedurer inte har fixat problemet är det bästa du bör göra att få tillbaka enheten till fabriksinställningarna. Men kom ihåg att när du återställer din telefon kommer alla att raderas som: kontakter, musik, foton och alla appar från tredje part som du installerade. Så innan du fortsätter ser du till att skapa en säkerhetskopia eller överföra allt till din dator eller SD-kort. Så här återställer du din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned volym upp- och hemtangenterna och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S 6-logotypen visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du Volym upp- och hemtangenterna. "Installera systemuppdatering" visas i 30 - 60 sekunder, följt av Android-systemåterställningsmenyn.
 5. Tryck på Volym ned- knappen tills 'torka data / fabriksåterställning' är markerad och tryck sedan på strömbrytaren.
 6. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad och tryck sedan på strömbrytaren.
 7. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

När du har gjort alla procedurer och problemet fortfarande kvarstår, leta efter en tekniker i ditt område och låt det fixa.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.