Hur du fixar din Samsung Galaxy S6 Edge som inte längre snabbt laddas [Felsökningsguide]

En av försäljningspunkterna för #Samsung #Galaxy S6 Edge (# S6Edge) är den anpassningsbara snabbladdningsfunktionen, som kan fylla på batteriets sätt snabbare än den vanliga laddningsprocessen. Så ägarna förväntar sig faktiskt att enheten laddas snabbare varje gång de ansluter sina enheter. Det blev till en standard redan så när telefonen laddas i normal takt tänker faktiskt att telefonen redan är "långsam laddning" och panik.

I grund och botten är långsam laddning mycket annorlunda än normal laddning och vad vi har att göra här är en enhet som inte laddar snabbare längre. Även om det kan vara ett problem, måste vi göra några förfaranden för att veta det med säkerhet. Dessutom finns det några krav som måste uppfyllas innan Galaxy S6 Edge kan använda sin snabbladdningsförmåga. Vi måste undersöka dem och se om vi kan hitta några saker som kan ha orsakat problemet.

Men innan något annat, för våra läsare som kan ha andra problem, se till att du besöker vår felsökningssida för Galaxy S6 Edge för vi har listat ned alla länkarna till våra inlägg som behandlade hundratals problem med den här enheten. Hitta problem som är liknande eller relaterade till dina och använd befintliga lösningar eller felsökningsguider. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Oroa dig inte, det är gratis.

Felsökning Galaxy S6 Edge som inte längre laddas snabbt

Återigen är snabbladdning bara en extra funktion och även utan den kan telefonen fortfarande laddas normalt såvida det inte verkligen finns något problem med maskinvaran på din enhet. När det finns problem med laddaren, kabeln eller batteriet, förväntas det att enheten kanske inte kan ta emot elektrisk ström riktigt bra och det är därför vi måste undersöka detta.

För att isolera problemet omedelbart, om din telefon inte laddas snabbt, kontrollera att den laddas normalt eftersom du inte behöver göra de komplicerade felsökningsförfarandena utan att fokusera på att uppfylla kraven för snabbladdning.

Din Galaxy S6 Edge kanske inte snabbt laddas om ...

 1. Kontrollera batteriinställningarna för att se om snabbladdningsfunktionen är aktiverad. Vissa enheter har en brytare som kommer att slå på och stänga av snabbladdning men de flesta gör det inte. Om du inte är säker på att det finns en inställning för det, gå till Inställningar> Batteri och hitta snabbkabelladdningsalternativ.
 2. Du använder inte den ursprungliga laddaren eller nätadaptern. Kom ihåg att den ursprungliga laddaren är en specialiserad strömadapter med Adaptive Fast Charging-funktion. Vid snabb laddning växlar utgångsspänningen till 9 volt istället för bara 5 volt för normal laddning. Tredjepartsladdare har ofta inte den här funktionen.
 3. Det värms upp av någon anledning. Detta för att förhindra överhettning, vilket kan göra att telefonen är murad och oanvändbar för alltid. När telefonen värms upp växlar den automatiskt till normal laddning och använder 5V-utgången på laddaren. Detta görs automatiskt och du kan inte tvinga enheten att ladda snabbt när det är ovanligt värmeutsläpp. Lös uppvärmningsproblemet så laddar enheten snabbt igen.
 4. Skärmen är på. Displayen är bland de komponenter som använder mer ström, logiskt, om den är på, kommer telefonen att växla till normal laddning eftersom om den inte gör det kommer enheten att överhettas efter en tid. Så se till att skärmen är avstängd. Ännu bättre, stäng av telefonen medan du laddar för att maximera användningen av den här funktionen.
 5. Det finns vissa problem med laddaren, kabeln, batteriet eller telefonens hårdvara. Du måste göra några felsökningar för att avgöra vilken av dessa komponenter och tillbehör som har några problem.

Efter att ha kontrollerat de ovannämnda kraven och telefonen fortfarande inte laddas snabbt är det dags att felsöka enheten.

Steg 1: Stäng av telefonen och anslut laddaren

När alla komponenter är avstängda är det naturligt att telefonen laddas snabbt förutsatt att du använder originalladdaren och kabeln. Den här proceduren kan göra mer än att bara veta om telefonen faktiskt laddas snabbt eller inte, det kommer också att ge dig en uppfattning om det finns problem med telefonen eller laddaren.

Om telefonen laddas snabbt när den är avstängd, finns det inga problem med hårdvaran eller laddaren. Allt du behöver göra är att veta om det är apparna eller firmware som har problem. Försök att starta om enheten i säkert läge för att se om den också laddas snabbt:

 1. Stäng av din Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy S6 Edge' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym ned-knappen.
 4. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 5. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Om telefonen laddas snabbt i säkert läge orsakas problemet av vissa tredjepartsappar, annars är det ett firmwareproblem och i detta fall krävs en återställning av master.

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 5. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Om telefonen dock inte laddas snabbt när den är avstängd, kan nästa steg hjälpa dig.

Steg 2: Kontrollera laddaren eller använd en annan USB-kabel

Om telefonen inte laddar, även om den är avstängd, kan det vara ett problem med laddaren. Försök ansluta telefonen till en dator och se om den upptäcks och laddas även om den är långsam. Om det laddas med din dator, är problemet med laddaren och det finns ingen annan lösning eller reparation än att köpa en ny.

Men om det bara laddas normalt, kan det vara kabeln. Ja, det har varit användare som rapporterade att byta USB-kabeln med en ny fick sina enheter att ladda snabbt igen. Tja, du förstår, telefonen laddas normalt när den är av så det kanske inte är något problem med laddaren. USB-kabeln är mycket billigare än laddaren och du kan faktiskt köpa den separat, men om du köper en ny laddare kommer den med en ny kabel. Det är ditt val vilken du vill köpa.

Men Observera att det inte finns någon garanti för att köpa kabeln eller laddaren kommer att lösa problemet. Så om enheten vägrar att ladda snabbt efter att ha köpt en ny laddare eller kabel, prova nästa steg.

Steg 3: Försök ladda din telefon trådlöst

Detta är viktigt för att veta om din telefon fortfarande kan laddas eftersom vi inte kanske tittar på ett batteriproblem eller ännu värre, ett hårdvaruproblem.

Men naturligtvis, om du inte har en trådlös laddare, är det bättre att du bara besöker en lokal butik eller tar din telefon till butiken och låter teknikern kontrollera det eftersom trådlös laddning inte är en fix. Du kanske bara slösar bort pengar.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.