Hur du fixar din Samsung Galaxy S6 Edge Plus som inte kan ansluta till PC eller dator [Felsökningsguide]

Du behöver inte ansluta din telefon till en dator hela tiden men det finns tillfällen då du verkligen måste flytta stora filer till din maskin för att frigöra lite utrymme i din telefon och det är när du finner det nödvändigt för din telefon att vara kunna ansluta till den. Några av ägarna till Samsung Galaxy S6 Edge + har klagat eftersom deras telefoner inte längre kan ansluta till sina datorer.

Jag kommer att leda dig genom att felsöka din Galaxy S6 Edge + för att se om vi kan få den att ansluta till din dator utan problem. Vi kommer att försöka bestämma alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan fastställa vad problemet egentligen är, vad som orsakar det och vad som måste göras för att fixa det. Om du är en av ägarna till den här telefonen som har samma problem kan du fortsätta läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan något annat, se till att du kommer in på vår S6 Edge + felsökningssida eftersom vi redan har adresserat eller svarat på många problem som rapporterades till oss av våra läsare som äger den här telefonen. Försök hitta problem som liknar dina och använd lösningarna vi föreslog. Om du behöver mer hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt Android-frågeformulär.

Hur du felsöker din Galaxy S6 Edge + som inte kan ansluta till PC

Problem : Jag har en Galaxy S6 Edge + och det har varit med mig i över ett år nu. Ända sedan jag fick det stöter jag aldrig på några problem med det men nyligen märkte jag att det blev riktigt långsamt och jag ville återställa det. Jag har emellertid många filer i den så jag ville göra en säkerhetskopia och när jag försökte ansluta den till min dator kopplas den inte upp eller upptäcks. Kan du hjälpa mig med det?

Felsökning : Det finns några saker vi kan försöka få din telefon att ansluta till din dator så om detta verkligen är problemet med din S6 Edge +, gå igenom stegen nedan ...

Steg 1: Prova att ladda din telefon

Vi försöker inte fylla på batteriet på din telefon om det fortfarande är nästan fullt. Istället försöker vi ta reda på om det fortfarande kan göra det för att om det laddas bra, kan du vara säker på att problemet inte är med kabeln eller laddningsporten och vi kanske kan fixa det utan något hjälp från en teknik.

Om telefonen dock inte laddar, ska du bättre lösa laddningsproblemet innan du löser det andra problemet.

Steg 2: Se till att din telefon har rätt USB-inställningar

Dra ner meddelandefältet och se om du har USB-alternativikonen och om du kan se en, då är problemet redan nu löst. Du måste bara trycka på ikonen för USB-alternativ och välja Media Device (MTP). Om det är första gången du ansluter telefonen till datorn kan det fortfarande ta några minuter att installera nödvändiga drivrutiner. Om du inte har ikonen för USB-alternativ kan du dock prova dessa saker:

 1. Koppla ur USB-kabeln från din Galaxy S7
 2. Stäng av telefonen
 3. Vänta 20 sekunder
 4. Slå på den igen
 5. Anslut USB-kabeln tillbaka till telefonen
 6. Kontrollera om ikonen för USB-alternativ visas

Steg 3: Se till att nödvändiga drivrutiner är installerade på din dator

Du kan faktiskt ladda ner drivrutinerna för din telefon från Samsungs webbplats men eftersom du försöker ansluta din telefon till en dator för att överföra data föreslår jag att du installerar Smart Switch. Det är en officiell Samsung-applikation för att överbrygga din telefon och din dator och den levereras med alla nödvändiga USB-drivrutiner för alla Samsung-enheter inklusive din S6 Edge Plus.

Du kan behöva starta om datorn efter att du har installerat programmet så att ändringarna träder i kraft. Jag föreslår att du kopplar bort din telefon innan du startar om. När datorn är aktiv, anslut kabeln till USB-porten och låt den upptäcka och känna igen telefonen. Om det lyckas kan du sedan överföra filerna du vill överföra.

Steg 4: Återställ din telefon så att den återgår till fabriksinställningarna

När du har gjort stegen ovan och problemet fortfarande kvarstår (särskilt om telefonen laddas) är det dags att återställa telefonen eftersom det kan vara ett problem med den fasta programvaran som påverkar telefonens förmåga att ansluta till en PC. Men innan återställningen, se till att du säkerhetskopierar alla dina filer och data eftersom de kommer att raderas. Avaktivera sedan fabriksinställningsskyddet så att du inte låses ur enheten efter återställningen

Hur du inaktiverar Factory Reset Protection på din Galaxy S6 Edge +

 1. Tryck på Apps på hemskärmen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Tryck på e-postadressen för Google ID. Upprepa för varje e-postadress från Google.
 6. Knacka MER.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT för att bekräfta.

Så här utför du Master Reset på din Galaxy S6 Edge +

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge +.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S6 Edge + visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om problemet fortfarande kvarstår efter återställningen är det dags att ta telefonen till en butik för att få en kontroll av den av en tekniker.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.