Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 7 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

#Samsung Galaxy Note 7 (# Note7) är en av de mest kraftfulla och fantastiskt designade smartphones i år, men då är det säkert att många användare kommer att stöta på ett problem eller två några veckor efter att ha skaffat den. I själva verket blev det redan kontroversiellt efter rapporter om att en enhet enligt uppgift tog eld vid laddning.

Bland de vanligaste problemen med kraftfulla smartphones är relaterade till dess kraft. Vissa enheter kanske inte slås på efter att ha stängt av sig medan andra kanske inte laddar. I det här inlägget kommer jag att ta itu med det förstnämnda eftersom jag redan har behandlat det senare i mitt andra inlägg.

Möjliga orsaker

Låt oss försöka undersöka de möjliga orsakerna till att en väldesignad smartphone med höga tekniska specifikationer en dag skulle vägra att slå på igen och blir svarsfri.

 • Enhetens firmware kraschade
 • Vätska och / eller fysisk skada
 • Dränerat batteri
 • Korrupt systemcache och / eller data
 • Vissa appar kraschade som också orsakade att systemet kraschade
 • Felkonfiguration eller dess inställningar är trassliga
 • Ett allvarligt hårdvaruproblem

Vår felsökning kommer att baseras på dessa möjliga orsaker, men innan något annat, om du har andra problem med din nya telefon, se till att du besöker felsökningssidan för Note 7 för vi listar upp alla problem vi behandlar varje vecka på den sidan. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du inte hittar relaterade problem, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning Obs 7 som inte slås på

Just nu vet vi inte vad som orsakar problemet med din telefon och varför den inte slås på. Vi måste utesluta en möjlighet efter den andra och vi bör börja med appar sedan gå efter firmware och slutligen hårdvaran, även om vi strikt taget verkligen inte kan göra någonting åt hårdvaran för om vi gör det kan vi hamna upphäver garantin och vi vill inte att det ska ske, eller hur?

Steg 1: Kontrollera att det inte bara är en systemkrasch

Firmware kraschar då och då, särskilt om du är en tung användare. Saken med en systemkrasch är att oftare blir skärmen svart och enheten själv svarar inte ens om laddaren är ansluten.

För användare som inte vet exakt vad som händer kommer de att få panik och när de gör det kommer de att be om hjälp med att säga att deras nya Note 7 har en svart skärm, kommer inte att slå på, kommer inte att ladda, inte svara osv. Så, förstår du, en enkel systemkrasch kan rapporteras på olika sätt och för oss tekniker som litar på vad kunderna säger är det mycket svårt att avgöra exakt vad problemet är. Därför uppmuntrar vi våra läsare att göra några grundläggande och säkra felsökningsförfaranden så att de får en uppfattning om vad som händer med deras telefoner.

Så det första jag vill att du ska göra är att tvinga om din Samsung Galaxy Note 7 igen och eftersom den inte har ett batteri som kan bytas ut av användare kan du inte bara dra ut batteriet. Snarare måste du trycka och hålla ned volymknappen och strömbrytaren tillsammans i 10 sekunder. Förutsatt att problemet är en enkel systemkrasch och att det finns tillräckligt med batteri för att driva sina komponenter, bör din telefon starta om.

Steg 2: Försök att ladda telefonen

Du måste göra detta om den tvungna omstartproceduren inte fungerade. Vid denna tidpunkt är det fortfarande säkert att anta att det är en fast programkrasch, men batteriet tömdes helt, det är därför enheten inte kunde starta upp. Anslut därför laddaren och låt telefonen ladda i minst 10 minuter. När du gör det kan du försöka kontrollera om telefonen värms upp eftersom i så fall koppla ur laddaren direkt och skicka telefonen in för reparation. Försök inte felsöka en enhet som värms upp under laddning, det är farligt för närvarande att Samsung inte har tagit upp den rapporterade incidenten av en av Note 7-enheterna.

Förutsatt att telefonen inte värms upp medan den är ansluten men laddningsskyltar inte visas, försök sedan tvinga om starta om enheten igen. Den här gången kan det fungera, men om det inte gör det, tar vi upp en avgiftsfråga. Så jag föreslår att du försöker felsöka din telefon som inte laddas.

Steg 3: Försök att starta upp din Note 7 i säkert läge

Du gör detta om din telefon laddas bra men ändå inte slås på. Det finns en möjlighet att en av tredjepartsapparna kraschar och orsakar förödelse i systemet. Så om telefonen laddas finns det en chans att den lyckas starta i säkert läge så det är värt att försöka ...

 1. Tryck på strömbrytaren och håll den förbi skärmen som visar enhetens modellnamn.
 2. När Samsung-logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten har startats upp.
 4. När du ser “Safe mode” i det nedre vänstra hörnet på skärmen släpper du knappen Volym ned.

Om telefonen lyckas slå på i säkert läge, behöver du inte oroa dig så mycket för din telefon längre eftersom det tydligen fungerar allt i den, men vissa appar eller firmware. I det här fallet kan du försöka starta om det normalt och se om det nu kan starta upp och om inte, kan torka av cache-partitionen lösa problemet:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7 Edge.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 3. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 5. Markera alternativet 'torka cache-partition' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Använd knappen Volym ned igen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Det kan ta några sekunder innan du torkar cache-partitionen så vänta lite.
 8. När det är klart måste alternativet "Starta om system nu" markeras, så tryck på strömbrytaren för att starta om din telefon.
 9. Not 7 kommer sedan att starta upp normalt.

Steg 4: Försök att starta upp telefonen i återställningsläget

Om din telefon inte startar upp i säkert läge men laddar bra, kan det vara ett firmwareproblem. Din nästa satsning är att försöka starta upp din enhet i återställningsläge bara för att ta reda på om det kan. Just nu är det som är viktigare att veta om telefonen kan slå på sina komponenter och att starta i återställningsläge gör det utan att ladda Android: s gränssnitt.

 1. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 2. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 3. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.

Om det lyckas kan du omedelbart försöka torka av cache-partitionen enligt instruktionerna ovan eller helt enkelt göra återställningen men Observera att om du gör detta kommer du att ta bort dina data och filer så fortsätt på din egen risk.

Slutligen, om du kunde återupprätta telefonen men problemet upprepas måste du verkligen återställa telefonen men se till att du säkerhetskopierar dina filer och data först.

 1. Säkerhetskopiera dina data och filer som är sparade i telefonens interna lagring.
 2. Ta bort ditt Google-konto för att inaktivera telefonens stöldskyddsfunktion.
 3. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 4. Hitta och tryck på Inställningar.
 5. Gå till Cloud och konton.
 6. Tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
 7. Knacka på Fabriksdataåterställning och sedan Återställ enhet.
 8. Om du har aktiverat skärmlåset anger du din PIN eller lösenord.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Tryck på Radera alla.

Steg 5: Skicka telefonen in för kontroll eller ersättning

Efter att ha gjort alla dessa steg ovan och telefonen vägrar fortfarande att slå på igen, måste du ta tillbaka telefonen till butiken för att få den kontrollerad av teknikern eller ersättas med en ny beroende på hur illa problemet är.

När det gäller felsökning har du redan gjort allt som behöver göras och det är mer än tillräckligt eftersom vi inte kan röra enhetens hårdvara eftersom garantin blir ogiltig om vi gör det. Dessutom är detta en ny telefon och den ska fungera utan problem.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.