Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 5 som laddas långsamt och inte laddar alls [Felsökningsguide]

Laddningsproblem verkar vara mycket vanligt med #Samsung Galaxy Note 5 (# Note5). Vi har redan fått hundratals, om inte tusentals, problem från ägarna till denna enhet och många av dem är problem som tyder på att telefonen har svårt att ladda sitt batteri.

Det finns ett par problem som jag tog upp i det här inlägget och det första är ett problem med långsam laddning. Det händer då och då att enheten tar för lång tid att ladda batteriet helt och det kan bero på vissa faktorer och vi måste utesluta varje möjlighet som vi kan tänka på. Den andra är ett problem som inte laddas, vilket också kan hända för alla Notera 5-användare. Mellan dessa två är det senare allvarligare.

Vi kommer att leda dig genom att felsöka något av dessa problem om ett skulle hända dig i framtiden. Om du har andra problem, tveka inte att besöka felsökningssidan som vi skapade för anmärkning 5. Den innehåller alla länkar till felsökning av inlägg som vi har publicerat på vår webbplats. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Galaxy Note 5 laddar mycket långsamt

Problem : Jag har en Galaxy Note 5 som har fått mig av en vän. Det har varit med mig i fyra månader redan och hittills är det bara en sak som stör mig just nu - telefonen laddas inte lika snabbt som tidigare. Det tog bara ett par timmar att ladda helt innan men nu, även om jag lämnade det anslutet i 5 timmar, gick batteriet inte över 84%. Jag vet inte om det bara är ett problem med operativsystemet eller om det redan är ett problem med hårdvaran. Kan du hjälpa mig?

Felsökning :

Det finns många möjligheter vi måste överväga för att avgöra vad problemet med din telefon verkligen är eller vad som orsakade den. I det här fallet där enheten laddas långsamt måste vi titta på alla möjligheter. Som sagt, här är några steg du behöver göra för att felsöka din enhet med ett laddningsproblem:

Steg 1: Kör din Note 5 i Safe Mode och försök att ladda den

Syftet är att veta om enheten laddas bra medan alla tredjepartsappar tillfälligt är inaktiverade eftersom i så fall är det lättare att lösa problemet. Så följ dessa steg för att starta om din enhet i säkert läge först:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. När 'Samsung Galaxy S6' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym-knappen nedtryckt.
 3. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 4. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Nu när din telefon är i säkert läge, anslut laddaren till strömkällan och anslut sedan telefonen och följ noga om laddningstakten blir normal eller fortfarande långsam, eftersom vi måste kontrollera nätadaptern som den kan har ett problem.

Men om telefonen laddas normalt i säkert läge, är det möjligt att det bara fanns många appar som körde i bakgrunden och använde för mycket resurser och ström. Försök stänga appar som körs i bakgrunden nästa gång.

Steg 2: Kontrollera om laddaren fortfarande fungerar korrekt

Det är väldigt lätt att göra; du måste bara använda en annan laddare för att ta reda på om enheten laddas ordentligt för den. I så fall måste du verkligen köpa en ny laddare. Eller så kan du försöka ansluta dina andra enheter till din laddare bara för att se om de också laddar långsamt eller om de laddar bra.

Du kan också kontrollera laddarens port för skräp, ludd och / eller korrosion. En sprängning av komprimerad luft kan hjälpa men om allt ser bra ut går du vidare till nästa steg.

Steg 3: Se till att USB-kabeln är bra

Kabeln är den som överbryggar nätadaptern och telefonen så om den har någonstans någonstans kan inte telefonen laddas ordentligt. Det är också lätt att kontrollera kabeln; bara köra fingrarna från ena änden till en annan för att känna om det finns klumpar eller pauser. Kontrollera också i båda ändarna för skräp, ludd och korrosion.

Ett sätt att kontrollera om kabeln är bra är att ansluta telefonen till en dator; om den inte upptäcks och igenkänns, är den trasig, annars är kabeln bra.

Steg 4: Radera systemcachen

Det har varit liknande problem som vi har stött på tidigare som orsakades av korrupta cachar och data. Det är en möjlighet och vi måste utesluta det så att vi kan fortsätta med vår felsökning. Du måste starta om din enhet i återställningsläget och torka av cache-partitionen därifrån:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy Note 5 helt.
 2. Tryck och håll först Volym upp och Hem-knapparna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Håll de tre knapparna intryckta och när 'Samsung Galaxy Note5' visar, släpper du strömknappen men fortsätter att hålla de andra två.
 4. När Android-logotypen visas släpper du både Volume Up- och Home-knapparna.
 5. Meddelandet "Installera systemuppdatering" kommer att visas på skärmen i 30 till 60 sekunder innan skärmen för Android-systemåterställning visas med dess alternativ.
 6. Använd Volym ned-knappen för att markera alternativet 'torka cache-partition' och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 7. När processen är klar använder du Volym ned-knappen för att markera alternativet "Starta om systemet nu" och tryck på strömknappen för att starta om telefonen.
 8. Omstarten kan ta lite längre tid att slutföra, men oroa dig inte och vänta på att enheten ska bli aktiv.

När telefonen har startat om kan du försöka ansluta den och se noga om laddningen fortfarande är långsam och om den är det måste du återställa enheten innan du bestämmer dig för att få den kontrollerad av en tekniker.

Steg 5: Återställ din Galaxy Note 5

Vi måste helt utesluta möjligheten att det är ett firmwareproblem, så efter alla dessa steg och att telefonen fortfarande laddas väldigt långsamt måste vi återställa din enhet. Men innan det, se till att du säkerhetskopierar dina data och filer eftersom de kommer att raderas. Så här återställer du din Note 5 ...

 1. Ta bort ditt Google-konto och koppla ur skärmlåsen för att se till att du inte löser Factory Reset Protection (FRP).
 2. Stäng av din Samsung Galaxy Note 5.
 3. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 4. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 5. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 6. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 7. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 8. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

När återställningen och telefonen fortfarande laddas långsamt, skicka telefonen in för kontroll och / eller reparation.

Galaxy Note 5 laddar inte alls

Problem : M y Note 5 är redan nästan ett år gammal men jag hade bara några problem med det innan jag kunde fixa på egen hand. Från och med förra veckan fanns det fall där telefonen inte laddade men problemet fixades på egen hand; Jag vet inte ens vad som orsakade det. Men sedan igår kommer min telefon inte att ladda längre oavsett vad jag gör. Jag har bara 8% batteri kvar så jag behöver verkligen ladda det. Snälla hjälp mig med mitt problem. Tack!

Felsökning : Hej! Till att börja med! Du måste se till att din enhets laddare inte har några problem, du kan börja med att kontrollera laddaren om den har skadat eller om tråden sträcktes för mycket. Om det också är möjligt att använda en annan laddare kan du prova det. Genom att göra det kan vi avgöra om laddaren har ett problem eller inte. Och du måste ladda din enhet för att utföra några felsökningssteg senare. För det andra måste du kontrollera laddningsporten på din enhet om den har andra material som blockerar den, som mögel, fukt eller damm, etc. och du måste ta bort den. Här är några steg du kan följa:

Steg 1: Stäng av telefonen och ladda den i flera minuter

Eftersom batteriet tar slut är det viktigt att du måste hitta ett sätt att spara energi. Du kan stänga av enheten och ansluta enhetens laddare. För att säkerställa att det laddar batteriet, medan laddaren sätts i enhetens laddningsport måste du noga se om enhetens standardladdningslogotyp visas och låta den ladda i en timme eller flera timmar.

Du kan också kontrollera laddaren om den inte har några skador som om tråden inte är sträckad eller synliga skador. Du kan också prova om du har en annan enhet i ditt hem som använder samma typ av laddare, anslut din laddare till den enheten och se om den laddas. Om ingenting händer, är det dags att du köpt en ny laddare. Men om din enhet laddas medan den är avstängd, har enheten ett programproblem. I det här fallet kan nästa steg hjälpa.

Steg 2: Ta bort systemcachen och data

Vi kan inte heller avsätta möjligheten till ett programvaruproblem, särskilt om din enhet nyligen har laddat ner en uppdatering. Oftare än inte är det korrupta cacheminne och data som kommer att orsaka allvarliga problem som detta. Så du kan rensa systemcachen bara för att se till att ta bort gamla filer som kan ha skapat konflikten i systemet. Följ stegen nedan för att göra det:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy Note 5 helt.
 2. Tryck och håll först Volym upp och Hem-knapparna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Håll de tre knapparna intryckta och när 'Samsung Galaxy Note5' visar, släpper du strömknappen men fortsätter att hålla de andra två.
 4. När Android-logotypen visas släpper du både Volume Up- och Home-knapparna.
 5. Meddelandet "Installera systemuppdatering" kommer att visas på skärmen i 30 till 60 sekunder innan skärmen för Android-systemåterställning visas med dess alternativ.
 6. Använd Volym ned-knappen för att markera alternativet 'torka cache-partition' och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 7. När processen är klar använder du Volym ned-knappen för att markera alternativet "Starta om systemet nu" och tryck på strömknappen för att starta om telefonen.
 8. Omstarten kan ta lite längre tid att slutföra, men oroa dig inte och vänta på att enheten ska bli aktiv.

Försök nu ladda enheten igen och se noga om det finns en indikation på att enheten laddas. Leta efter skyltar som att batteriikonen på höger sida av skärmen rör sig eller så kommer standardladdningslogotypen att visas medan enheten är avstängd. Du kan fortsätta till nästa steg nedan om ingenting fungerar efter att ha följt dessa steg.

Steg 3: Utför en fabriksåterställning på din enhet

Nu är den här metoden den sista utvägen för att lösa alla mjukvarorelaterade problem, men detta är en valfri metod och du kan bortse från den om du är osäker på att följa, eftersom den kommer att radera alla dina data lagrade i din enhet. Det återställer din enhet tillbaka till standardtillverkarens inställning och tar bort alla installerade applikationer. Du måste säkerhetskopiera dina viktiga filer först innan du fortsätter att utföra stegen, antingen måste du spara dem på ditt SD-kort eller på din externa hårddisk. Här är stegen för hur du behärskar återställning av din Galaxy Note 5:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningsikonen.
 3. Under avsnittet "Personligt" hittar du och trycker på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 5. Tryck på Återställ enhet för att fortsätta med återställningen.
 6. Beroende på vilket säkerhetslås du använde anger du PIN-koden eller lösenordet.
 7. Tryck på Fortsätt.
 8. Tryck på Radera alla för att bekräfta din åtgärd.

Kom alltid ihåg att du alltid kan besöka ditt lokala Samsung servicecenter om alla steg som nämns ovan inte löste problemet. Din enhet kan ha haft hårdvaruproblem och det finns också delar som behövs för att bytas ut, bara de certifierade teknikerna kan hjälpa dig att fixa det.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.