Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 5 som inte uppdateras till Marshmallow [Felsökningsguide]

Medan Samsung redan har rullat ut Android 6.0.1 #Marshmallow för #Galaxy Note 5 (# Note5) för några månader sedan, finns det ägare som just börjar få meddelandet om det och det värre är när de försöker ladda ner det, de kan inte av någon anledning.

Firmware-uppdateringar ska vara sömlösa men många har klagat på misslyckade nedladdningar och installationer. Vi fick faktiskt många e-postmeddelanden från våra läsare om detta problem. Så i det här inlägget kommer jag att ta itu med problemet med Samsung Galaxy Note 5 som inte uppdateras till marshmallow. Felsökningsförfarandena som jag kommer att inkludera här kommer att baseras på situationen som en användare befinner sig i.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du besöker felsökningssidan för Note 5 för vi har redan tagit upp eller löst problem med den här enheten sedan den släpptes. Oddsen är att det redan finns lösningar för din oro och allt du behöver göra är att hitta dem. Du kan också kontakta oss direkt genom att logga in en supportbiljett via vårt frågeformulär för Android-frågor. Se till att du ger oss korrekt information om ditt problem.

Galaxy Note 5 säger att det är uppdaterat när det inte är det

Du skulle förmodligen ha vetat att några av dina vänner som äger Note 5 uppdaterade sina enheter till Marshmallow medan din är fast på Lollipop och när du försökte hitta en ny firmware, säger telefonen att telefonen är uppdaterad eller kör den senaste versionen. Det finns några möjligheter här innan du tror att din telefon har problem:

 1. Din leverantör lanserade uppdateringen efter region eller batch och din telefon står i kö för att få den vid ett senare tillfälle . Detta händer eftersom tjänsteleverantörer ofta än inte har råd med att deras servrar ska ha en lång driftsstopp på grund av överdriven nedladdning av data som initierats av prenumeranter. Därför rullas uppdateringar ut efter region eller per parti; gör uppdateringspaketet bara tillgängligt för några tusen enheter. Det finns ingen fix till detta men tålamod; vänta bara ut.
 2. Din leverantör stöder inte uppdateringar av firmware . I det här fallet är din telefon fast på den version som installerades på fabriken och även om det fortfarande är möjligt att manuellt blixta den senaste Android-versionen till din enhet eller åtminstone några anpassade ROM-skivor baserade på, låt oss säga, Marshmallow, du verkligen kan inte förvänta sig stöd från din leverantör när det gäller dessa saker. Det är därför den skulle säga att den är uppdaterad när det faktiskt finns en firmware som nyligen rullades ut. Du bör bättre bekräfta med din leverantör om den stöder firmware-uppdatering och i så fall varför din telefon fortfarande inte får något meddelande om uppdateringen.

Om din leverantör bekräftade att den stöder firmware-uppdateringar och att du redan bör få meddelandet nu, så finns det en sak du kan göra som bara kan lösa problemet - installera Smart Switch på din dator och låt den hitta uppdateringen åt dig. Här är vad du måste göra ...

 1. Ha din dator redo; den måste ha en snabb, stabil internetanslutning.
 2. Ladda ner Smart Switch från Samsungs webbplats och installera den på din dator.
 3. Anslut din telefon till din dator med den ursprungliga USB-kabeln.
 4. Starta Smart Switch.
 5. Om en uppdatering är tillgänglig för din enhet måste det finnas en "Uppdatering" -knapp som är direkt synlig i Smart Switch: s gränssnitt.
 6. Klicka på uppdateringsknappen och låt programmet göra sitt jobb.

Men om Smart Switch inte kan hitta några uppdateringar för din enhet, är det dags att ringa Samsung om det, särskilt om representanterna med din leverantör inte kan ge ett svar på detta.

Galaxy Note 5 marshmallow-uppdatering misslyckades

För det mesta om du får ett meddelande om en uppdatering av firmware försöker du omedelbart ladda ner den och lämna telefonen för att ta hand om resten medan du gör dina egna sysslor. Detta fungerar dock inte hela tiden eftersom många tyckte att deras enheter misslyckades med att uppdatera sig själva. Saken är att de inte vet varför de misslyckades eller slutade uppdatera men låt oss försöka titta närmare på det. Här är möjligheterna ...

 1. Internetanslutningen avbröts vilket resulterade i misslyckad nedladdning. Detta är den vanligaste orsaken till misslyckade uppdateringsproblem eftersom telefonen i princip måste vara i kontakt med servrarna som är värd för firmwarepaketet, om internetuppkopplingen avbryts, kommer anslutningen att försvinna och nedladdningen stoppas. När du har avbrutits måste du ladda ner firmware igen.
 2. Telefonen startade om på egen hand under uppdateringen och därmed avbröt installationen. Detta händer oftare än du tror. Saken är att det inte är riktigt allvarligt eftersom majoriteten av ägarna som stötte på det rapporterade att nedladdning av firmware igen fungerar. Så om du fick reda på att firmware-uppdateringen inte var installerad, ladda bara ner den igen och se om den lyckades andra gången.
 3. Firmwareinstallation misslyckades av någon anledning. Det finns tillfällen då uppdateringar av firmware misslyckas av någon okänd anledning, och det värsta är när du försöker installera den igen, kommer den att misslyckas igen. Saker som detta kan hända slumpmässigt och varken din leverantör eller Samsung-representanter vet inte vad fixen är. Vi föreslår dock att om detta händer med dig ska du säkerhetskopiera dina data och återställa telefonen och sedan ladda ner firmware-uppdateringen igen. Försök göra huvudåterställningen för att omformatera både cache- och datapartitionerna istället för den typiska fabriksåterställningen via menyn Inställningar.

Så här återställer du din telefon effektivt ...

 1. Stäng av din Samsung Galaxy Note 5 helt.
 2. Tryck och håll först Volym upp och Hem-knapparna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Håll de tre knapparna intryckta och när 'Samsung Galaxy Note5' visar, släpper du strömknappen men fortsätter att hålla de andra två.
 4. När Android-logotypen visas släpper du både Volume Up- och Home-knapparna.
 5. Meddelandet "Installera systemuppdatering" kommer att visas på skärmen i 30 till 60 sekunder innan skärmen för Android-systemåterställning visas med dess alternativ.
 6. Använd knappen Volym ned för att markera alternativet "Ja - ta bort alla användardata" och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. När processen är klar använder du Volym ned-knappen för att markera alternativet "Starta om systemet nu" och tryck på strömknappen för att starta om telefonen.
 8. Omstarten kan ta lite längre tid att slutföra, men oroa dig inte och vänta på att enheten ska bli aktiv.

Galaxy Note 5 marshmallow-uppdateringen stoppar under nedladdningen

Firmwareuppdateringar kan misslyckas under nedladdning på grund av anslutningsavbrott eller under installationen när telefonen oväntat stängs av eller startas om antingen på grund av lite batteri eller av andra orsaker. Många användare rapporterade att nedladdningen av uppdateringen igen kommer att lösa problemet, men det fanns andra som rapporterade att de inte kunde ladda ner firmware på grund av ett fel som tyder på att de redan laddade ner den.

Så i det här fallet finns det en mycket enkel lösning och det är att rensa cache och data för Download Manager. Den här proceduren rensar alla filer som tidigare laddats ner men misslyckades. Ibland när systemet upptäcker att vissa filer redan har laddats ner kommer det inte att hämta firmwarepaketet igen så att du måste ta bort dem så att du kan börja uppdateringen redan från början.

Så här rensar du cache och data för Download Manager ...

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Under avsnittet 'APPLICATIONS' hittar du och trycker på Application manager.
 4. Dra åt vänster eller höger för att visa rätt skärm men för att visa alla appar väljer du skärmen 'ALL'.
 5. Hitta och tryck på Download Manager.
 6. Tryck på Rensa cache för att radera cachade filer.
 7. Tryck på Rensa data och sedan OK för att ta bort nedladdad data, inloggningsinformation, inställningar etc.

Om detta misslyckas måste du dock göra återställningen av master.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.