Hur du fixar din Samsung Galaxy Note 5 som har en svart skärm, kommer inte att slå på och inte starta upp [Felsökningsguide]

Dödsskärmen (#BSoD) med Samsung #Galaxy Note 5 (# Note5) som rapporterats av några av våra läsare är ett tecken på att enheten kan drabbas av ett allvarligt firmware- eller hårdvaruproblem. Det kan också vara ett tecken på ett tömt batteri eller en trasig skärm. Det är viktigt att du felsöker din enhet så att du vet om problemet fortfarande kan åtgärdas utan någon teknisk hjälp eller inte.

Fortsätt att läsa för att förstå varje problem jag behandlade här. Det finns tre avsnitt i det här inlägget och varje avsnitt hanterar ett problem. Jag har också tillhandahållit felsökningsförfaranden som du kan följa för att försöka fixa problemet själv. Medan dessa förfaranden är säkra, kan saker hända på grund av mänskliga misstag, så fortsätt på egen risk.

För dig som har andra problem eller problem kan du alltid kontakta oss men för att vi ska kunna hjälpa dig bättre behöver vi information om din telefon och problemet. Så fyll i vår frågeformulär för Android-frågor och berätta exakt vad problemet med din enhet är. Du kan också besöka felsökningssidan för Note 5 för vi har redan tagit upp hundratals problem med den här enheten.

Felsöka Galaxy Note 5 som har en svart och svarsfri skärm

Problem: Av någon anledning verkade min Galaxy Note 5 ha stängts av och vägrat att komma tillbaka. Jag försökte redan aktivera det med den vanliga proceduren men till ingen nytta. Jag försökte också ladda den men den svarar inte heller. Jag är inte riktigt säker på vad problemet med är, än mindre att veta hur man fixar det och återuppliva det så jag behöver er hjälp killar. Vänligen vägleda mig om hur du felsöker min telefon.

Felsökning : Det finns mindre firmwareproblem och / eller maskinvarufel som kan leda till denna typ av beteende. Vi måste felsöka din anmärkning 5 noggrant för att kunna avgöra om det bara är ett mindre problem eller ett mer komplext problem. När det gäller det sistnämnda, det finns inget mycket vi kan göra med enheten eftersom en tekniker behövs för att utföra några tester bara för att veta vad problemet egentligen är, men låt oss bara hoppas att problemet är litet. Med det sagt, försök att följa dessa steg för att felsöka din telefon:

Steg 1: Anslut laddaren och anslut din telefon

Låt oss försöka utesluta möjligheten att det bara är en tömd batteriproblem genom att ladda telefonen. Hade batteriet tömts helt kan det ta några minuter innan telefonen visar de vanliga laddningsskyltarna som LED-indikatorn och laddningsikonen på skärmen. Låt enheten vara ansluten till minst tio minuter och försök sedan slå på den. Om det inte går att börja, försök sedan göra nästa steg.

Steg 2: Utför proceduren för tvångsstart

Firmware kraschar händer hela tiden och oftare lämnar de telefonen inte svar med tom skärm. När det händer kommer din handenhet inte att svara på något du gör; det kommer inte att slås på oavsett hur många gånger du slår på strömknappen och det kommer inte att ladda oavsett hur länge du lämnar den ansluten. Det finns en sak du kan göra för att återfå den till liv - Tvungen omstart.

 1. Tryck och håll in knappen Volym ned.
 2. Håll ned Vol-knappen, tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder tills telefonen startar om.
 4. Din anmärkning 5 kommer att genomgå den vanliga uppstartssekvensen förutsatt att det bara är ett litet firmwareproblem.

Steg 3: Försök att starta upp enheten i säkert läge

Det här löser inte problemet om det finns något men det kommer att ge dig en uppfattning om telefonen kan slå på när alla tredjepartsappar tillfälligt är inaktiverade. Det finns en möjlighet att en eller en grupp av dina nedladdade appar får telefonen att svara och du måste utesluta det genom att försöka starta i säkert läge.

 1. Stäng av din Galaxy S6.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy S6 Edge' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym ned-knappen.
 4. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 5. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Steg 4: Försök att slå på telefonen i återställningsläget

Om uppstart i säkert läge tillfälligt inaktiverar alla tredjepartsappar, kommer uppstart i återställningsläge på ett sätt att inaktivera Android: s gränssnitt och kör enheten i dess barebones. Så om problemet är med firmware kan telefonen fortfarande köras i det här läget. Men om det misslyckas, så finns det inget mycket vi kan göra åt det förutom att skicka det in eller ta det tillbaka till butiken och ta en teknik om det.

 1. Stäng av din Galaxy Note 5.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.

Fix Galaxy Note 5 som stängs av av sig själv och inte kommer att slås på igen

Problem : Jag är säker på att innan min Note 5 stängdes av, fanns det en uppdatering som jag försökte ladda ner. Det fanns detta meddelande om en uppdatering och jag laddade ner den och lämnade min telefon medan jag lagade frukost till mina barn. När jag håller på att lämna för att jobba, märkte jag att min telefon var avstängd så jag försökte slå på den men den svarade inte. Jag lämnade den bredvid min säng medan jag körde sent på jobbet. När jag kom hem den kvällen var telefonen fortfarande av och svarar fortfarande inte. Jag kan inte längre använda min telefon, kan du hjälpa? Jag är säker på att det bara stängdes av sig själv eftersom det bara laddade ner uppdateringen när jag lämnade den.

Felsökning : Hej! Vi kan inte direkt hoppa till en slutsats om att en programuppdatering orsakar problemet, men vi fick många relaterade problem från våra läsare om deras enheter som inte kommer att slås på efter en uppdatering. Det finns andra möjligheter att överväga som kan ha utlöst denna typ av problem eller det kan bara vara ett mindre systemfel.

Oroa dig inte, vi kommer att rekommendera felsökningssteg för att guida dig och hjälpa dig att lösa problemet. I stället för ytterligare förklaring om vad som orsakar det nedan är de rekommenderade stegen för att fastställa den skyldige och det kan hjälpa till att lösa problemet.

Steg 1: Ladda enheten

Eftersom du är medveten om att du laddade ner en uppdatering till din enhet, försök att kontrollera om enheten har tillräckligt med batteri. Vi måste se till att enheten svarar när du ansluter laddaren till dess laddningsport och LED-indikatorn blinkar eller standardladdningslogotypen visas på skärmen. Om så är fallet, är enheten helt fin och låt den bara vara ansluten i ungefär 20-30 minuter för att ladda, slå sedan på enheten. Om enheten emellertid inte svarar när du ansluter laddningskabeln till porten eller standardladdningslogotypen inte visas, kan det vara ett hårdvaruproblem men ändå låta enheten laddas i flera minuter.

Steg 2: Kör i säkert läge

Om enheten fortfarande inte svarar kan du prova att köra den i diagnostisk inställning eller i säkert läge. Det här läget inaktiverar alla andra appar och körs endast i tillverkarens standardapplikationer. Det finns tillfällen att den skyldige är en tredjepartsapp, särskilt om den inte är kompatibel med din enhet. Det kan enkelt fixas om din enhet framgångsrikt körs i säkert läge eftersom du enkelt kan avinstallera den.

När din enhet lyckas starta i säkert läge rekommenderar vi att du avinstallerar den misstänkta appen för att undvika att problemet upprepas men eftersom det är svårt att veta vilken app som orsakar problemet börjar du sökningen från de senaste installationerna.

Steg 3: Starta upp till återställningsläget

Om du inte lyckas lösa problemet efter att ha följt stegen ovan kan du försöka köra din Galaxy Note 5 i återställningsläge. Det finns alternativ i återställningsläge som du kan välja som torka cache-partition och hård återställning som bara kan lösa problemet. Vi måste se till att din enhet inte har något hårdvaruproblem och fortfarande är lyhört. Det är därför vi måste försöka starta upp den i det här läget.

Steg 5: Ta med det till teknikern

Om alla steg som nämnts ovan inte kunde lösa problemet besöker du närmaste Samsung servicecenter och ta med dig enheten. Enhetens programvara kan ha skadats under nedladdningsprocessen eller installationen misslyckades. Tekniken har en lösning för det.

Felsöka din Galaxy Note 5 som inte längre kan starta upp med framgång

Problem : Det fanns en uppdatering men jag var inte säker på om det var för operativsystemet eller apparna men jag laddade ner den. Det tog lång tid att ladda ner uppdateringen och sedan startade min Note 5 på egen hand och sedan dess kan den inte längre starta upp till startskärmen. Ibland fastnar den på logotypen men oftare visar den bara den svarta skärmen och fortsätter inte med den vanliga processen. Inte säker på vad som hände så om du kunde upplysa mig och fixa problemet, skulle det vara bra. Tack.

Felsökning : Det främsta skälet till att din Galaxy Note 5 inte kan startas upp med framgång är att cacharna och data kan ha skadats efter uppdateringen. Lyckligtvis finns det felsökningsförfaranden som du kan utföra för att försöka få din telefon till liv.

Steg 1: Tvinga om din Samsung Galaxy Note 5 igen

Eftersom batteriet i Galaxy Note 5 inte är avtagbart, utvecklar Samsung-ingenjörer en procedur som motsvarar batteridrivningsförfarandet från de tidigare Galaxy-modellerna. För att göra detta trycker du bara på Volym ned-knappen och strömbrytaren i 10 till 15 sekunder. Förutsatt att problemet är litet och att det finns tillräckligt med batteri för att slå på telefonen, bör det starta upp normalt. Men om enheten inte startar upp, fortsätt till nästa procedur.

Steg 2: Ladda din telefon eftersom batteriet kan ha tömts

Det finns alltid en möjlighet att batteriet är tömt och det är anledningen till att telefonen inte kan slå på. Så anslut telefonen till laddaren och se om den laddas eller inte. Om det är det, lämna det i cirka 10-15 minuter och utför kraftåterställningsproceduren igen och vänta om enheten startas med framgång.

Om indikatorerna inte tänds under laddning, finns det en chans att telefonen har ett hårdvaruproblem och du måste ta den till tekniken så snart som möjligt för att fixas.

Steg 3: Prova att starta om telefonen i säkert läge

Precis som vad jag sa ovan, om du startar upp telefonen i säkert läge, avaktiveras alla appar från tredje part tillfälligt. Men för att utesluta möjligheten att ett av de nedladdade applikationerna orsakar problemet måste du göra den här proceduren och se om telefonen kan starta upp med framgång. Jag förstår att din Note 5 startar men fastnar någonstans under uppstartprocessen. Det verkar som att vissa appar eller tjänster förhindrar att den når hemskärmen.

Men om telefonen fortfarande sitter fast när du försöker starta i säkert läge, kan nästa steg hjälpa.

Steg 4: Starta din telefon i återställningsläget

I det här förfarandet kommer alla komponenter att kopplas på men tjänsterna och apparna kommer att tillfälligt inaktiveras. Om din telefon inte har något hårdvaruproblem startas det normalt upp. Följ dessa steg för att starta i det här läget:

 1. Stäng av din Galaxy Note 5.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.

Om din enhet inte kan starta upp i det här läget och om du är tillräckligt kunnig kan du försöka återfasta firmware men för att vara säker, föreslår vi att du låter en teknik hantera det åt dig.

Steg 5: Prova att torka av cache-partitionen eller gör återställning av master (valfritt)

Som anges är detta steg valfritt eftersom det beror på om telefonen kan starta upp i återställningsläge eller inte. Men förutsatt att det kan, är det första du bör försöka torka av cache-partitionen. Det raderar alla systemcacher och tvingar telefonen att skapa nya. Det är nästan samma som återställningen men dina filer och data raderas inte så att du inte behöver säkerhetskopiera dem.

 1. Stäng av din Galaxy Note 5.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet kvarstår efter att torka av cache-partitionen, har du inget annat alternativ än att göra återställning av master. Den här gången måste du säkerhetskopiera alla dina data och filer eftersom de kommer att raderas, särskilt de som sparas i telefonens interna lagring.

 1. Ta bort ditt Google-konto och koppla ur skärmlåsen för att se till att du inte löser Factory Reset Protection (FRP).
 2. Stäng av din Samsung Galaxy Note 5.
 3. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 4. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 5. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 6. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 7. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 8. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.