Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 som inte laddas längre [Felsökningsguide]

Laddningsproblem är bland de vanligast rapporterade problemen och det händer inte bara Samsung Galaxy J7 utan över Android-plattformen. Vi har sett många avancerade enheter som har problem med att ladda sina batterier och vi har redan tagit upp många problem innan det är relaterat till det ämne vi tar upp här.

Så i det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din enhet som inte längre laddas. Det finns flera steg du kan göra nedan för att försöka lösa problemet och medan vi inte föreslår procedurer som kan skada din telefon kan det hända mycket när du felsöker. Så fortsätt på egen risk.

Innan någonting annat, om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår Galaxy J7-felsökningssida för vi har redan tagit upp flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Felsökning Galaxy J7 som inte laddas

Vi måste felsöka din enhet för att veta vad problemet varför den inte laddas längre. Vår felsökning skulle vara att utesluta en möjlighet efter den andra tills vi kan komma fram till en slutsats och redogöra för vad orsaken är. Vid den tiden skulle vi redan veta vad vi ska göra för att lösa problemet. Här är vad du behöver göra ...

Steg 1: Utför proceduren för att dra ut batteriet för att utesluta risken för fel

Glitchningar händer hela tiden och när de gör det kan olika saker hända. Vi har sett att inte ladda problem tidigare orsakade av ett fel och även om det lätt kan åtgärdas med en omstart, finns det en sak som jag vill att du ska prova som är mer effektiv än normal omstart. Det kallas ofta "batteridrag" -förfarandet och så gör du det:

 1. Ta bort bakstycket medan telefonen är påslagen.
 2. Dra ut batteriet ur telefonen för att "strömchocka" det.
 3. Håll nu strömbrytaren intryckt i en minut medan batteriet är slut.
 4. Sätt tillbaka batteriet och säkra det med bakstycket.
 5. Slå på telefonen igen och försök att ladda telefonen.

Om problemet fortfarande inträffar efter detta, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Försök att ladda telefonen i säkert läge

Det är möjligt att en eller några av apparna på din enhet orsakar problemet, även om vi inte vet med säkerhet vilken det är. Vi måste isolera problemet genom att starta upp det i säkert läge så att vi åtminstone skulle veta om orsaken är en tredjepartsapp eller en förinstallerad app. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

När telefonen har startat upp i säkert läge kan du försöka ladda den om den svarar. Om det inte gör det, prova nästa steg.

Steg 3: Försök att ladda telefonen medan den är avstängd

Låt oss försöka se om telefonen laddas om ingenting körs i bakgrunden. Så stäng av telefonen och anslut laddaren. Den bör fortfarande visa laddningssymbolen på skärmen samt lysa upp LED-indikatorn längst upp på skärmen. Dessa tecken är att säga dig om det är något fel med hårdvaran eller inte. Så om telefonen inte laddas även om den är avstängd måste vi titta på möjligheten att laddaren eller kabeln är skadad.

Steg 4: Kontrollera fysiskt laddaren och USB-kabeln

Bara genom att titta på laddaren och in i sin USB-port kan du genast berätta om det finns ett problem eller inte. Om porten är korroderad av någonting, kan det vara orsaken till att telefonen inte kan laddas eftersom kabeln inte kunde få korrekt kontakt med receptorerna. Du kan försöka rengöra den eller spränga tryckluft i den för att bli av med ludd eller skräp. Om allt ser normalt ut, fortsätt med kontrollen av kabeln.

Titta bara i båda ändarna för att upptäcka något som inte är normalt som böjda stift, rost, korrosion eller något som också hindrar det från att leda elektricitet. Om båda ändarna ser normala ut, kör sedan fingrarna från den ena änden av kabeln till den andra för att känna några klumpar, vilket kan vara ett tecken på brott i isoleringen.

Ett annat sätt att kontrollera om kabeln är bra är att ansluta telefonen till en dator. Om det upptäcks är kabeln helt bra. Försök se om enheten laddas när den är ansluten till en dator. Maskinen kanske inte släpper ut strömförsörjningen för att ladda batteriet i samma takt som när den laddas med sin ursprungliga laddare, men åtminstone kommer den att ge dig en uppfattning om telefonen laddas eller inte.

Steg 5: Kontrollera laddningsporten på din Galaxy J7

Förutsatt att inget är fel med laddaren och kabeln, åtminstone, fysiskt, är det dags att du kontrollerade telefonens laddningsport för ludd, skräp, korrosion och böjda stift. För ludd och skräp kan du prova att fiska ut dem eller så kan du också prova att spränga tryckluft för att bli av med dem. När det gäller korrosionen måste du rengöra den med en alkohol eller något som torkar ut efter några sekunder. Om det händer en stift eller två är böjda, försök att räta ut den med en pincett, men var mycket försiktig så att du inte skadar dem.

Å andra sidan, om laddningsporten inte visar några tecken på onormalitet, gå vidare till nästa steg.

Steg 6: Försök ta bort systemcachen, eftersom några av dem kan ha skadats

Det här är ett långt skott men jag känner personligen fall där telefonen inte laddas efter en uppdatering. Det är ett tecken på att några av systemcacharna kan ha skadats inklusive cache för tjänsten som hanterar laddning. Även om vi inte har tillgång till sådana cacheminne kan vi faktiskt ta bort dem för att tvinga telefonen att skapa nya som är helt kompatibla med det nya systemet. Oroa dig inte, ingen av dina filer och data kommer att gå förlorade och här raderar du dessa cachar:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om telefonen fortfarande inte laddas efter att ha torkat cache-partitionen, har du inget annat val än att återställa telefonen.

Steg 7: Innan du skickar in telefonen för reparation, gör återställningen och se om det gör skillnad

Det verkar som om problemet beror på ett hårdvaruproblem, även om vi inte kan fastställa vilken är vilken. Så du behöver hjälp från en tekniker som kan göra ytterligare tester för att veta vad problemet handlar om. Innan du skickar in telefonen för reparation, rekommenderar jag att du gör återställningen för att utesluta att problemet har något att göra med vissa systemfiler eller data och samtidigt kan du rensa all din personliga information. Se också till att säkerhetskopiera dina filer och data eftersom de kommer att raderas. Men innan återställningen, se till att du inaktiverar stöldskydd så att du kan undvika att låsas ut, här är hur ...

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Och så återställer du din Galaxy J7 ...

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 5. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 6. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Alternativt kan du också göra återställningen via inställningsmenyn ...

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
 2. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 8. Klicka på Återställ enhet.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.