Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 som inte laddas, andra laddningsproblem [Steg för steg Felsökningsguide]

 • Det här inlägget kommer att förklara varför inte laddningsproblem kan uppstå på den nya #Samsung Galaxy J7 (# GalaxyJ7) smarttelefonen.
 • Det kommer också att vägleda dig om hur du felsöker luren när den vägrar ladda med eller utan uppenbar anledning.
 • Du kan också lära dig hur man gör återställningen på din Galaxy J7 i det här inlägget.

Bland de vanligaste problemen som Android-smarttelefonägare kan stöta på är laddningsproblemet och det varierar beroende på hur det utlöses, vilken enhet som används och hur ofta det inträffar. Inte laddningsproblem är ofta orsaken till ett felaktigt batteri, men vi har sett många fall där firmware är den som förhindrar strömmen från strömadaptern till batteriet. Naturligtvis fanns det fall som berodde på ägarens försumlighet som vatten och fysiska skador.

I det här inlägget kommer vi att ta itu med problemet som inte laddas på Samsung Galaxy J7, en medelhög enhet med imponerande specifikationer. Efter att ha gett stöd till Android-användare i flera år kan vi redan förutse att den här typen av strömrelaterad fråga skulle vara bland de första J7-ägarna kan stöta på. Det är därför vi anser att det är nödvändigt att publicera artiklar som detta eftersom vi vet att en dag klagomål om detta problem kommer att rusa in i vår inkorg.

Nedan är steg-för-steg-felsökningsproceduren du kan använda för att försöka lösa problemet på din Galaxy J7. Medan vi alltid föreslår säkra metoder, kan oväntade saker hända på grund av mänskliga misstag, så fortsätt på egen risk.

För dig som har andra problem med sin enhet, gå till vår Galaxy J7-felsökningssida eftersom vi kommer att lista alla länkar till våra felsökningsguider, lösningar och tutorials på den sidan. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss bara information om ditt problem så gör vi resten.

Felsökning Galaxy J7 som inte laddas

Om du skulle överväga alla möjligheter varför din telefon inte laddas, skulle du ha mycket att göra innan du ens kunde bestämma den skyldige. Så i denna felsökning kommer vi att ta hänsyn till de vanligaste orsakerna.

Kom ihåg att problem som inte laddas kan variera från mindre app-problem till mer komplexa firmware- och maskinvaruproblem. Låt oss försöka utesluta möjligheter som enkelt och säkert kan uteslutas, så följ stegen nedan:

Steg 1: Kontrollera att det inte bara är ett systemkraschproblem

Telefonens firmware spelar en stor roll i laddningsprocessen eftersom det är den som ansvarar för att låta el flyta genom kretsarna tills batteriet är fullt. Om firmware kraschar eller fryss kommer det inte att finnas något som kan hjälpa till i laddningsprocessen. Därför måste du först se till att systemet fungerar perfekt. Med det sagt måste du öppna bakstycket och dra ut batteriet. Medan batteriet inte är insatt trycker du på strömbrytaren i en minut för att tömma lagrad elektricitet i vissa elektroniska komponenter. Byt därefter batteriet och säkra det med bakstycket och försök sedan slå på telefonen och ladda eller koppla omedelbart i det. Om telefonen laddas, är problemet löst, annars kan du prova nästa steg.

Steg 2: Anslut telefonen till en dator eller bärbar dator

Detta är ett sätt att utesluta möjligheten att problemet är med laddaren eller nätadaptern. Om din telefon svarar när du är ansluten till en dator måste du kontrollera din laddare för ludd eller skräp i porten. Om du kan hitta något som kan förhindra korrekt kontakt med kontakter kan du försöka fiska den ut med en pincett eller så kan du ge den en sprängning av tryckluft.

Å andra sidan, om din J7 inte svarar när du är ansluten till en dator, försök sedan följa nästa steg.

Steg 3: Kontrollera USB-kabeln eller prova en annan

Du måste göra detta steg om din telefon inte svarar när den är ansluten till en dator eller bärbar dator eftersom kanske orsaken till att den inte upptäcks är att det finns ett problem med kabeln. Kontrollera först kabeln fysiskt efter brott eller klumpar. Kör genom fingrarna från ena änden till en annan för att ta reda på om du kan känna något ovanligt. Kontrollera också båda ändarna för skräp eller ludd som kan ha förhindrat korrekt kontakt med telefonens kontakt.

Om möjligt kan du prova en annan USB-kabel. Om det kan upptäckas med en annan kabel, är det uppenbarligen ett problem med kabeln. Du kan köpa en annan kabel eller hela laddarenheten.

Steg 4: Kontrollera telefonens laddningsport

När du har kontrollerat både laddaren och kabeln och enheten vägrar fortfarande att ladda, är det dags att du kontrollerar telefonens laddningsport. Leta efter skräp, ludd och böjda eller felinställda stift. När det gäller skräp eller ludd kan du enkelt ta bort dem med en borste eller något med spetsig ände. Om det är korrosion som förhindrar korrekta kontakter kommer en sprängning av tryckluft att göra jobbet. När det gäller böjnålar, försök dock att räta ut dem med en pincett, men var noga med att inte skada dem istället.

Om du inte hittar något ovanligt kan problemet dessutom vara med telefonens batteri eller interna kretsar eller bara ett problem med firmware.

Om din enhet fortfarande har tillräckligt med batteri kvar kan du försöka göra huvudåterställningen:

 1. Stäng av din Galaxy J7. Tryck och håll ned strömbrytaren, tryck på Ström av och tryck sedan på POWER OFF för att bekräfta.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och tryck sedan på Hem-knappen. Håll båda nedtryckt och håll ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre knapparna när Android-logotypen visas på skärmen. Det kan ta en minut innan skärmen för återställning av Android visas.
 4. På skärmen för återställning av Android använder du knappen Volym ned för att markera alternativ, i detta fall markera alternativet 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja det markerade alternativet.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills alternativet 'Ja - ta bort alla användardata' är markerat.
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta återställningen.
 8. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 9. Telefonen startar om lite längre än vanligt och återställningen är klar.

Om problemet kvarstår efter återställningen föreslår jag att du gör det sista steget.

Steg 5: Skicka telefonen in för kontroll och / eller reparation

Du har gjort vad du ska göra. Du har redan försökt felsöka din enhet men till ingen nytta. Det är dags att söka hjälp från någon som har tillräckligt med eller expertkunskap när det gäller smartphones. Så kan du gå till butiken där du köpte den, skicka tillbaka den till din leverantör eller skicka den till Samsung för reparation beroende på vad som är mer bekvämt för dig. Det finns bara problem vi inte kan fixa på egen hand och det ser ut som att du har är ett av dem.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte