Hur du fixar din Samsung Galaxy J7 som började gå långsamt [Felsökningsguide]

När telefonen som Samsung Galaxy J7 börjar gå långsamt efter månader av användning, betyder det inte att det finns något problem. Det kanske bara håller på att ta slut på lagringsutrymme, eller vissa appar kan ha kraschat och påverkat prestandan. Naturligtvis finns det också fall där telefonen bromsades på grund av problem med firmware eller ett allvarligt problem med hårdvaran. Poängen är att vi inte vet med säkerhet vad som orsakar problemet om vi inte gjorde något med din enhet.

Så i det här inlägget kommer jag att ta itu med en fråga som involverar Samsung Galaxy J7, som enligt några av våra läsare började köra mycket långsamt och det skulle ta evigt att öppna appar. Vi kommer att försöka undersöka problemet och eliminera en möjlighet efter den andra tills vi kan fastställa vad det verkliga problemet är.

Innan någonting annat, om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår Galaxy J7-felsökningssida för vi har redan tagit upp flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Steg-för-steg-guide för felsökning av Galaxy J7 som går långsamt

Även om vi inte föreslår procedurer som kan skada din telefon ytterligare kan saker fortfarande hända medan du felsöker så fortsätt på din egen risk. Nu, innan vi hoppar till stegen, här är ett problem skickat av en av våra läsare som bäst beskriver det här problemet:

Problem : Min telefon är en Galaxy J7. Jag vet att det är något fel med det eftersom det tar så lång tid att öppna sms-appen medan det tidigare bara skulle ta en sekund eller två och jag kan genast läsa textmeddelanden. Nu håller min telefon kvar och när den fungerar är den väldigt långsam. Inte riktigt säker på vad som orsakade detta varför jag ber om din hjälp eftersom du kanske har en aning om hur du får min telefon tillbaka till sin bästa prestanda.

Felsökning : Efter månader av användning kan vi förvänta oss att en enhet ska gå lite långsammare än dess ursprungliga prestanda, särskilt om du redan har installerat många appar och lagrat många stora dokument, men det bör aldrig gå så långsamt som hur vår läsare beskrev prestanda för sin telefon ovan. Så för den här typen av problem är det det jag föreslår att du gör:

Steg 1: Starta om i säkert läge och försök se om det är skillnad i prestanda

En sådan procedur kommer att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar och detta kommer att säga om det finns skillnad i prestanda när telefonen kör med alla de installerade apparna som körs i bakgrunden än när de är inaktiverade. Om din enhet körs bra i säkert läge, har dina tredjepartsappar något att göra med problemet. Du kanske måste hitta de skyldiga och avinstallera dem en efter en tills du är nöjd med hur telefonen fungerar. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Förutsatt att telefonen fungerar bra i säkert läge, leta sedan efter apparna som orsakar problemet, rensa deras cachar och data och om det inte fungerar, avinstallera dem en för en.

Hur man rensar app-cache och data på Galaxy J7

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen .
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Klicka på Program .
 4. Tryck på Application manager .
 5. Klicka på önskad applikation i standardlistan eller tryck på MER > Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 6. Knacka på Lagring .
 7. Klicka på Rensa cache .
 8. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK .

Hur du avinstallerar appar från din Galaxy J7

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Klicka på Program .
 4. Tryck på Application manager .
 5. Klicka på önskad applikation
 6. Klicka på Avinstallera .
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 2: Ta bort alla systemcachrar eftersom några av dem är skadade

Telefonen skapar tillfälliga filer när den använder en app eller tjänster så att de nästa gång du använder dem snabbare och smidigare. Dessa filer kallas "cachar" och de är benägna till korruption. När det händer kan en hel del resultatrelaterade problem uppstå inklusive denna. Så du måste ta bort dem så att de kommer att ersättas med nya. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Hem- knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om telefonen fortfarande kör mycket långsamt efter att ha gjort detta, gör sedan nästa steg.

Steg 3: Säkerhetskopiera dina filer och gör sedan Master Återställ

Det här problemet är i princip bara ett mindre problem och jag är ganska säker på att det kan lösas med en återställning. Men innan du gör det, se till att göra en säkerhetskopia av dina viktiga filer eftersom de kommer att raderas. Efter säkerhetskopieringen, inaktivera Factory Reset Protection (FRP) eller stöldskyddsfunktionen så att du inte låses ur telefonen efter återställningen.

Hur du inaktiverar FRP eller stöldskydd på Galaxy J7

För att stänga av enheten mot stöld måste du logga ut från ditt Google-ID på enheten och välja att inte logga in med ett Google-ID till några Google-tjänster. När du loggar in med ett Google-ID till någon tjänst och ställer in en PIN-kod, lösenord eller fingeravtryckslås, aktiverar du automatiskt stölden. Så här loggar du ut från ditt Google-ID:

 1. På startsidan klickar du på appar- ikonen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på Konton .
 4. Tryck på Google .
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer .
 7. Klicka på Ta bort konto .
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT .

Hur gör du Master Återställning på din Galaxy J7

En huvudåterställning återställer de ursprungliga fabriksinställningarna och kan ta bort dina personuppgifter på den interna lagringen, till exempel nedladdningar, ringsignaler, bilder, appar, kontakter och Visual Voicemail. Det raderar inte data lagrade på SIM-kortet eller SD-kortet.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Hem- knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden hjälper.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.