Hur du fixar din Samsung Galaxy J5 som inte laddar [Felsökningsguide]

Det är viktigt att din Samsung Galaxy J5 laddas när du ansluter laddaren för att utan ström är det bara en annan dyr pappersvikt på ditt bord. Det finns dock tillfällen då en telefon vägrar att ladda och medan laddningsprocessen verkar enkel är det faktiskt en mycket komplicerad process eftersom både firmware och hårdvara är inblandade.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy J5 som inte kommer att ladda av någon anledning. Det är viktigt att vi vet varför det inte laddas så att vi kan formulera en metod vi kan använda för att lösa problemet. Det finns flera steg du kan göra nedan för att försöka lösa problemet med att inte ladda på din telefon. Den här felsökningsguiden är baserad på hur vi tekniker felsöker batterirelaterade problem så att ett av stegen kan ge svar på dina frågor eller till och med lösa problemet.

Men innan vi hoppar in i vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här enheten. Försök hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt Android-frågeformulär.

Felsökning Galaxy J5 som inte laddas

Syftet med den här felsökningshandboken är att vi vet vad problemet är och vad som måste göras för att åtgärda det. Även om vi inte föreslår procedurer som kan skada enheten kan saker fortfarande hända medan du felsöker så fortsätt med försiktighet och följ stegen på egen risk. Som sagt, här är vad du bör göra för din J5 som inte laddar:

Steg 1: Dra ut batteriet och kontrollera batteriets fysiska tillstånd

Din Galaxy J5 har ett avtagbart batteri så att du faktiskt kan försöka kontrollera om den har utvecklat någon form av klumpar eller om det finns något som läcker. Ta bara bort bakstycket och dra ut batteriet. Placera den på en jämn yta och försök att vippa den för att se om den roterar fritt eftersom om så är fallet kan det ha expanderat och det kan vara anledningen till att det inte kommer att hålla en laddning längre.

Defekta batterier måste bytas omedelbart eftersom de utgör en fara inte bara för enheten utan också för användaren. Batterier exploderar när de är överladdade, uppvärmda eller kortslutna.

Men om den ena sidan är bra, försök att göra samma sak mot den andra sidan av batteriet bara för att se till att inget är fel med det. När det gäller läckage är det mycket lätt att upptäcka eftersom du bara behöver leta efter något vått på kanterna. Om det inte finns några läckor eller klumpar kan det kanske inte vara ett batteriproblem men vi måste fortsätta felsökningen, så gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Utför mjuk återställningsprocedur och försök att slå på den

När du fysiskt har kontrollerat batteriet på din telefon ska du inte placera tillbaka det omedelbart. Tryck istället på strömbrytaren i en minut för att tömma el som kan ha lagrats i kondensatorer och andra komponenter. På detta sätt kommer telefonens minne att uppdateras. Det här är vad vi kallar ”mjuk återställning.”

När du är klar med den mjuka återställningen ska du placera batteriet tillbaka och säkra det med bakstycket. Se dock till att placera den rätt. Därefter kan du försöka slå på telefonen och anslut sedan laddaren för att se om den laddas den här gången. Om det fortfarande är nej, gör sedan nästa steg.

Steg 3: Anslut telefon till dator eller bärbar dator

Medan din dator eller bärbar dator inte ger dig den perfekta strömmen för att ladda din enhet i samma takt som med den ursprungliga laddaren, ger USB-porten fortfarande 5 volt el vilket är tillräckligt för att din telefon ska svara på den. Vi försöker inte ladda din telefon genom att göra detta, vi försöker helt enkelt se till att telefonen upptäcks för att utesluta möjligheten att orsaken till problemet är en trasig kabel.

Om telefonen inte svarar när den är ansluten till en dator, bärbar dator eller elbank, försök sedan kontrollera kontakterna i telefonens laddningsport. Försök leta efter ludd, skräp eller böjda stift som kan hindra den från att leda elektricitet ordentligt. För att bli av med ludd och skräp kan du ge telefonen en spräng av tryckluft men när det gäller böjda stift kan du försöka räta ut dem men vara mycket försiktig så att du inte bryter dem.

När du har gjort allt detta och problemet fortfarande kvarstår, gå vidare till nästa steg.

Steg 4: Använd en annan laddare och USB-kabel

Försök att använda en annan laddare och USB-kabel eftersom problemet kan vara med dem. På detta sätt kan vi utesluta möjligheten att problemet beror på felaktiga tillbehör. Du kan använda laddare på andra telefoner och även om de kanske inte producerar samma strömstyrka som med den ursprungliga laddaren, försöker vi helt enkelt se om enheten svarar på andra laddare eftersom i så fall är det uppenbart att problemet är med laddaren.

Men om problemet fortfarande kvarstår efter detta, växla tillbaka till att använda den ursprungliga laddaren och fortsätt med din felsökning.

Steg 5: Prova att ladda telefonen i säkert läge

Förutsatt att det fortfarande finns batteri kvar för att driva telefonen, föreslår jag att du vid denna tidpunkt startar om din enhet i säkert läge för att utesluta möjligheten att problemet orsakas av en eller några av de tredjepartsappar som du laddade ner från Play Store eller sådana du kanske har laddat sidorna. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

  1. Stäng av din Galaxy J5.
  2. Tryck och håll in både Volym ned-knappen och strömbrytaren.
  3. När Samsung-logotypen visas släpper du strömknappen men fortsätter att hålla ned volymknappen.
  4. Låt telefonen starta medan du håller ner volymknappen. det kan ta några sekunder att slutföra.
  5. När telefonen når hemskärmen och du kan se “Safe mode” i det nedre vänstra hörnet av skärmen, är det framgångsrikt. I annat fall ska du upprepa stegen uppifrån.

Alternativt kan du bara följa dessa enkla steg, speciellt om du inte kan sätta din enhet att starta upp i säkert läge med metoden ovan:

  1. Tryck på strömbrytaren för att visa strömalternativ på skärmen.
  2. Tryck och håll ner alternativet "Stäng av" tills "Starta om till säkert läge" -prompt visas och släpp sedan.
  3. Klicka på Starta om.
  4. Omstartsprocessen kan ta upp till 45 sekunder att slutföra.
  5. Vid omstart visas Safe-läget längst ner till vänster på upplåsnings- / hemskärmen.

I det här läget kan du försöka ladda din telefon och om den fortfarande inte laddas är det säkert att säga att dina tredjepartsappar inte har något att göra med den.

Steg 6: Prova att ladda telefonen medan den är avstängd

Förutsatt att telefonen inte laddas ens i säkert läge, stäng sedan av den och anslut laddaren igen. Även om den är avstängd kommer den fortfarande att visa laddningsikonen på skärmen och tända LED-indikatorn längst upp på skärmen. Om dessa saker inte dyker upp laddar inte telefonen även om alla dess komponenter är avstängda. När det gäller grundläggande felsökning har du gjort allt som en användare kan göra för att försöka få telefonen att ladda igen. Så det är dags att du söker professionell hjälp.

Steg 7: Skicka telefonen till en butik som ska kontrolleras

Du kan konsultera en teknik i en lokal butik eller så kan du ta tillbaka enheten till butiken och låta din leverantörs eller Samsungs teknik kontrollera det åt dig. Jag är säker på att de kan ge svar på dina frågor och till och med fixa problemet åt dig.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.