Hur du fixar din Samsung Galaxy J5 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

#Samsung Galaxy # J5, medan en medelvägsenhet, packar anständiga tekniska specifikationer som sätter den på en högre mark jämfört med andra medelhöga enheter på marknaden idag. Det fick också positiva recensioner, vilket är uppenbart att det fungerade som annonserat och att ägarna bara stött på minimala problem med det. Men eftersom det är en elektronisk enhet som beror på hårdvara och firmware kan det uppstå problem.

Bland de vanligaste problemen som ägare kan stöta på är relaterade till dess makt. Strömrelaterade problem kan uppstå på grund av hårdvaruproblem eller till och med firmwareproblem orsakade av tredjepartselement eller något annat. Poängen är att vi inte vet med säkerhet vad problemet är om vi inte försöker felsöka och det är det huvudsakliga syftet med den här artikeln. Så läs vidare för att veta vad du ska göra om din Galaxy J5 inte kommer att slås på av någon anledning.

Innan vi gör vår felsökning, om du råkar äga den här enheten men har olika problem, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Galaxy J5 för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen. Oddsen är att vi kanske redan har publicerat artiklar som innehåller svar på dina problem. Så försök att hitta de som liknar dina problem och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar och du behöver ytterligare hjälp kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Se till att ge oss den information vi behöver så att vi kan ge dig mer exakta lösningar. Oroa dig inte, det är gratis.

Steg 1: Dra ut batteriet och kontrollera det, gör mjuk återställning

En bra sak med en telefon som har ett avtagbart batteri är att du enkelt kan göra en mjuk återställningsprocess utan mycket besvär. I det här fallet där telefonen inte slås på när du trycker på strömbrytaren, är det möjligt att den upplever någon form av mindre firmware eller maskinvarufel. Medan glitches lätt kan fixas genom att göra den normala omstarten, kan det vara omöjligt för firmware att stänga av och slå på enheten igen på grund av konflikter i systemet. Därför måste du göra en tvingad omstart, även känd som mjuk återställning, för att hjälpa den att återuppliva enheten. Som sagt, här är vad jag föreslår att du gör i detta steg:

 1. Ta bort telefonens baksida men var försiktig så att du inte skadar låsen.
 2. Dra ut batteriet ur enheten.
 3. Placera batteriet på ett jämnt underlag och vippa det för att se om det roterar fritt, för i så fall måste det ha expanderat, vilket är ett tecken på att det behöver bytas ut. Om det inte vänder, gör du samma procedur för den andra sidan för batteriet.
 4. När du fysiskt har verifierat batteriets tillstånd trycker du och håller ner strömknappen på telefonen i en minut för att tömma lagrad elektricitet.
 5. Sätt tillbaka batteriet igen och säkra det med bakstycket.
 6. Försök att slå på telefonen.

Om telefonen slås på efter att ha utfört den här proceduren, är problemet löst! Om inte, måste du fortsätta med din felsökning för att försöka återuppliva den.

Obs! Om batteriet inte har några läckor, stötar eller några tecken på skador, kassera det ordentligt och avstå från att använda det längre, eftersom det kan orsaka allvarliga problem, inte bara för din telefon utan även för användaren. Batterier exploderar! Du kan köpa ett extrabatteri om du vill fortsätta använda telefonen.

Steg 2: Försök att ladda telefonen för att se om den svarar

När du har gjort proceduren i det första steget och att telefonen fortfarande inte kommer att slås på, måste du se till att det inte bara är ett problem orsakat av ett tömt batteri. I det här steget måste du försöka ladda telefonen för att se till att det finns tillräckligt med batteri för att slå på dess komponenter och ta reda på om den faktiskt svarar och laddar.

Anslut laddaren till vägguttaget och anslut sedan telefonen till den med den ursprungliga kabeln som medföljde den i lådan. Titta på skärmen för att se om den vanliga laddningsikonen visas och försök att se om LED-indikatorn överst på skärmen tänds. Om ingen visar, låt telefonen ladda i 10 minuter och försök sedan se om dessa skyltar visas.

Om telefonen inte laddas kan du försöka ansluta den till din dator eller bärbar dator för att se om den svarar på dem och i så fall är problemet med laddaren och inte din telefon. Det är dags att köpa en ny laddare. Men om telefonen fortfarande inte svarar med andra enheter, försök sedan använda en annan kabel och om problemet kvarstår upplever telefonen en laddningsproblem. Du måste först lösa problemet.

Förutsatt att telefonen laddas bra, låt den sedan laddas tills den är full och försök sedan slå på den normalt. Om det inte svarar på det även efter laddning kan du prova nästa steg.

Steg 3: Försök att starta upp enheten i säkert läge

Det är möjligt att en eller några av tredjepartsapparna orsakar problemet, åtminstone, låt oss försöka utesluta denna möjlighet eftersom vi vet att telefonen laddar bra. Vi måste köra telefonen med alla tredjepartselement inaktiverade så att vi kan isolera omedelbart om problemet orsakas av en eller några av dem. Så här startar du upp din Galaxy J5 i säkert läge:

 1. Stäng av din Galaxy J5.
 2. Tryck och håll in både Volym ned-knappen och strömbrytaren.
 3. När Samsung-logotypen visas släpper du strömknappen men fortsätter att hålla ned volymknappen.
 4. Låt telefonen starta medan du håller ner volymknappen. det kan ta några sekunder att slutföra.
 5. När telefonen når hemskärmen och du kan se “Safe mode” i det nedre vänstra hörnet av skärmen, är det framgångsrikt. I annat fall ska du upprepa stegen uppifrån.

Om telefonen startas upp i detta läge är det tillräckligt klart att en tredje part eller några av dem orsakar problemet. Hitta den appen och avinstallera den. Du kanske måste avinstallera mer än en app för att lösa problemet och jag föreslår att du börjar med appar som du nyligen har laddat ner eller de som du installerade när detta problem startade. Så här avinstallerar du appar från din J5:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på applikationen i fråga.
 6. Klicka på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Efter att ha installerat några misstänkta appar kan du försöka starta om telefonen i normalt läge för att se om problemet har åtgärdats. Men om den fortfarande inte kan starta upp framgångsrikt, åtminstone, vet vi att maskinvaran på din enhet är bra och att den faktiskt kan starta upp i säkert läge. Så jag föreslår att du startar om telefonen i säkert läge en gång till, säkerhetskopierar dina filer och data och fortsätter sedan med fabriksinställningen.

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 7. Klicka på Återställ enhet.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Efter detta, försök att starta upp normalt och det borde fungera. Fortsätt din observation och installera sedan appar en efter en tills du är nöjd med att problemet är fixat.

Å andra sidan, om telefonen inte startade i säkert läge, gå vidare till nästa steg.

Steg 4: Försök starta telefonen i återställningsläget

Om du startar upp i återställningsläget startar alla hårdvarukomponenter men laddar inte Android-gränssnittet. Istället laddar den menyn Android Systemåterställning där du har flera alternativ att välja mellan. Om din Galaxy J5 kan starta upp i det här läget framgångsrikt, betyder det också att hårdvaran är bra men enheten upplever något slags program eller firmware-problem, som kan åtgärdas genom att torka av cache-partitionen eller genom att göra återställning av master. Så här startar du upp telefonen i återställningsläget:

 1. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 2. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).

Om det lyckas försök först torka av cache-partitionen ...

 1. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 2. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 3. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 4. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 6. Det tar lite längre tid innan telefonen startar om efter den här proceduren men vänta tills den når hemskärmen innan du använder den.

Om problemet kvarstår efter att torka av cache-partitionen, bör du göra återställningen av master. Du kan dock inte inaktivera stöldskyddet eftersom telefonen varken startar upp normalt eller i säkert läge. Det betyder att du kan vara låst från din enhet om du inte känner till ditt Google-konto och lösenord. Men om du inte har problem att komma ihåg dem, fortsätt med återställningen:

 1. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 2. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet kvarstår efter detta eller om telefonen inte kan starta upp i återställningsläget har du inget annat val än att skicka telefonen in för kontroll och / eller reparation.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.