Hur du fixar din Samsung Galaxy J3 (2017) som fortsätter att visa "Tyvärr har Google-appen stoppat" -fel [Felsökningsguide]

Vi fick ganska många meddelanden från våra läsare som äger Samsung Galaxy J3 som klagar över felmeddelandet "Tyvärr har Google App slutat" som enligt dem fortsätter att visas utan uppenbar anledning eller orsak. Uppenbarligen meddelar felmeddelandet dig om en viss Google-app som slutade fungera men det roliga är att "Google-app" täcker en grupp appar och tjänster som körs i bakgrunden.

En av de vanligaste effekterna av detta felmeddelande är ett icke fungerande tangentbord. Andra sa att deras telefoner blev riktigt långsamma före och efter att felet visade sig. Oavsett tecken kanske förblir felet detsamma och vi kanske kan fixa det och det är just syftet med detta inlägg. Om du är en av ägarna till J3 och för närvarande har samma problem kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår Galaxy J3 felsökningsguide för vi har redan tagit upp många av de problem som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du fortfarande behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker Galaxy J3 med felet “Google App has stop”

Problem : Hej killar. Min Galaxy J3 verkar ha ett allvarligt problem just nu. Det började visa felmeddelandet "Tyvärr har Google-appen stannat" sedan för cirka 3 dagar sedan. Jag är inte riktigt säker på vad som hände då eller vad som utlöste det men mitt tangentbord fungerar inte längre nu när det här felet fortsätter att visas. Jag märkte också att telefonen inte längre öppnar appar så snabbt som tidigare så det måste vara något fel med det, jag vet bara inte var och hur jag fixar det. Kan ni hjälpa mig?

Felsökning : Det är ingen som förnekar att Google App är en av de viktigaste tjänsterna som krävs för att din telefon ska fungera felfritt. När det kraschar kan mycket påverkas så det passar bara att göra något åt ​​det. Med det sagt, här är vad jag föreslår att du gör för att fixa det:

Steg 1: Tvinga om din Galaxy J3 igen

Det är möjligt att Google App slutade fungera på grund av fel. Så det första jag vill att du ska göra är att uppdatera telefonens minne genom att göra proceduren för tvångsstart, vilket motsvarar det batteridrag som vi ofta gör för telefoner med flyttbara batterier.

Vad den gör är att starta om din telefon som den vanligtvis gör men innan det uppdateras enhetens minne eftersom det simulerar frånkoppling av batteriet. För att göra detta, håll ner volymknappen och strömbrytare i 10 sekunder. Telefonen startar om normalt så fortsätt att observera den för samma fel. Om det fortfarande visas efter denna procedur, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Använd telefonen i säkert läge

Vi kommer nu att försöka isolera problemet för att veta om tredjepartsappar har något att göra med det. Starta om telefonen i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar. Om orsaken till problemet är en av apparna som du laddade ner bör felet inte dyka upp i det här läget.

Så här startar du upp din J3 i säkert läge ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Förutsatt att felet inte visas i säkert läge, hitta appen som orsakar problemet och avinstallera det sedan.

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Klicka på önskad applikation i standardlistan eller tryck på Menyikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Om felet fortfarande dyker upp i det här läget, måste du gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Rensa cache och data från Google App

Den här proceduren raderar alla möjliga skadade cacheminne och data i Google App. När det gäller apprelaterade problem är att rensa appens cache och data den mest effektiva proceduren för att fixa dem. Det är därför jag vill att du ska göra detta efter att du har gjort de två första stegen.

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Dra åt vänster några gånger för att visa appar under fliken Alla och tryck sedan på Google App.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 7. Klicka på Rensa cache.

Du kanske måste starta om din telefon efter detta och fortsätta din observation för att veta om felet fortfarande dyker upp. Om det gör det gör du följande steg.

Steg 4: Torka av cache-partitionen

Att torka av cachepartitionen kommer att ta bort alla systemcacher och eliminerar möjligheten att detta problem orsakas av vissa cachar som har skadats eller blivit föråldrade. Det är en mycket effektiv procedur när det gäller att hantera firmware-relaterade problem men säkert för dina data och filer eftersom ingen av dem kommer att raderas.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Telefonen tar lite mer tid att starta upp eftersom den kommer att bygga upp cacharna igen. Fortsätt din observation för att veta om felet fortfarande dyker upp efter detta och om det gör det, har du inget annat val än att göra nästa steg.

Steg 5: Säkerhetskopiera dina filer och återställ din telefon

Detta är din sista utväg och det borde lösa problemet. Anledningen till att det kommer i slutet är på grund av besväret du måste gå igenom säkerhetskopiera dina filer och data och återställa dem efter återställningen. Med det sagt, se till att du gör en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data och följ sedan stegen för att återställa din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas det här hjälper.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.