Hur du fixar din Samsung Galaxy J3 (2016) som fortsätter att starta om [Felsökningsguide]

Som en enhetsnivå kan vi förvänta oss att Samsung Galaxy J3 kanske inte kan tävla med företagets flaggskepp särskilt när det gäller prestanda. Faktum är att det nästan förväntas att efter några månaders användning kan enhetens prestanda sakta försämras tills du gjorde något åt ​​det.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med frågan om Galaxy J3 som fortsätter att starta på egen hand utan uppenbar anledning. Vi måste undersöka möjligheterna till att detta händer och vi måste utesluta dem en efter en tills vi vet vad problemet handlar om. När vi har fått den informationen kan vi formulera en lösning som kan lösa problemet för gott och förhindra att det händer igen i framtiden, så fortsätt att läsa nedan.

Innan vi hoppar rätt till vår felsökning, om du har andra problem, gå till vår Galaxy J3-felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här telefonen sedan vi började stödja den. Försök hitta problem som liknar dig och använd felsökningsförfarandena eller lösningarna som vi föreslog. Om du behöver ytterligare hjälp från oss, fyll i vår frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är gratis.

Steg-för-steg-guide för felsökning av Galaxy J3 som fortsätter att starta om

Problem : Hej killar. Bara släppa för att se om du kan hjälpa mig med mitt problem. Min telefon är en J3 och jag köpte den helt ny och jag har tagit hand om den sedan dagen. Nyligen började det dock starta om på egen hand. Till en början kändes det som om det bara var ett fel, sedan blev det dagligen och nu startar det många gånger om dagen och jag är säker på att du vet hur irriterande det kan vara. Finns det något jag kan göra för att fixa det här? Tack på förhand.

Felsökning : Oftast startar ofta omstarter som initieras av enheten till ett firmwareproblem. Men det finns också andra möjligheter som kan peka på en annan riktning. Det är därför det är nödvändigt att felsöka din telefon för att veta exakt vad som är problemet med den. I det här fallet är det detta du måste göra:

Steg 1: Se till att det inte är ett batteriproblem

Konstant omstart är ofta ett tecken på ett fel i batteriet eftersom strömkällan inte längre är stabil. Den goda nyheten är att din J3 har ett löstagbart batteri så att du faktiskt kan kontrollera det fysiskt för att se om dess form på något sätt visar onormalheter som klumpar eller läckor. Så i detta steg är det vad jag vill att du ska göra:

 1. Ta bort bakstycket och dra ut batteriet.
 2. Kontrollera fysiskt om det finns tecken på läckor.
 3. Placera batteriet på en jämn yta och vippa det för att se om det roterar fritt, i så fall har det utvecklats en klump och måste bytas ut. Gör samma sak för andra sidan.
 4. Om allt ser bra ut ska du placera det igen och slå sedan på telefonen.
 5. Ladda enheten för att se om den svarar normalt och visar de vanliga laddningsskyltarna.
 6. Låt telefonen slutföra laddningen och fortsätt sedan att se om den fortfarande startas om även med ett fullt batteri.
 7. Tänk på procentandelen av batteriet när det börjar starta om, för om dess prestanda ändras när batteriprocenten sjunker är det ett batteriproblem.

Antar att det inte finns några problem med batteriet och telefonen laddas bra, gå sedan vidare till nästa steg.

Steg 2: Starta om din J3 i säkert läge och observera

Vi befinner oss fortfarande i observationssteget och att starta i säkert läge är nödvändigt så att vi enkelt kan isolera om problemet orsakas av en av tredjepartsapparna eller inte. I säkert läge är alla tredjepartselement inaktiverade, så naturligtvis, om problemet orsakas av dem, kommer inte omstarterna att uppstå i det här läget. Så här startar du din Galaxy J3 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Denna observation kan pågå en dag, men fortsätt att använda din telefon i detta läge för att veta om den fortfarande startar om och i så fall måste du gå vidare till nästa steg. Men om telefonen kan pågå en dag utan omstart i det här läget, är det en av några av de tredjepartsappar som orsakar problemet. Du måste hitta dessa appar och avinstallera dem. Du kanske måste avinstallera mer än en app och starta om telefonen otaliga gånger för att bekräfta om problemet fortfarande uppstår.

Så här avinstallerar du en app från din J3:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Klicka på Program .
 4. Klicka på önskad applikation i standardlistan eller tryck på Menyikon > Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 5. Klicka på Avinstallera .
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 3: Ta bort cacheminnorna i systemet så att de kommer att ersättas

Det finns också fall där vissa av systemcacherna skadas och när det händer kan olika prestandaproblem uppstå inklusive denna. Så för att göra det måste du ta bort dessa cachar så att de kommer att ersättas med nya. Här är hur…

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Hem- knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren .
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter det här förfarandet måste du fortsätta din observation och om omstarter fortfarande händer, är nästa steg nödvändigt.

Steg 4: Säkerhetskopiera viktiga filer och återställ din telefon

Vi befinner oss nu på det stadium där vi måste veta om detta är en firmware eller ett hårdvaruproblem. En återställning är nödvändig eftersom den gör att telefonen återgår till fabriksinställningarna så om problemet fortfarande uppstår efter återställningen finns det en stor chans att det är ett hårdvaruproblem, annars löses problemet.

Du måste dock säkerhetskopiera dina viktiga personliga filer och data eftersom de kommer att raderas under återställningen och även se till att inaktivera Factory Reset Protection (FRP) eller stöldskyddsfunktionen. Här är hur…

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen .
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Klicka på Cloud och konton .
 4. Tryck på Konton .
 5. Tryck på Google .
 6. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 7. Tryck på Meny .
 8. Klicka på Ta bort konto .
 9. Tryck på REMOVE ACCOUNT .

Följ sedan dessa steg för att återställa din enhet ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Hem- knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter återställningen ska du inte installera någonting men fortsätta att observera din telefon för att se om den fortfarande startar om även om den körs utan störningar från tredje part. Om så är fallet, bör du redan rådgöra med en tekniker, annars återställa dina data och appar men fortsätta att följa din telefon.

Hur du felsöker Galaxy J3 som slumpmässigt startar om på egen hand

Problem : Det finns tillfällen när min telefon bara startar om på egen hand oavsett vad jag gör. En instans av omstart inträffade medan jag smsade, en annan hände medan jag använde Facebook. Andra fall inträffade också annorlunda, det är därför jag är säker på att dessa omstarter sker slumpmässigt och jag ser faktiskt inte ett mönster. Så om du kan ge mig råd om vad jag ska göra för att fixa detta, skulle det vara bra.

Felsökning : Det är i princip samma sak som det första problemet, men utmaningen här är att du inte kan fastställa den skyldige eller märka ett mönster. Så för att felsöka problemet måste vi först anta att det är apparna som orsakar det. Som sagt, här är vad jag tycker att du bör göra:

Steg 1: Isolera problemet omedelbart

Återigen måste vi anta att det är apparna som orsakar problemet med tanke på omstart uppstår medan användaren gör något. Så vi måste veta om det är en tredje part som utlöser den eller en förinstallerad. Starta om din Galaxy J3 i säkert läge för att kunna berätta ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Förutsatt att problemet är rätt i det här läget bekräftas det att en eller några av dem orsakar det, så hitta var och en av de skyldige och avinstallera dem. Men om telefonen fortfarande startar om även i säkert läge, måste det ha något att göra med firmware. Gå vidare till nästa steg ...

Steg 2: Försök ta reda på om systemcacherna har något att göra med det

Det är alltid möjligt att en skadad cache orsakar att telefonen startar om slumpmässigt, så i detta steg måste du ta bort alla systemcacher. Om du gör det kan det lösa problemet och kommer säkert att göra att din telefon går snabbare och smidigare.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Hem- knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren .
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortfarande uppstår efter detta måste du återställa enheten.

Steg 3: Ta tillbaka telefonen till fabriksinställningarna

Vid denna punkt i vår felsökning är det nödvändigt att återställa din telefon för att utesluta möjligheten att problemet orsakas av vissa felaktiga inställningar eller skadade systemfiler och data. Se naturligtvis till att säkerhetskopiera alla dina filer innan återställningen.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen .
 3. Tryck på Inställningar .
 4. Klicka på Cloud och konton .
 5. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ .
 6. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till eller AV .
 7. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till eller AV .
 8. Klicka på bakåtknappen två gånger för att återgå till inställningsmenyn och tryck sedan på General Management .
 9. Tryck på Återställ .
 10. Tryck på Fabriksdataåterställning
 11. Klicka på Återställ enhet .
 12. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 13. Tryck på Fortsätt .
 14. Klicka på Ta bort alla .

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.