Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) som inte kan skicka / ta emot textmeddelanden [Felsökningsguide]

Att skicka och ta emot textmeddelanden är två av de vanligaste funktionerna som en smartphone bör kunna utföra utan problem. I själva verket borde dessa två vara oskiljbara så att du kan kommunicera ordentligt utan personer du vill kommunicera med. Vilket innebär att om du kan skicka ett textmeddelande bör du också kunna ta emot ett och vice versa. Vi har emellertid fått fall där användare kan skicka textmeddelanden men inte kan ta emot och det finns också andra som inte kan skicka ut SMS eller MMS men kan ta emot bra.

Vi måste undersöka detta problem med att Samsung Galaxy A5 är föremål för vår felsökning. Låt oss försöka överväga alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan säga vad problemet är varför din telefon inte kan skicka och / eller ta emot textmeddelanden. Om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande problem kan du fortsätta läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig att fixa dem.

Men innan vi går till vår korrekta felsökning, om du råkar hitta den här sidan eftersom du letade efter lösningar på ett annat problem, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Galaxy A5 eftersom vi redan har åtgärdat de vanligaste rapporterade problemen med detta telefon och du kanske hittar det du letar efter där. Använd gärna de lösningar och lösningar som vi tillhandahöll. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck sedan på skicka så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Hur du felsöker Galaxy A5 som inte kan skicka textmeddelanden men kan ta emot

Problem : Hej droid kille. Jag behöver sårt din hjälp eftersom min telefon fungerar. Jag skickar inte riktigt text så ofta men det finns tillfällen då jag måste svara på några meddelanden från vänner via text. Nyligen slutade dock min telefon att skicka textmeddelanden och jag vet bara inte vad som orsakade det eller vad orsaken till det. Jag är säker på att jag aldrig har ändrat några inställningar som kan ha orsakat eftersom jag inte ändrar något jag inte förstår. Kan du snälla hjälpa mig med det här problemet? Tack.

Felsökning : Oftare, om problemet är med att skicka meddelanden, är det ett nätverksrelaterat problem, även om vi måste verifiera att din telefon är ordentligt ansluten till leverantörens nätverk och får anständig signal från tornet. Vi har stött på problem innan signalmottagning är orsaken till att telefonen inte kan skicka textmeddelanden. Felsökningsstegen nedan är mycket praktiska och är utformade för genomsnittliga användare som du.

Steg 1: Se till att din telefon tar emot anständiga signaler från tornet

Du behöver verkligen inte göra något snyggt för att veta om din telefon får god signal från din transportörs torn; allt du behöver göra är att titta på statusfältet på din telefon och hitta signalindikatorn. Så länge din telefon åtminstone har en signalstav, bör den kunna skicka textmeddelanden. Om du kan se en flygplanikon bredvid signalindikatorn är Flight Mode aktiverat. Du måste inaktivera det så att telefonens trådlösa kommunikation kommer att återupptas.

 1. På Startskärm trycker du på Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Anslutningar.
 3. Tryck på flygplansläge.
 4. Skjut flygplansläget Växla åt höger till OFF-läget.

Steg 2: Prova att ringa ett valfritt nummer

Om din telefon visar att den har god signal och att det inte finns någon planikon på statusfältet, är detta nästa sak du bör göra. Det löser inte problemet men är mycket användbart för att avgöra om problemet är i nätverket eller inte.

Om du kan ringa ett telefonsamtal är din telefon ansluten till tornet och får en signal men textmeddelanden går inte igenom. I det här fallet är det dags att titta på en annan vinkel här eftersom det kanske har något att göra med inställningarna.

Steg 3: Kontrollera om meddelandecenternumret

Meddelandecenternumret är faktiskt bara en uppsättning nummer som ser ut som ett telefonnummer. Det används av din telefon för att skicka textmeddelanden till leverantörens nätverk. Textmeddelanden skickas inte direkt till det nummer du skickar, de skickas till servrarna och därifrån skickas de till det nummer du kommunicerar till. Det är därför centrumnumret är mycket viktigt. Om det har ändrats eller raderats kommer din telefon inte att kunna skicka textmeddelanden oavsett vad och det är så du kontrollerar det:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och knacka på Meddelanden.
 3. Klicka på menyikonen (3 punkter i skärmens övre högra hörn).
 4. Tryck på Inställningar.
 5. Klicka nu på Textmeddelanden.
 6. Tryck på Meddelandecenter.

Om du kan se ett nummer i fältet kan du försöka verifiera om det är korrekt. Du kanske vill ringa din leverantör och be om rätt centernummer eller så kan du gå online och google det. Gör samma sak om det inte finns något centernummer i fältet.

Steg 4: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan din telefon

När du har verifierat att mittnumret är korrekt är det dags att använda återställningen. Det kommer att föra tillbaka telefonen till fabriksinställningarna och det kan lösa problemet förutsatt att det har något att göra med några olämpliga inställningar i telefonen. Du måste dock säkerhetskopiera dina filer och data eftersom de kommer att raderas under återställningsprocessen och följ sedan dessa steg för att återställa din enhet:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. På Startskärm trycker du på Apps-facket.
 3. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 8. Tryck på Återställ.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

När du har gjort allt detta och din telefon fortfarande inte kan skicka textmeddelanden är det dags att du söker hjälp från din tjänsteleverantör.

Hur du felsöker din Galaxy A5 som kan skicka texter men inte kan ta emot

Problem : Hej killar. Jag har följt din blogg i några månader nu när jag köpte Galaxy A5 i februari. Jag stötte på några hicka sedan jag fick det men kunde fixa dem på egen hand. Nyligen har jag emellertid inte fått textmeddelanden och jag vet att mina vänner och familj skulle skicka meddelanden dagligen. Jag är inte helt säker på vad som hände med telefonen men jag vill bara få den att fungera igen som tidigare. Vad kan jag göra?

Felsökning : Låt oss försöka felsöka detta problem på några praktiska sätt och eftersom det här är en felsökningshandbok finns det ingen garanti för att vi kan fixa detta men snälla låt det inte stoppa dig utan gör något för att försöka lösa problemet. Som sagt, här är vad du behöver göra ...

Steg 1: Skicka ett textmeddelande till ditt eget nummer

Du kan skicka textmeddelanden men kan inte ta emot så när du skickar ett textmeddelande till ditt eget nummer kommer det att skickas men då kanske du inte kan ta emot det men prova det.

Om meddelandet tas emot har du inga problem. Jag är inte säker på om du redan har gjort det eller inte men om du gjorde det och inte fick meddelandet är det verkligen ett problem.

Steg 2: Kontrollera om det finns lagringsutrymme i telefonen

Textmeddelanden använder mycket liten mängd utrymme i telefonens lagring så det är nästan praktiskt taget omöjligt att din telefon går tom för utrymme på grund av meddelanden. Men om du är förtjust i att ta bilder eller spela in videoklipp kanske du inte har lagt märke till att du redan har använt allt telefonens lagringsutrymme. Det är därför nödvändigt att du kontrollerar telefonens minne. Här är hur…

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Knacka på Lagring.
 4. Visa tillgängligt utrymmevärde.

Om utrymmet är cirka 200MB eller mindre, är vår misstanking korrekt. Du överför några av dina filer till en dator eller SD-kort för att få lite utrymme. I detta fall kan du börja ta emot textmeddelanden omedelbart när du frigör lite utrymme. Tänk också på att göra följande för att frigöra mer utrymme i telefonens lagring ...

 • Radera onödiga textmeddelanden (SMS) och bildmeddelanden (MMS)
 • Överför bilder och media till en dator för att ta bort dem från telefonminnet
 • Rensa webbläsarens cache, kakor eller historik
 • Rensa cache-appen för Facebook
 • Hantera applikationer. Se avsnitt nedan
 • Radera samtalsloggarna

Steg 3: Återställ meddelanden-appen eftersom det bara kan vara fel

När du har frigjort lite utrymme eller om din telefon fortfarande har tillräckligt med lagringsutrymme och detta problem fortfarande händer, är det dags att återställa meddelanden-appen. Ibland kan appar stöta på några hicka och olika problem kan uppstå inklusive detta problem. Så i detta steg, försök att återställa meddelanden app genom att rensa cache och data:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Tryck på Meddelanden i standardlistan eller tryck på MER> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache.
 8. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Skicka sedan ett textmeddelande till ditt eget nummer för att se om du kan ta emot det den här gången. Om det fortfarande är nej, gå vidare till nästa steg.

Steg 4: Kör din telefon i säkert läge och skicka en text till ditt nummer

Om problemet fortfarande kvarstår efter att cache och data i meddelanden-appen har rensats, är det dags att se om en av apparna som du installerade orsakar problemet. Du måste tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar och försöka skicka ett textmeddelande till ditt eget nummer. Starta om telefonen i säkert läge för att inaktivera alla nedladdade appar på en gång, följ dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

I detta läge kan du skicka ett textmeddelande till ditt eget nummer och om du fortfarande inte kunde ta emot det är det dags att gå efter firmware. Men om meddelandet tas emot i det här läget måste du hitta vilken app som orsakar problemet och avinstallera det:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation
 6. Klicka på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 5: Ta bort alla systemcachrar så att de ersätts

Det är nu dags att gå efter firmware och det första du behöver göra är att ta bort alla systemcacher, eftersom vissa av dem redan har skadats och det kan orsaka problemet. Du måste köra din telefon i återställningsläge och torka av cache-partitionen, här är hur ...

 1. Stäng av din Galaxy A5.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Telefonen kommer att ta lite mer tid att starta om när den bygger om cacharna så vänta på att den blir aktiv och försök sedan skicka ett nytt textmeddelande till ditt eget nummer. Om du fortfarande kan ta emot den är det dags att återställa telefonen.

Steg 6: Gör masteråterställningen på din Galaxy A5

Det här är din sista utväg och förmodligen det sista du behöver göra innan du bestämmer dig för att ta telefonen till butiken eller till din tjänsteleverantör. Men innan återställningen, se till att du gör en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas. Då kan du inaktivera Factory Reset Protection så att du inte blir låst ur din enhet.

Hur du inaktiverar Factory Reset Protection för din Galaxy A5

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du behärskar återställning av din Galaxy A5

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden hjälper.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.