Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 (2017) som inte kommer att ladda [Felsökningsguide]

Laddning är väldigt viktigt för elektroniska enheter eftersom telefonen utan ström kommer att bli ännu en dyr pappersvikt på ditt bord. Vi har fått flera klagomål från våra läsare som äger Samsung Galaxy A3 och några av dem rapporterade att deras enheter inte längre kan laddas ordentligt. En helt ny telefon bör fungera utan problem, men eftersom detta hände finns det en chans att det är ett problem med firmware eftersom vi redan har stött på laddningsproblem som tidigare orsakats av uppdateringar av firmware. Vi har också stött på liknande problem orsakade av vissa hårdvaruproblem, så vi vet verkligen inte vad problemet med din telefon är.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy A3 som inte längre laddas av någon anledning. Vi måste undersöka varje möjlighet och försöka utesluta dem en efter en tills vi kommer till en punkt där vi enkelt kan identifiera vad som är orsaken till problemet och formulera en lösning som bara kan fixa det. Så om du äger den här telefonen och för tillfället har ett problem med laddning, fortsätt läsa eftersom det här inlägget kanske kan hjälpa dig.

Nu, innan vi hoppar till vår felsökningsguide, om även du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på olika problem, så föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Galaxy A3 för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den här enheten. Försök hitta ett problem som liknar ditt och använd lösningarna eller lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och vi kommer att inkludera din oro i våra nästa inlägg.

Här är vad du behöver göra om din Galaxy A3 inte längre laddas

Problem : Hej droid kille. Det är min första gång här på din webbplats och jag har redan läst några av dina inlägg som är till stor hjälp. Jag äger en Galaxy Note 4 och Galaxy A3. telefonen jag har problem med är A3. problemet är att det av någon anledning inte laddar längre och jag är inte riktigt säker på varför. Det började bara göra detta (eller inte göra det) igår och jag är orolig eftersom jag just köpte den här telefonen i mars. Kan du snälla hjälpa mig med det? Tack.

Felsökning : Ofta vet ägarna bara att deras telefoner inte längre laddas när batteriet nästan tappas. Det beror på att ingen skulle vilja ladda sin telefon om den fortfarande har mer 30% batteri kvar. Så du skulle bara veta att din telefon har en laddningsproblem när den redan dör. Om din telefon inte längre laddar är det här du behöver göra:

Steg 1: Återställ telefonen och försök ladda den igen

Jag vet inte hur många gånger du försökte ladda din telefon redan, så jag antar att oavsett vad du gör så laddar det bara inte. Det första jag vill att du ska göra är att försöka återställa din telefon för att utesluta möjligheten att detta problem orsakas av ett fel i firmware eller hårdvara.

Den mjuka återställningen vi pratar om här motsvarar batteridrivningsförfarandet vi ofta gör för telefoner med flyttbara batterier. Det är mycket effektivt att hantera problem som har något att göra med problem antingen i firmware eller hårdvara. Tryck bara på Volym ned- och strömknapparna tillsammans i 10 sekunder och om din telefon fortfarande har tillräckligt med batteri kvar, bör den starta om normalt. Efter omstart, anslut laddaren och anslut sedan telefonen för att se om telefonen laddas den här gången. Om det fortfarande är nej, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Anslut din telefon till en dator eller bärbar dator för att se om den laddas

Så din enhet laddas inte när den är ansluten till laddaren och det är dags att veta om problemet är med själva laddaren. Om du har en dator eller en bärbar dator kan du försöka ansluta din telefon till den för att se om den visar laddningsikonen. Vanligtvis ger datorer ungefär en halv Ampere av ström och din telefon får vanligtvis 2 från sin laddare men vi försöker faktiskt inte se hur snabbt telefonen kan laddas men om den svarar när den upptäcker ström flyter genom sina kretsar. Om den laddas, köp sedan en ny laddare men om den fortfarande inte laddas, gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Starta om telefonen i säkert läge och försök ladda

Vi har stött på problem där tredjepartsappar orsakade laddningsproblem. Det vanligaste är faktiskt att telefonen faktiskt laddas ut även om den är ansluten. Så låt oss försöka avgöra om dina tredjepartsappar har något att göra med det.

Starta om din Galaxy A3 i felsäkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar och försök sedan ladda din telefon i det läget. Så här startar du din telefon i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Allt du behöver veta är om din telefon fortfarande kan ladda batteriet, om du åtminstone redan har en lösning du kan använda bara för att fylla på din enhet. Om du har tillräckligt med tid att felsöka måste du hitta apparna som orsakar problemet och sedan försöka uppdatera, återställa eller till och med avinstallera dem i ett bud för att lösa problemet.

Hur du uppdaterar appar i din Galaxy A3

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på menyknappen, trycker på Inställningar och sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Hur du återställer din Galaxy A3 genom att rensa appcache och data

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation i standardlistan eller tryck på MER> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 8. Klicka på Rensa cache.

Hur du avinstallerar eller tar bort appar från din Galaxy A3

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation
 6. Klicka på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Om telefonen fortfarande inte laddas ens i säkert läge, prova nästa steg.

Steg 4: Stäng av telefonen och försök ladda

Nu vill vi veta om telefonen laddar att den inte är påslagen. Detta är faktiskt ett sätt att ta reda på om hårdvaran fortfarande är bra eller inte eftersom om telefonen laddas bra medan den är avstängd, kan problemet kanske vara i firmware. Men om telefonen vägrar ladda även när den är avstängd, är det troligtvis ett hårdvaruproblem och du behöver en tekniker för att fixa problemet åt dig.

Låt oss nu anta att telefonen laddas när den är avstängd, nästa sak du måste göra är att låta telefonen ladda batteriet först och sedan försöka återställa det.

Det finns två vanliga sätt att återställa din telefon. Du kan antingen återställa det genom återställningsläget eller från menyn Inställningar. Om du vill återställa din telefon via återställningsläget måste du inaktivera fabriksinställningsskyddet så att du inte blir låst på telefonen efter återställningen. Du måste göra detta särskilt om du inte känner till Google-ID och lösenord som används i din telefon. Men antingen vill du återställa den från återställningsläge eller inställningsmeny, måste du säkerhetskopiera dina filer och data eftersom de kommer att raderas.

Så här inaktiverar du fabriksinställningsskyddet

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du återställer din Galaxy A3 i återställningsläge

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Hur du återställer din Galaxy A3 från menyn Inställningar

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 7. Klicka på Återställ enhet.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Om allt annat misslyckas, ta telefonen till en butik och låt tekniken titta på den.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.