Hur du fixar din nya Google Pixel XL som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

Strömfrågor som att inte ladda och kommer inte att slås på är bland de vanligaste problemen som smartphoneägare kan stöta på. I det här inlägget kommer jag att ta itu med det senare som också kan förekomma på din nya #Google Pixel XL (#PixelXL). Vi har redan fått några klagomål från nya ägare om dessa frågor, det är därför vi är skyldiga att ta itu med detta problem för att hjälpa våra läsare.

Om du äger den här telefonen och för närvarande upplever strömrelaterade problem kan du fortsätta läsa eftersom den här guiden kanske kan hjälpa dig att lösa problemet utan någon tekniker. Du kan förstå mer varför detta problem händer och hur det vanligtvis uppstår. Du kanske också kan lära dig hur du löser problemet genom att utföra några felsökningsförfaranden som du inte har gjort tidigare.

Men innan vi hoppar in i vår felsökning, om du har andra problem, besök vår Pixel XL-felsökningssida för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med den här telefonen. Försök hitta problem som liknar dig och känn dig fri att använda de lösningar, lösningar eller felsökningsguider som vi föreslog. Om du behöver mer hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt Android-frågeformulär.

Hur du felsöker din Google Pixel XL som inte slås på

Vanligtvis, om en smartphone inte slås på, är det batteriet som har problem men återigen finns det andra faktorer som vi måste tänka på och möjligheter att utesluta innan vi kan fastställa vad problemet är, hur det uppstår och vad som måste vara gjort för att fixa det. Följande steg förklarar varför du behöver göra dem ...

Steg 1: Se till att det inte bara är en systemkrasch eller en mindre firmwareproblem

Tryck och håll in strömbrytaren i 10 sekunder så startar telefonen så länge den har tillräckligt med batteri kvar. Om problemet fixas med denna mycket enkla procedur är du tur att det bara var ett litet firmwareproblem. Saker som detta händer hela tiden och allt du behöver göra är att uppdatera telefonens minne genom att göra en tvångsstartprocedur. Google Pixel XL har inte ett batteri som kan tas bort av användaren så att du inte kan göra det vanliga batteriet.

Steg 2: Anslut laddaren och anslut den till telefonen

Du måste verifiera om telefonen laddas eftersom det alltid finns en möjlighet att batteriet tappats, det är därför det inte slås på eller inte kommer att svara på något du gör. Men bortsett från att utesluta det tömda batteriproblemet, kommer att ladda din telefon också att ge dig en antydning om problemet är maskinvarorelaterat eller inte.

Om hårdvaran är bra, kommer de vanliga laddningsskyltarna att visas som laddningsikonen på skärmen eller LED-meddelandet. Om telefonen inte laddas måste du först felsöka den för att inte ladda problemet. Här är guiden för det: Hur du fixar din nya Google Pixel XL som inte laddar [Felsökningsguide].

Steg 3: Försök att starta din Pixel XL i säkert läge

Det finns tillfällen då tredjepartsappar eller någon app för den delen kraschar. När det händer kan firmwarens funktion påverkas beroende på hur mycket resurser dessa appar använder och det vanligaste resultatet är systemkrasch som kännetecknas av frysningar, fördröjningar, slumpmässiga omstarter och inte på.

Prova att starta upp din telefon i säkert läge eftersom om det lyckas bekräftas vår misstank att en eller några av dina tredjepartsappar orsakar problemet. Så här startar du upp din Google Pixel XL i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills Google-logotypen visas på skärmen och släpp sedan. Låt flera sekunder för logotypen att visas.
 2. Med Google-logotypen fortfarande på skärmen trycker du på och håller ned Volym-knappen.
 3. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills "Säker-läge" visas längst ner till vänster på upplåsningsskärmen och släpp sedan. Det kan ta upp till 30 sekunder.

Om den lyckas, hitta appen som orsakar problemet och avinstallera den.

 1. Dra upp pil-ikonen (längst ner) på hemskärmen för att se applistan.
 2. Navigera till Inställningar och sedan Apps.
 3. Hitta och välj sedan lämplig app. Om systemappar inte är synliga, klicka på menyikonen (längst upp till höger)> Visa system.
 4. Tryck på Force stop.
 5. Klicka på OK.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data. Det här alternativet är kanske inte tillgängligt för vissa appar, speciellt för förinstallerade appar. Om du återställer en app eller rensar datalagring kan det raderas sparad information i appen (t.ex. kan kalenderhändelser gå förlorade).
 8. Klicka på OK.

Steg 4: Försök att starta upp din telefon i återställningsläget

Om uppstart i säkert läge inaktiverar alla tredjepartsappar, kommer att starta om återställningsläget på ett sätt att inaktivera Android: s användargränssnitt. Om problemet är med firmware kommer den här proceduren att lyckas, så här.

 1. Tryck och håll ned volymknappen. Håll volymen nedtryckt och håll ner
 2. Strömbrytare tills telefonen slås på. Du ser ordet "Start" med en pil runt det.
 3. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar "Återställningsläge."
 4. Tryck på strömbrytaren för att starta återställningsläget. Du ser en bild av en Android-robot med ett utropstecken (du kan också se "Inget kommando").

Förutsatt att din telefon har startats upp i det här läget, försök att starta om den först. Om det inte startas upp fortsätter du med återställningen av master genom att starta upp det i detta läge igen:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren. Tryck på Volym upp-knappen en gång när du håller på strömmen. Släpp sedan strömbrytaren.
 2. Om “Torka data / fabriksåterställning” inte markeras, tryck på Volym ned-knappen tills det är det. Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 3. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar “Ja” (eller “Ja - radera all användardata”). Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 4. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 5. När du är klar ska du återställa dina data.

Steg 5: Skicka telefonen in för reparation

Om telefonen inte slås på i både säkra och återställningslägen eller om den inte startas upp efter återställningen är det dags att skicka in den för reparation eller kontroll. Du har gjort allt du behöver göra på denna punkt så sök hjälp av en tekniker. Men om telefonen drabbades av vatten och fysiska skador, kan du behöva ta ut alla utgifter och det kanske inte bytas ut.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon kommer inte att slå på felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge + kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S5 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S4 kommer inte att slå på
Samsung Note 5 kommer inte att slå på
Samsung Note 4 kommer inte att slå på
Samsung Note 3 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J3 kommer inte att slå på
Google Pixel kommer inte att slå på
Google Pixel XL kommer inte att slå på
HTC 10 kommer inte att slå på
LG V20 kommer inte att slå på
LG G5 kommer inte att slå på
LG G4 kommer inte att slå på
Motorola Moto G4 kommer inte att slå på
Nexus 6P kommer inte att slå på
Nexus 5 kommer inte att slå på
Huawei P9 kommer inte att slå på
Xiaomi Mi5 kommer inte att slå på