Hur du fixar din Motorola Moto X4 som inte skickar / tar emot SMS eller textmeddelanden [Felsökningsguide]

Problem med att skicka och ta emot SMS i mobila enheter beror vanligtvis på nätverksfel som när mobilnätet är nere eller när enheten blir intermittent till ingen nätverkssignal. För problem med utgående sms-meddelanden kan kontorelaterade problem också vara grundorsaken. I vissa fall kan en enhet inte kunna skicka eller ta emot SMS eller textmeddelanden på grund av vissa programvaruproblem, t.ex. när meddelanden-appen som används går oseriöst eller när vissa inställningar på telefonen har trasslat från en uppdatering eller felaktig konfiguration . Den värsta möjliga orsaken är fysiska eller vätskeskador på telefonen. Detta är troligtvis skylden om din telefon slutar skicka eller ta emot text / SMS efter att den föll eller blöt.

Vissa nätverkskomponenter på telefonen kan ha skaffat vissa skador från den tidigare händelsen. Samma sak kan hända när SIM-kortet är skadat. Tyvärr för hårdvarorelaterade textproblem finns det inget mycket du kan göra i slutet eftersom det redan kräver service. Men för SMS / textproblem som är mjukvarurelaterade har du fortfarande en chans att fixa det med vissa lösningar. De lösningar som jag har kartlagt i detta sammanhang är tillämpliga på SMS-problem på en Motorola Moto X4-smartphone. Om du äger den här enheten och plötsligt finner problem med att skicka eller ta emot SMS eller textmeddelanden, kan det här inlägget kunna hjälpa dig. Läs vidare för mer information.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker Moto X4 som inte kan skicka / ta emot textmeddelanden

Om du bara har problem med att skicka SMS / textmeddelanden men att ta emot är bra är det troligtvis ett kontoproblem. Kontakta i så fall din tjänsteleverantör eller operatör för att kontrollera och se till att ditt kontostatus är bra. Tjänsteleverantörer åläggs vanligtvis tillfällig frånkoppling eller mjuk avkoppling till konton med ofördelade saldon eller andra problem. När detta händer, kan utgående tjänster inklusive sändning av SMS / textmeddelanden inte användas förrän kontoproblemet är avgjort. Om du är säker på att ditt kontostatus är bra kan du prova dessa lösningar för att utesluta programvaruproblem från de underliggande orsakerna.

Första lösningen: Tvinga stoppa meddelanden app och starta sedan om telefonen.

Om det plötsligt inträffar på din enhet för att sluta skicka eller ta emot text- / SMS-meddelanden, kan det bara vara ett slumpmässigt fel på meddelanden-appen som används. Appar kan bli oseriösa när de utlöses av vissa faktorer, t.ex. när en felaktig uppdatering installeras eller efter att ett meddelande som innehåller skadlig programvara har öppnats. Om detta bara är ett mindre problem kan det hjälpa att rensa meddelanden-appen. Här är vad du bör göra då:

 1. Klicka på appar- ikonen från hemskärmen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Välj appar från avsnittet Enhet .
 4. Dra åt vänster eller höger för att navigera till fliken Kör .
 5. Välj meddelanden-appen.
 6. Tryck på Tjänster .
 7. Tryck på Stopp .
 8. Om du uppmanas med det att stoppa systemtjänsten? meddelande, tryck på OK för att bekräfta.

När du har avslutat meddelanden-appen ska du återställa / starta om din Moto X4 med följande steg:

 • Tryck och håll in strömbrytaren i cirka 10 till 20 sekunder. Om detta inte fungerar, tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren samtidigt i 30 till 40 sekunder. Släpp båda knapparna när telefonen startar om.

När telefonen har startat om ska du skapa ett exempel på SMS / textmeddelande för att skicka och ta emot och se om det redan fungerar.

Andra lösningen: Rensa cache och data i din meddelandeapp.

Felaktiga cachefiler som är lagrade i meddelanden-appen kan också orsaka sådana problem. Tillfälliga filer som lagras som cache i meddelanden-appen är användbara när det gäller snabbare inläsning av liknande data för appen, men de kan också ge upphov till dåliga symtom, särskilt när de blir skadade. Det är därför det också rekommenderas att rensa app-cache då och då. Bortsett från att rensa appen från glitches, kommer detta också att frigöra lite utrymme i appens minne och på samma sätt på telefonlagret. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Navigera till avsnittet Apps .
 3. Välj Alla appar på rullgardinsmenyn.
 4. Välj meddelanden-appen.
 5. Knacka på Lagring .
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK för att bekräfta. Det här alternativet tar bort alla sparade data från meddelanden-appen.

När du har rensat cache och data i din meddelanden-app bör du starta om telefonen för att uppdatera operativsystemet och starta sedan meddelanden-appen igen för att se om SMS-funktioner redan fungerar som avsett.

Tredje lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste versionen.

Att installera den senaste systemuppdateringen på din enhet kan också vara nyckeln till att lösa problemet om programvarufel och systemfel är skyldiga. Bortsett från att ta med nya funktioner, erbjuder systemuppdateringar också fixade korrigeringar för säkerhetsförbättringar. Enhetsproblem som orsakas av skadlig programvara kommer då att behandlas. Följ de här stegen för att manuellt leta efter och ladda ner systemuppdateringar på din Moto X4 i luften:

 1. Klicka på Apps- menyikonen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på System .
 4. Klicka sedan på Systemuppdateringar.

Din telefon måste vara ansluten till Internet, helst via Wi-Fi för att ladda ner och installera OTA-uppdatering.

Om du använder en meddelandenapp från tredje part kan installation av den senaste uppdateringen för den appen också hjälpa till att rensa appen från fel.

Fjärde lösningen: Återställ nätverk / APN-inställningar på din Moto X4.

Det är möjligt att dina mobilnätverksinställningar ändrades och det orsakade konflikt. Detta är troligen utlösaren om problemet började efter att du har ändrat några inställningar på din enhet. Samma sak kan hända efter installation av en systemuppdatering. Vissa uppdateringar åsidosätter automatiskt de aktuella nätverksinställningarna på den mottagande enheten och det kan ha lett till vissa nätverksfel. Om du återställer nätverksinställningar raderas alla nätverksinställningar inklusive sparade Wi-Fi-nätverk och Bluetooth-anslutningar på din telefon. Eventuella felaktiga nätverksinställningar rensas också på processen.

 1. Klicka på appar- ikonen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Bläddra till och tryck på System.
 4. Tryck på Återställ .
 5. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 6. Tryck sedan på Återställ inställningar för att bekräfta.

När återställningen är klar startar du om telefonen. Dina mobiluppgifter från din nätverksleverantör återställs nu. Var noga med att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk så att du kan använda Internet på din telefon igen.

Femte lösningen: Återställ din Moto X4 till fabriksinställningarna (fabriksåterställning / huvudåterställning).

Du kanske måste överväga att utföra en fullständig återställning av systemet eller återställa återställningen för att torka bort allt från din enhet inklusive dödliga fel som påverkar telefonens nätverkssystem. Om du gör det kommer du också att radera alla dina sparade filer och data på telefonens lagring. Således rekommenderas att skapa en säkerhetskopia innan du fortsätter. När du är klar kan du genomföra en huvudåterställning eller återställning av fabriksdata genom inställningsmenyn på din Moto X4. Här är hur:

 1. Klicka på Apps- menyikonen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på System .
 4. Bläddra till och tryck på Återställ.
 5. Välj alternativ för återställning av fabriksdata .
 6. Klicka på Återställ telefon.
 7. Om du uppmanas att ange skärmlåskod för att fortsätta.
 8. Klicka sedan på Radera allt för att bekräfta och starta återställningen.

Telefonen startar om när återställningen är klar. Om du vill använda din telefon igen följer du installationsguiden för att aktivera funktionerna du vill använda på din enhet.

Programvarorelaterade problem inklusive SMS / textmeddelande som skickar eller tar emot problem bör redan försvinna efter återställningen.

Andra alternativ

Om problemet fortsätter eller om din Moto X4 fortfarande inte skickar eller tar emot SMS / textmeddelanden efter att ha använt alla möjliga lösningar, kommer du troligtvis att hantera hårdvaruproblem. För att kontrollera och ytterligare utvärdera dina enhetskomponenter, ta den med till närmaste Motorola servicecenter på din plats. Om det finns hårdvaruskada måste din enhet ha service. Kontakta din operatör eller Motorola Support för ytterligare rekommendationer. Dina APN-inställningar kan behöva konfigureras om.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.