Hur du fixar din Motorola Moto G5 Plus-smarttelefon som inte kan läsa SIM-kort, SIM-kortet inte isatt fel [Felsökningsguide]

När telefonen visar att ett SIM-kort inte är infogat och inte kan läsa SIM-kortet, betyder det inte alltid att problemet finns på ett dåligt SIM-kort. Faktum är att flera SIM-relaterade fel i mobila enheter tillskrivs programvarufel. Så när du stöter på liknande fel på din telefon behöver du inte skynda dig till ett servicecenter.

Istället kan du prova några lösningar för att rensa och felsöka programvaruproblem på din enhet som kan ha utlöst felet. I detta sammanhang framhävs tillämpliga lösningar och generiska lösningar på ett relevant fel på Motorola Moto G5 Plus-smarttelefonen. Läs vidare för att ta reda på vilka alternativ du kan prova på när din Moto G5 Plus-telefon inte upptäcker eller läser ditt SIM-kort och uppmanar att SIM-kortet inte är isatt i stället.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Starta om / mjuk återställ din Moto G5 Plus.

Felmeddelanden inklusive sådana som hänför sig till SIM-kortet kan uppstå bland andra symtom på slumpmässiga programvaruproblem på din telefon. Det kan utlösas av relevanta appar som har blivit falska såväl som felaktig cache och skadad data. En felaktig uppdatering hör också till de möjliga triggersna. Om det här är bara första gången du ser att SIM-kortet inte har infogat fel på din Moto G5 Plus, är det troligtvis bara ett slumpmässigt fel som enkelt kan rensas med en omstart eller mjuk återställning på telefonen. Så här görs:

 1. Tryck på strömbrytaren i några sekunder och släpp sedan när menyn visas.
 2. Välj Stäng av och tryck sedan på OK . Din telefon stängs sedan av.
 3. Tryck på strömbrytaren efter 30 sekunder för att slå på telefonen igen.

Alternativt kan du göra den alternativa metoden till en mjuk återställning, kraften startas om med följande steg:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren i cirka 10 till 20 sekunder.
 2. Släpp knappen när telefonen startar om och går igenom uppstartssekvensen.

En mjuk återställning kommer inte att leda till dataförlust eftersom det inte påverkar sparade data i telefonens interna minne.

Den andra lösningen: Ta bort och installera om ditt SIM-kort.

Din Moto G5 Plus kanske inte kan läsa SIM-kortet och visar ett SIM-kort som inte är isatt eftersom SIM-kortet kan vara löst eller lossat från magasinet. Detta kan hända särskilt om du av misstag stöter eller tappar telefonen. För att säkerställa att detta inte är grundorsaken, ta bort och placera SIM-kortet på din Moto G5 Plus på följande sätt:

 1. Stäng av telefonen.
 2. Placera din telefon uppåt.
 3. Sätt i matningsverktyget som medföljer telefonen i det lilla hålet på kortfacket. Om det görs kommer det ut ur facket.
 4. Ta försiktigt ut SIM-kortet från facket.
 5. Kontrollera och se till att SIM-kortet inte har några synliga tecken på skador.
 6. Sätt sedan in SIM-kortet med guldkontakterna vända nedåt.
 7. Sätt i facket med fackorden uppåt.
 8. Se till att säkra och låsa magasinet på plats.

När facket är säkrat, slå på telefonen och se sedan om SIM-kortfelet är borta.

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningar på din Moto G5 Plus.

Att utföra en återställning av nätverksinställningar kan också hjälpa om ogiltiga nätverksinställningar på telefonen har något att göra med felet. Detta inträffar vanligtvis efter installation av en ny firmware som är programmerad för att automatiskt åsidosätta eller ändra nätverksinställningarna på den mottagande enheten. För att rensa felet kan det vara ett alternativ att återställa nätverksinställningarna till standardvärden eller originalvärden. Så här görs:

 1. Dra åt vänster från startskärmen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Bläddra till och tryck på Mer .
 4. Välj mobilnätverk.
 5. Tryck på åtkomstpunktnamn .
 6. Klicka sedan på menyikonen (tre vertikala prickar) i det övre högra hörnet på APNs-skärmen.
 7. Välj Återställ till standardalternativ .

Om du gör det återställs standardinställningarna för Internet och MMS. Nätverksproblem bör redan försvinna vid denna tidpunkt.

Fjärde lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste tillgängliga versionen .

Programvaruuppdateringar skjuts automatiskt till din telefon så att de blir tillgängliga. Dessa uppdateringar erbjuder nya funktioner och på samma sätt fixar korrigeringar för att bli av med eventuella fel och problem på enheten. Följ dessa steg för att manuellt leta efter ny mjukvaruuppdatering på din Moto G5 Plus:

 1. Gå till Hem-skärmen och dra sedan pilsymbolen upp.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Bläddra till och tryck sedan på System .
 4. Välj Systemuppdateringar.

Du kommer att se ett meddelande som anger om din telefon är uppdaterad eller inte. Om en uppdatering finns tillgänglig, se de angivna anvisningarna för hur du laddar ner och installerar uppdateringen på din enhet. Telefonen startar om för att slutföra uppdateringsinstallationen.

Femte lösningen: Torka av cache-partition på din Moto G5 Plus.

Felaktiga cachade filer från systemmapparna kan också utlösa fel som kan uppstå inklusive sådana som är associerade med SIM-kortet och nätverksfunktionerna. Torkning av cache-partition hjälper därför till att rensa bort dessa fel. Även om detta inte påverkar några sparade data på telefonen, rekommenderas fortfarande att skapa en säkerhetskopia för att skydda. Så här torkar du cache-partition på din Motorola-smartphone:

 1. Stäng av telefonen.
 2. Tryck sedan på och håll ned både Volym ned och strömknapparna i några sekunder och släpp sedan båda knapparna när skärmen för Boot-alternativ visas.
 3. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Återställning .
 4. Tryck på Volym upp-knappen för att välja. Motorola-logotypen visas följt av skärmen för återställning av Android.
 5. På skärmen för återställning av Android håller du in knappen Volym upp i cirka 10 till 15 sekunder.
 6. Tryck sedan snabbt och släpp strömbrytaren . Android-återvinningsskärmen dyker sedan upp.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Wipe Cache Partition från de angivna alternativen.
 8. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet. Din enhet kommer sedan att starta torkning av cache-partition och ber dig att starta om telefonen när du är klar.
 9. För att bekräfta omstart trycker du på strömbrytaren.

Låt din enhet starta om helt och se sedan om SIM-kortfelet är borta. Om din Moto G5 Plus fortfarande inte läser ditt SIM-kort, kontakta din operatör eller nätverkstjänstleverantör för ytterligare hjälp och officiella rekommendationer.

Eller så kan du också ta din enhet till närmaste Motorola-servicecenter och få den undersökt av en auktoriserad tekniker. Det kan finnas vissa skador på SIM-komponenterna som behöver fysisk reparation. Du kan också be en tekniker att granska SIM-kortet för att se till att det inte är den underliggande orsaken till problemet. Om SIM-kortet är skadat kan du be om ett nytt SIM-kortersättare. Det rekommenderas att du begär ett nytt SIM-kort från din operatör eller nätverkstjänsteleverantör så att de kan aktiveras korrekt.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som också kan vara till hjälp för dig:

 • Hur man fixar Motorola Moto G5 Plus som inte kommer att slås på (enkla steg)
 • Hur man fixar Motorola Moto G5 Plus som blev helt död och inte kommer att slås på (enkla steg)
 • Vad gör du om skärmen på din Motorola Moto G5 Plus börjar flimra (enkla steg)
 • Vad du ska göra om SIM-kortet inte upptäcks på din Motorola Moto G5 (enkla steg)
 • Hur fixar du Motorola Moto G5 skärmflimrande problem? [Felsökningsguide]