Hur du fixar din Motorola Moto G4 som inte kommer att slås på eller starta upp [Felsökningsguide]

Jag har redan tagit upp ett problem som inte laddas med #Motorola Moto G4 (# MotoG4) så i det här inlägget kommer jag att ta itu med ett par relaterade problem: inte slå på och inte starta upp.

Till att börja med skulle jag vilja skilja det problem som inte vänder på med att inte starta upp. Om telefonen inte slås på betyder det att den inte har ström överhuvudtaget. Du kan trycka på strömbrytaren men enheten förblir avstängd och svarar inte alls. Mellan dessa två frågor är den här allvarligare eftersom det finns flera faktorer som vi måste tänka på.

Å andra sidan, om en telefon inte startar upp i meahs har den fortfarande ström. Med andra ord, den startar men den kan inte fortsätta starta upp till startskärmen av någon anledning. Det kan vara ett hårdvaruproblem som förhindrar det från att starta normalt eller det kan vara firmware som orsakar allt detta.

Nyckeln till att veta vad problemet egentligen är är att göra en noggrann felsökning på din enhet. Jag kommer att leda dig genom att felsöka din Motorola Moto G4 för att ta reda på om du kan fixa problemet på egen hand eller om du behöver hjälp från en tekniker som kan utföra ytterligare tester på din telefon för att avgöra problemet. Läs vidare för att förstå mer om dessa problem och lära dig hur du felsöker din enhet.

 • Hur du felsöker din Moto G4 som inte slås på
 • Hur du felsöker din Moto G4 som inte startar upp

Innan vi hoppar på vår felsökning, om du har andra problem med din Moto G4, besöker vi dock vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen som våra läsare stöter på. Hitta problem som liknar dig och använd felsökningsförfarandena eller lösningarna som vi levererade. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss bara information om ditt problem så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig hitta en lösning eller lösning.

Hur du felsöker din Moto G4 som inte slås på

Det finns flera möjligheter som vi måste utesluta innan vi kan identifiera eller åtminstone ha en aning om vad problemet egentligen är varför din Moto G4 inte startar. Det kan bero på att batteriet tömdes, fast programvaran kraschade eller enheten lider av firmware- och / eller hårdvaruproblem. Med allt detta sagt, här är vad du bör göra för att felsöka din telefon ...

Steg 1: Se till att det inte bara är en mindre systemkrasch

Det är möjligt att Android kraschade på din telefon och att den lämnade telefonen frusen och svarar inte. Det finns flera skäl till varför en kraftfull smartphone som Moto G4 kraschar men de vanligaste utlösarna är motstridiga appar och tjänster som fortsätter att stängas eller de som använder för mycket RAM och resurser. När systemet kraschar kan telefonen antingen starta om den fortfarande är mindre eller leda till detta problem. Så, för att utesluta detta problem, håll in volymknappen och strömbrytaren i 10-20 sekunder. Enheten startar om och går igenom den vanliga uppstartssekvensen förutsatt att det finns tillräckligt med batteri och att problemet verkligen är lika litet som en systemkrasch. Om så är fallet kan du bara fixa problemet eller åtminstone fortsätta använda telefonen tills problemet uppstår igen i framtiden.

Om problemet fixades vid denna tidpunkt har vi inte riktigt fastställt vad problemet var och vi måste vänta på att det händer igen för att veta om det finns ett mönster eller en trigger. Jag vet att det låter lite absurd att vänta på en annan instans men vi måste också ta hänsyn till att oftare elektroniska enheter som smartphones kraschar. Detta problem är bara ett av symptomen.

Steg 2: Försök att ansluta laddaren och anslut din enhet

Det finns en möjlighet att batteriet har tömts och att det inte finns tillräckligt med batteri för att slå på det. Så i detta steg, försök att ansluta laddaren till den strömkälla som vet att fungerar och anslut sedan din telefon till den för att ladda. Naturligtvis, om telefonen är bra, skulle den visa de vanliga laddningsskyltarna eller lysa LED-indikatorn för att meddela användaren att den laddas. Men oavsett om dessa skyltar visar eller inte, låt telefonen ladda i minst fem minuter. Om de aldrig dyker upp, finns det en chans att problemet är med hårdvaran. Jag vill dock att du utesluter möjligheten att telefonen kraschade på grund av otillräcklig ström. Så försök att göra det första steget igen, men den här gången låter telefonen vara ansluten. Om den fortfarande inte laddas efter det, läs vår felsökningsguide för en Moto G4 som inte laddas.

Om telefonen laddas normalt är det bra. Du måste bara lämna den ladda i några minuter och sedan slå på den eller så kan du låta den ladda helt innan du använder den, ditt val.

Steg 3: Prova att starta upp din Moto G4 i återställningsläget

Om telefonen inte laddas och inte kommer att slås på eller om den laddas men ändå inte kommer att slå på den, försök sedan starta upp den i återställningsläget där den körs på sina barebones utan att ladda Android-gränssnittet. Återställningen av Android-systemet gör att du kan utföra några mycket användbara felsökningsförfaranden, men det är bara ett par saker jag vill att du ska göra för att försöka återupprätta enheten.

Den första är att torka av cache-partitionen. Oftare skapas cachade filer av systemet och vi hänvisar ofta till dessa filer som "systemcache" eftersom systemet använder dem för att förbättra den totala prestandan och öka fluiditeten i utförandet av kommandon. Dessa filer är dock benägna att bli skadade och när det händer skulle systemet fortsätta att använda dem men prestandan kommer säkert att påverkas. Så det bästa du kan göra är att ta bort dem genom att följa stegen nedan förutsatt att Moto G4 kan lyckas starta upp i återställningsläget:

 1. När Moto G4 är avstängd, tryck och håll ned Volym-knappen och strömbrytaren samtidigt tills enheten slås på.
 2. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "Återställningsläge"
 3. Tryck på strömbrytaren för att starta om i återställningsläget.
 4. Du ser en bild av en Android-robot med ett rött utropstecken.
 5. Håll i strömbrytaren, tryck på Volym upp en gång och släpp sedan strömbrytaren.
 6. Använd volymknapparna för att bläddra till “torka av cache-partition” och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. “Starta om systemet nu” kommer att markeras, tryck på strömbrytaren för att välja det.

Om du har startat upp din telefon i återställningsläget och rensat cachepartitionen, kan du tänka på att ditt problem är löst vid den här punkten eftersom det är säkert att telefonen startade om. Men om det inte startade upp i det läget, finns det ett problem med hårdvaran.

Steg 4: Skicka telefonen in för kontroll och / eller reparation

Efter att ha gått igenom det första ner till det tredje steget och problemet kvarstod är det dags att söka hjälp från en professionell eller en tekniker som korrekt kan utföra ytterligare tester på din enhet för att avgöra vad problemet är och fixa det om möjligt. När det gäller felsökning har du gjort din del. Du borde inte göra det i första hand.

Du kan besöka en lokal butik, gå till ett Samsung-servicecenter eller gå tillbaka till din tjänsteleverantör.

Hur du felsöker din Moto G4 som inte startar upp

Om telefonen misslyckas med att starta upp framgång är det ofta än inte ett firmwareproblem, men det är bra att den startar så att du verkligen kan göra vad du behöver göra för att felsöka det. Detta problem finns i olika varianter eftersom det finns fall där telefonen fastnar under uppstarten efter att den startats om på egen hand, det finns också fall där telefonen inte startar upp efter en uppdatering och efter att den har stängts av. Vad som än är fallet, här är vad du behöver göra:

Steg 1: Tvinga om din Moto G4 igen

Jag har redan förklarat vikten av det här förfarandet och hur det kan åtgärda mindre firmwareproblem. Så försök att läsa det första steget i det första problemet för att veta mer information om detta och tryck sedan på och håll ned volym upp- och strömknapparna i 10-20 sekunder. Enheten startar om och går igenom den vanliga uppstartssekvensen.

Steg 2: Prova att starta upp telefonen i återställningsläget och torka cache-partitionen

Låt mig bara peka dig på det tredje steget i det första problemet. Jag har förklarat ordentligt varför du måste starta upp din telefon i det här läget och vad vikten av att torka av cache-partitionen är. Jag har också inkluderat steg-för-steg-handledning om hur du startar torka cache-partitionen.

Steg 3: Starta om din G4 i återställningsläget och utför huvudåterställning

Om din telefon inte lyckades starta upp efter att ha torkat cachepartitionen måste du verkligen utföra huvudåterställningen. Alla dina data kommer att raderas när du gör detta och om problemet inträffade oväntat kanske du inte kan säkerhetskopiera dina data och filer. Den här proceduren är nödvändig för att utesluta möjligheten till ett firmwareproblem.

 1. När telefonen är avstängd, håll ner volymknappen och strömbrytaren samtidigt tills enheten slås på.
 2. Tryck på Volym ned-knappen för att markera återställningsläget.
 3. Tryck på strömbrytaren för att starta om till återställningsläget.
 4. På skärmen visas en Android-robot med ett rött utropstecken.
 5. När du håller ner strömbrytaren trycker du på och släpper volym upp-knappen och släpper sedan strömmen.
 6. Använd volymknapparna för att bläddra till Torka data / fabriksinställning och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. Rulla ner till Ja - radera all användardata och tryck på strömbrytaren för att välja den.

Jag hoppas att den här guiden kan hjälpa dig. Om du behöver ytterligare hjälp kan du kontakta oss via vårt frågeformulär eller så kan du skicka din telefon så att en tekniker kan kontrollera det.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.