Hur du fixar din Motorola Moto G4 som inte kan skicka / ta emot SMS och MMS [Felsökningsguide]

 • Läs och förstå varför din #Motorola Moto G4 (# MotoG4) inte längre kan skicka och ta emot textmeddelanden eller #SMS och lära dig hur du felsöker den så att den kan använda tjänsten igen utan avbrott.
 • Lär dig hur du felsöker din telefon som inte kan skicka och ta emot bildmeddelanden eller MMS, vet också vad du ska göra om problemet bara inträffade utan uppenbar anledning och de saker du behöver kontrollera innan du söker hjälp från en tekniker.

En av de mest grundläggande funktionerna hos en mobiltelefon är att överföra textmeddelanden, och även om vi nu har många sätt att kommunicera med vänner och familj, förlitar majoriteten av smarttelefonägarna fortfarande på SMS. Till skillnad från snabbmeddelanden kräver SMS inte internetuppkoppling så länge telefonen får service från tornet och att det finns tillräckligt med krediter på kontot.

Förutom textmeddelanden (SMS) finns det också bildmeddelanden eller MMS, som är en mer avancerad sms-metod eftersom den tillåter användare att bifoga bilder till ett meddelande eller vilken fil som helst. Jag kommer att diskutera dessa saker i det här inlägget, så om du äger en Moto G4 och för närvarande bugas av meddelandeproblem, fortsätt att läsa nedan för att lära dig att hantera dem. Klicka på länken nedan för att hoppa till en specifik fråga.

 • Hur du felsöker din Moto G4 som varken kan skicka eller ta emot textmeddelanden (SMS)
 • Hur du felsöker din Moto G4 som inte kan skicka / ta emot MMS eller bildmeddelanden

Om du har andra problem, föreslår jag dock att du besöker felsökningssidan för Moto G4 eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi rekommenderade. Du kan också kontakta oss genom att fylla i detta formulär om du behöver mer hjälp.

Hur du felsöker din Moto G4 som varken kan skicka eller ta emot textmeddelanden (SMS)

För nya enheter måste de tillhandahållas ordentligt av din leverantör så att de kan ta emot grundläggande tjänster som sms och samtal. Så om du inte har använt din enhet för någon av dessa tjänster kan du ringa din tjänsteleverantör och få den tillhandahållen. Men om du redan har använt din Moto G4 för att skicka text och plötsligt blev tjänsten avbruten, här är vad du bör göra:

 1. Kontrollera signalindikatorn för att veta om din enhet får signal från tornet . Signalen är mycket viktig och så måste du kontrollera om din telefon verkligen får signal från tornet som den ska ansluta. Om indikatorn visar att det inte finns någon signal kan du försöka se om det finns en flygplanikon bredvid, för om det finns så är flygläget aktiverat och det tillåter inte trådlös kommunikation. Inaktivera bara flygläget så löser problemet sig. Du kan också kontrollera om SIM-kortet är korrekt monterat och upptäckt av din telefon. Om SIM-kortet är skadat kan din enhet inte upptäcka det och det måste bytas ut.
 2. Skicka ett textmeddelande till ditt eget nummer . Detta är det bästa sättet att veta om din enhet fortfarande kan skicka och ta emot textmeddelanden, men naturligtvis, gör detta om signalindikatorn visar att den får service från tornet. Om meddelandet går igenom har du inga problem när du skickar meddelanden men frågan är, kan din telefon ta emot det? Naturligtvis, om meddelandet inte tas emot, är problemet naturligtvis att mottagaren inte skickar. I detta fall kan du försöka kontrollera om din telefon har rätt tid och datum och göra nödvändiga korrigeringar om det behövs.
 3. Verifiera att det inte är ett täckningsfråga . För avbrott bör din leverantör meddela dig särskilt om de skulle hålla i mer än ett par timmar, men det finns ingen garanti. Om du känner någon i ditt område som också är prenumererad på samma leverantör, fråga dem om de kan skicka / ta emot textmeddelanden utan problem, eller ännu bättre, ring din leverantör och fråga rep.
 4. Se till att ditt konto fortfarande har god status . Om du bestämde dig för att ringa din tjänsteleverantör, fråga inte bara om eventuella avbrott i ditt område utan fråga också om ditt konto om det fortfarande är i gott skick och om det inte är begränsat att använda sådan tjänst. Kom ihåg att textmeddelanden faktiskt finns på leverantörens sida så länge din telefon fungerar korrekt men du inte kan skicka och ta emot textmeddelanden måste problemet vara hos din leverantör.
 5. Försök att återställa telefonen om problemet uppstod ur det blå . Du kanske har trasslat med några av inställningarna i din telefon så vid denna tidpunkt, om problemet fortfarande kvarstår, föreslår jag att du säkerhetskopierar dina data och sedan återställer din enhet för om problemen inte kommer att försvinna efter återställningen, du måste ta telefonen tillbaka till butiken och låta teknikern titta på den.

Så här gör du master-återställningen på din Moto G4:

 1. När telefonen är avstängd, håll ner volymknappen och strömbrytaren samtidigt tills enheten slås på.
 2. Tryck på Volym ned-knappen för att markera återställningsläget.
 3. Tryck på strömbrytaren för att starta om till återställningsläget.
 4. På skärmen visas en Android-robot med ett rött utropstecken.
 5. När du håller ner strömbrytaren trycker du på och släpper volym upp-knappen och släpper sedan strömmen.
 6. Använd volymknapparna för att bläddra till Torka data / fabriksinställning och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. Rulla ner till Ja - radera all användardata och tryck på strömbrytaren för att välja den.

Hur du felsöker din Moto G4 som inte kan skicka / ta emot MMS eller bildmeddelanden

Multimedia Messaging Service eller MMS är en uppgraderad version av SMS. Det kräver emellertid mobildata eftersom din telefon överför stora filer och nätverket för SMS inte kan rymma den bandbredd som krävs för att skicka och ta emot filer som bokstavligen är större i storlek. Du kan också debiteras annorlunda för den här tjänsten, även om majoriteten av tjänsteleverantörer runt om i världen erbjuder obegränsade planer. Om du tror att din telefon har svårt att skicka och ta emot MMS, gå igenom felsökningsstegen nedan för att försöka lösa problemet.

 1. Se till att mobildata är aktiverat på din Moto G4 . Återigen krävs mobildata för att kunna använda den här tjänsten, men du måste också se till att din enhet får god signal från tornet. Så efter att ha verifierat att den mottagningssignalen kan du kontrollera om mobildata är aktiverat genom att gå till inställningarna. Om du redan har använt den här tjänsten tidigare och sedan slå på den (om den stängdes av) kommer problemet att lösa, men om du inte har använt den sedan du fick enheten, kan det hända att den måste konfigureras men försök att aktivera mobildata och se om tjänsten fungerar.
 2. Skicka ett bildmeddelande till ditt eget nummer . Skriv ett textmeddelande och bifoga sedan en bild till det och skicka det sedan till ditt eget nummer. Den här metoden berättar omedelbart om din telefon kan skicka och ta emot MMS. Om meddelandet gick men inte mottagits, försök sedan kontrollera lagringsutrymmet och försök att frigöra lite utrymme om det behövs.
 3. Kontrollera att din telefon har rätt åtkomstpunktnamn (APN) . Det är i grund och botten en uppsättning bokstäver och nummer du behöver ställa in på din enhet så att den kan ansluta till din leverantørs mobildatanätverk. Det är också sammansatt av utgående och inkommande inställningar, så om det är trasslat kan din enhet fortfarande kunna skicka MMS men inte ta emot. Du kan söka efter rätt APN online eller ringa din leverantör och fråga om det.
 4. Se till att ditt konto får använda tjänsten . Du måste ha tillräckligt med krediter för att kunna använda den här tjänsten eller så måste ditt konto ha god status. Därför måste du ringa din tjänsteleverantör och fråga om status för ditt konto och dina krediter.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.