Hur du fixar din LG V30 som inte laddar [Felsökningsguide]

Vi förstår hur frustrerande det skulle vara när din helt nya telefon inte laddas efter bara en dags användning. Men det finns många faktorer som kan ha lett till detta problem. Det är därför det är svårt att säga vad problemet egentligen är bara genom att ha detta symptom. Om du inte är bekväm med att utföra några felsökningsförfaranden föreslår jag att du omedelbart tar tillbaka telefonen till butiken och får tekniken att ta reda på vad problemet är. Men om du tror att detta bara är en av de mindre frågorna och är villig att göra några saker som kan åtgärda det, fortsätt läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

I det här inlägget kommer jag att vägleda dig när du gör några procedurer som kan berätta för oss varför din nya LG V30 inte laddas längre. Vi kommer att försöka utesluta alla möjligheter så det skulle vara lättare för oss att avgöra vad problemet egentligen är. När vi framgångsrikt har uteslutit alla möjligheter och telefonen fortfarande inte laddas, är det dags att ta den tillbaka till butiken och förmodligen förhandla med din återförsäljare om en ersättning.

Innan något annat, om du letar efter en lösning på en annan fråga, besök vår LG V30-felsökningssida för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med den här enheten. Försök hitta problem som liknar dig och använd våra lösningar och lösningar. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker LG V30 som inte laddas

Syftet med den här felsökningshandboken är att vi ska veta om vi fortfarande kan göra din LG V30-laddning normalt igen eftersom om inte, har vi alltid auktoriserade tekniker att undersöka problemet. Men om vi lyckas behöver du inte ta en resa till butiken och vänta en timme eller två medan tekniken kontrollerar din enhet. Oroa dig inte, vi föreslår inte procedurer som kan skada din telefon.

Steg 1: Kontrollera först för vätska och / eller fysisk skada

Om telefonen tappades på ett hårt trottoar och lidit fysiska skador, skulle du veta att det påverkar komponenterna inuti ofta lämnar märken eller repor på utsidan. Om detta är fallet med din enhet behöver du inte fortsätta felsökningen eftersom det är uppenbart att problemet är med maskinvaran. Istället, ta med din telefon tillbaka till butiken och låt tekniken hantera situationen.

När det gäller möjligheten till vätskeskada bör du som ägare veta om telefonen kom i kontakt med någon form av vätska. Visst är att din V30 är IP68-certifierad vilket betyder att den är vattentät och dammbeständig men inte vattentät. Självfallet kan vatten i vissa fall fortfarande hitta sin väg in i din telefon och krossa några kretsar. För att utesluta denna möjlighet, här är vad du bör göra ...

 • Kontrollera USB-laddningsporten för bevis på vätskekontakt - du kan fortfarande hitta några droppar där inne, och i vilket fall kan du använda en liten bit mjukpapper och sätt in den i porten för att absorbera fukten. Du kan också ge den en sprängning av tryckluft om möjligt.
 • Kontrollera vätskeskadningsindikatorn (LDI) - det finns ett litet klistermärke i telefonen som omedelbart skulle berätta om den drabbades av vätskeskada. Hitta det klistermärket och se om det fortfarande är vitt eller blev rött, rosa eller lila. Om det förblev vit är det förmodligen inte ett fall av vätskeskada. Men om klistermärket blev rosa, rött eller lila, så är det säkert att din enhet kom i kontakt med vätska och på något sätt hittade några droppar in i din telefon.

Antag att din telefon rensas för eventuella vätskeskador, fortsätt sedan med felsökningen.

Steg 2: Kontrollera om ludd, skräp, smuts och andra frätande bevis finns

Det är mycket viktigt att stiften i laddningsporten är fri från korrosion eftersom det bara finns en liten smutsfläck i någon av stiften kan laddningsprocessen störas. Du kan lätt bli av med ludd och skräp med en pincett, men för eventuell korrosion eller smuts kan du behöva tryckluft eller en vattenpinne doppad i alkohol.

Hade din telefon doppats i hav eller joniserat vatten kanske korrosionen inte är så enkel som det kan verka så om detta är fallet kan du behöva lite hjälp av en tekniker. Du skulle veta om problemet är allvarligt eftersom bortsett från det faktum att din telefon inte kommer att ladda, kan det inte heller slås på längre.

Det är din telefon så du borde vara den första som vet vad som hände med den innan problemet. Om det finns något viktigt som hände, berätta tekniken om det eftersom det skulle hjälpa till att få din telefon till liv.

Steg 3: Kontrollera laddaren och kabeln

Antagande att du redan har kontrollerat din telefon för eventuella vätskeskador och fysiska skador och inte hittat några spår av korrosion men den laddar fortfarande inte, då är det dags att gå efter tillbehören.

 • Först bör du se till att du använder originalladdaren och kabeln. Det borde vara de du tog ur rutan när du först öppnade den, för om inte, kan det vara möjligt att ersättningen du använder är den som orsakar det här problemet.
 • Kontrollera laddningsporten för skräp, ludd, korrosion eller tecken på vätskeskada. Som ni vet el och vatten inte blandas, så om laddaren blev våt vid någon tidpunkt, kan det vara orsaken till problemet. I detta fall bör du köpa en ny eftersom det skulle vara farligt att fortsätta använda en nätadapter som blev våt. När det gäller ludd och skräp kan du enkelt bli av med dem med en pincett eftersom porten är mycket större.
 • Kontrollera båda ändarna på kabeln för korrosion, smuts och trasiga stift. Om det finns några tecken på böjda eller trasiga stift, kan det vara orsaken till detta problem. Du kan försöka räta ut dem med en pincett eller bli av med skräp och ludd med en sprängning av tryckluft. Om du hittade några spår av smuts eller korrosion, doppa en tandborste i alkohol och använd den för att rengöra anslutningarna i kabeln och låt den sedan lufttorka.

När du har gjort dessa saker kan du försöka ladda din LG V30 för att se om problemet fortfarande uppstår eftersom i så fall kan problemet vara allvarligare än det verkar.

Steg 4: Stäng av telefonen och försök att ladda

Förutsatt att din enhet fortfarande är påslagen kan du försöka stänga av den och koppla in den för att se om den laddas eftersom problemet kan hända med firmware bara och kan åtgärdas genom att göra en återställning. Men om problemet kvarstår även om det är avstängt, kan problemet vara med hårdvaran själv. I det här fallet är det dags att ta tillbaka telefonen till butiken och låta tekniken ta hand om den.

För dig som vill återställa telefonen, så här ...

 1. Öppna Inställningar"
 2. Om det behövs, växla till "Tab-vy"
 3. Gå till fliken "Allmänt"
 4. Klicka på "Säkerhetskopiera och återställ" under "Telefonhantering"
 5. Markera eller rensa kryssrutorna som är kopplade till "Säkerhetskopiera mina data" och "Automatisk återställning"
 6. Klicka på "Backup-konto" och välj önskat backup-konto
 7. När du är klar klickar du på "Återställ fabriksdatan"
 8. Välj om du också vill "Radera SD-kort"
 9. Klicka på "Återställ telefon"
 10. Om enheten är skyddad av en låsskärm anger du ditt lösenord / PIN för att fortsätta
 11. Tryck på "Radera alla"> "Återställ" för att bekräfta

Du kan också återställa din telefon från återställningsläget genom att följa dessa steg ...

 1. Stäng först av telefonen
 2. Håll sedan “Power” och “Volume down” samtidigt
 3. Släpp och håll kvar "Power" -knappen på "LG" -logotypen snabbt
 4. Släpp alla knappar på skärmen “Factory data reset”
 5. En gång i menyn, tryck upprepade gånger på "Volym ned" för att navigera till och markera "Ja"
 6. Tryck på “Power” för att bekräfta det valda alternativet
 7. Markera "Ja" vid prompten "Radera all användardata och återställa standardinställningar".
 8. Tryck på “Power” för att bekräfta

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.