Hur du fixar din LG V20 som inte laddas eller har andra laddningsproblem [Felsökningshandbok]

Inga laddningsproblem är bland de vanligast rapporterade problemen med smartphones idag och #LG V20 (# V20) är inget undantag. Vi har faktiskt redan fått några klagomål från våra läsare som begär hjälp eftersom deras enheter inte längre skulle ladda batteriet som det brukade göra. Den sydkoreanska telefonproducenten har alltid varit så konsekvent med kvaliteten på sina enheter och hittills fanns det ingen händelse som kan märka V20 som en substandardenhet. Det är inte perfekt och det kan vara vissa tillverkningsproblem med vissa enheter, men när det gäller batteriet är V20 bra.

I det här inlägget kommer jag emellertid att ta itu med problemet som inte laddas med LG V20. Det kan hända dig, det kan hända alla som äger en smartphone. Nedan följer några steg du kan följa för att noggrant felsöka din telefon som inte längre känner igen laddaren som är ansluten, än mindre ladda batteriet. Läs vidare för att förstå mer om detta problem och lära dig hur du åtgärdar det.

För dem som har andra problem, se till att du kommer in på vår LG V20-felsökningssida eftersom vi redan har stöd för den här telefonen. Vilket innebär att vi publicerar felsökningsguider och lösningar varje vecka samt svarar på frågor som skickas av dess ägare. Försök hitta problem som vi redan har behandlat och använd den lösning som vi levererade om tillämpligt. Om du behöver ytterligare hjälp måste du dock fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss bara den information vi behöver så gör vi resten.

Felsökning LG V20 som inte laddas

Syftet med den här felsökningshandboken är att avgöra vad problemet med telefonen är och ta fram en lösning eller lösning som låter dig fortsätta använda enheten även om laddningsprocessen misslyckas ibland. I det här fallet är det detta du ska göra:

Steg 1: Kontrollera att det inte är ett systemkraschproblem genom att dra i batteriet

Detta är ett mycket enkelt steg, det är enkelt, det är enkelt men också mycket effektivt. I det ögonblick du ansluter telefonen och den kommer inte att svara på laddaren stänger du av enheten, om den är påslagen, och tar sedan bort luckan och drar ut batteriet.

Tryck och håll ned strömbrytaren i en minut medan batteriet är slut. Sätt sedan tillbaka batteriet och sätt på bakstycket. Slå sedan på telefonen och försök att ladda telefonen igen.

Anledningen bakom detta steg är att se till att firmware svarar, eftersom det också spelar en stor roll i laddningsprocessen. Det är faktiskt den som ansvarar för att se till att rätt spänning och ström flyter genom kretsarna. Utan den eller om den fortsätter att krascha kanske inte telefonen laddas ordentligt eller inte alls. Förfarandet för att dra ut batteriet är mycket effektivt för att hantera mindre firmwareproblem.

Steg 2: Se till att laddaren är ansluten till en fungerande strömkälla

Om telefonen inte laddas efter att du har gjort batteridrivningsförfarandet, se till att laddaren är ansluten till ett eluttag som fungerar. Du kan bara koppla ur en enhet som du vet fungerar korrekt och ansluta laddaren till uttaget.

Om problemet kvarstår, försök att göra nästa steg.

Steg 3: Anslut din LG V20 till en dator eller bärbar dator om möjligt

Syftet med detta steg är att kontrollera om USB-kabeln fungerar korrekt eller att veta om den är trasig. Det är viktigt att du utesluter denna möjlighet först eftersom USB-kabeln är det enda som överbryggar telefonen och din laddare.

Om telefonen visar att den laddas eller upptäcks av datorn, är kabeln bra och det är troligtvis ett problem med laddaren. Men om datorn inte kan upptäcka telefonen eller om den senare fortfarande inte laddar, fortsätt med felsökningen.

Steg 4: Kontrollera laddaren fysiskt för skräp eller ludd i porten

Du behöver inte göra mycket. Försök bara titta in i porten på din laddare och kontrollera om det finns ett skräp, ludd eller korrosion som kan ha förhindrat att telefonen laddades på grund av felaktig eller ingen kontakt alls.

När det gäller skräp eller ludd kan du bara fiska ut dem men när det gäller korrosion är allt du behöver en sprängning av tryckluft. Om det finns en böjd stift eller kontakt, försök att räta ut den med ett par eller pincett.

Om laddaren inte visar några avvikelser och om det är möjligt att använda en annan, försök att göra det bara för att ta reda på om telefonladdaren med andra laddare.

Steg 5: Kontrollera kabeln för brott och korrosion i båda ändarna

Kör fingrarna genom USB-kabeln och försök att känna eventuella avvikelser som klumpar eller brott. Om kabeln är helt fin, känner du inte något ovanligt. När du har verifierat att kabeln är bra kan du försöka kontrollera båda ändarna för att ta reda på om något hindrar kontakterna från att få korrekt kontakt.

Om kabeln är bra kan du försöka använda en annan kabel som har samma specifikationer med originalet om möjligt. Om det fungerar bör du köpa ett nytt laddarkit för din LG V20.

Steg 6: Kontrollera telefonens USB / laddningsport

När du har inspekterat både nätadaptern och USB-kabeln bör du kontrollera telefonens verktygsport. Försök hitta om det finns skräp, ludd, böjd stift eller korrosion. Dessa saker kan störa laddningsprocessen.

Om telefonen drabbades av fysiska eller vätskeskador, finns det alltid en giltig anledning att tro att kretsen som är ansluten till laddningsporten påverkades. Tyvärr kan vi verkligen köra test som kan bekräfta detta. Så försök att utesluta en annan möjlighet innan du söker hjälp från en tekniker.

Steg 7: Prova ett annat batteri

En av de goda sakerna med de telefoner som har flyttbara batterier är att du alltid kan köpa en reserv. Även om vi inte vet vad problemet med din telefon är, finns det alltid en möjlighet att batteriet skadades särskilt om telefonen drabbades av vätskeskada eller om problemet inträffade utan uppenbar anledning och telefonen stängdes av på egen hand.

Om möjligt låna ett batteri från någon med samma telefon eller så kan du gå till en lokal butik för att prova ett annat batteri.

Steg 8: Sök hjälp av en tekniker

Om allt annat misslyckas är det dags att du söker hjälp från någon som kan göra några tester för att bekräfta om problemet är med firmware eller hårdvara. Om problemet hittas i hårdvaran är det troligtvis en tillverkningsfel särskilt om enheten inte drabbats av både vätska och fysiska skador.

Andra LG V20-laddningsrelaterade problem

Här är några av de vanligaste rapporterade laddningsproblemen med LG V20-smarttelefonen ...

LG V20 laddar men det fortsätter att gå ner istället för upp

Problem : Min LG V20 laddas när jag ansluter den, men laddningen går inte upp. Till exempel, om jag ansluter den medan den fortfarande har 10%, kommer den inte att gå upp till 11% och så vidare, istället slocknar den, även om telefonen faktiskt kan upptäcka att laddaren är ansluten och att det är strömmande el.

Svar : Möjligheterna är att din telefon upplever ett litet systemproblem, det finns så många appar som körs i bakgrunden, det har hårdvaruproblem. Baserat på dessa möjligheter, här är vad du behöver göra:

 1. Starta om telefonen för att utesluta möjligheten att problemet orsakas av vissa mindre firmware- och maskinvaruproblem.
 2. Starta upp telefonen i säkert läge för att utesluta möjligheten att vissa tredjepartsappar orsakar problemet.
 3. Om problemet uppstår i säkert läge, säkerhetskopiera dina data och gör fabriksinställningen.

Hur du startar din LG V20 i säkert läge

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren när skärmen är på.
 2. I alternativmenyn som visas trycker du på och håller strömmen av.
 3. Tryck på OK när du uppmanas att starta om i felsäkert läge.
 4. När din enhet har startat om visar den Safe mode längst ner på skärmen.
 5. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Hur fabriksinställs LG V20

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
 2. Tryck på Inställningar från vilken hemskärm som helst.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ på fliken Allmänt.
 4. Markera eller rensa följande kryssrutor: Säkerhetskopiera mina data, Automatisk återställning
 5. Klicka på Säkerhetskopiera konto och följ stegen för att skapa Googles säkerhetskonto om det behövs.
 6. Tryck på Fabriksdataåterställning. Obs : Alternativt kan du trycka på Nollställ nätverksinställningar för att bara återställa inställningar för Wi-Fi, mobildata och Bluetooth.
 7. Granska varningsmeddelandet och välj eller rensa Radera SD-kort.
 8. Klicka på Återställ telefon> Nästa.
 9. Klicka på Radera alla.
 10. Klicka på OK.

LG V20 laddar inte längre men telefonen upptäcker laddare

Problem : Jag har redan startat upp telefonen i säkert läge och laddat telefonen men till ingen nytta. Problemet är att telefonen, LG V20, kan upptäcka när laddaren är ansluten, den laddar dock inte alls. I säkert läge händer samma sak. Vad måste jag göra?

Felsökning : Jag förstår att du redan har gjort några procedurer för att försöka lösa problemet men till ingen nytta. Så jag kommer att be dig säkerhetskopiera alla dina data och filer och göra återställning av master.

Hur man återställer återställning av LG V20

 1. Säkerhetskopiera all data i det interna minnet.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 4. När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 5. När “Factory data reset” visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta.
 7. När du uppmanas att "Radera all användardata och återställa standardinställningarna", använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 8. Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

Jag hoppas att den här guiden kan hjälpa dig att avgöra vad problemet med din enhet är och hitta en lösning för den.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte