Hur du fixar din LG G6 med skärmflimrande problem [Felsökningshandbok]

När skärmen på din telefon, i detta fall LG G6, börjar flimra, kan vi frestas att omedelbart tro att det beror på ett hårdvaruproblem. Det är logiskt att tänka på att särskilt om enheten nyligen drabbades av en minskning eftersom fysiska skador i hög grad kommer att ta sin vägtull på skärmen eftersom det är den mest sårbara komponenten. Men om problemet började och du vet att det inte är på grund av fysisk skada, föreslår jag att du tar tid att felsöka din enhet för att veta vad problemet egentligen är och vad som måste göras för att fixa det.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din G6 vars skärm började flimra utan någon anledning alls. Vi har sett det här problemet tidigare och vi har sett fall där appar orsakade problemet. Det fanns också fall där skärmflimrande problemet var bundet till ett firmwareproblem som var resultatet av uppdateringar av firmware eller något som har effekter på prestandan. Så om du äger en telefon som den här och bugas av skärmen som flimrar då och då, fortsätt läsa för att lära dig hur du felsöker problemet.

Innan du går längre, om du har andra problem med din telefon, se till att du besöker vår LG G6-felsökningssida där vi listar upp alla problem vi behandlar varje vecka. Hitta frågor som är liknande eller relaterade till din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning LG G6 med sin skärm flimrande

Syftet med den här felsökningshandboken är att vi vet varför skärmen på din LG G6 började flimra, vad som fick den att fungera så och vad som behöver göras för att fixa den. Men det finns fall där vi inte kan göra någonting. Om till exempel flimringen beror på ett hårdvaruproblem måste du låta telefonen kontrolleras av en tekniker nära dig för ytterligare tester. Men hur som helst, här är vad du behöver göra för att felsöka problemet.

Steg 1: Kontrollera att problemet inte orsakas av fel

Ett fel i systemet eller hårdvaran kan leda till en flimrande skärm och även om det kan verka som om det är ett allvarligt problem, så är det ofta det. Glitches kan enkelt fixas med en omstart men det bästa du kan göra för att bli av med felet är att tvinga omstart av telefonen. Håll bara in både Volym ned och strömknapparna i 10 sekunder och telefonen bör starta om normalt. Observera om flimringen fortfarande händer.

En tvångsstart är faktiskt densamma som proceduren för att dra batteriet som vi ofta gör för telefoner med flyttbara batterier. Det uppdaterar telefonens minne genom att tömma lagrad elektricitet i några av komponenterna. Eftersom du inte har ett avtagbart batteri är LG G6 bara, du måste bara göra kombinationen för att tvinga om omstart, men det har fortfarande samma resultat som med batteriet.

Om flimringen emellertid inte slutade med att göra en tvingad omstart måste du gå vidare till nästa steg, eftersom det är uppenbart att problemet är mer än bara ett fel.

Steg 2: Hitta om dina tredjepartsappar har något att göra med det

Vi har sett fall där flimringen beror på vissa appar som tar upp så mycket av RAM och CPU. Skärmen kan flimra när telefonen tar slut på minnet eller värms upp så mycket. Medan vi helt enkelt kan starta om telefonen för att kyla ner den lite eller stänga appar som körs i bakgrunden, är det bättre att du startar om telefonen i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar. På det här sättet kan du se om problemet orsakas av en tredjepartsapp, för i så fall måste du bara hitta den skyldige och avinstallera den. Så här startar du din LG G6 i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren när skärmen är på.
 2. I alternativmenyn som visas trycker du på och håller strömmen av.
 3. När 'Restart in Safe mode' visas trycker du på OK för att starta om i Safe mode.
 4. Vid omstart visar enheten "Safe mode" längst ner på skärmen.

Naturligtvis finns det appar som du inte bara kan avinstallera eftersom du kan förlora data du har samlat, i vilket fall kan du försöka inaktivera den och observera ytterligare för att veta om det verkligen är den som orsakar problemet. Du måste vara extra säker på dessa saker för att undvika att förlora dina data eller framsteg.

Steg 3: Ta bort cacheminnorna för några av dem kan redan ha skadats eller vara föråldrade

Det finns tillfällen när problem med en hårdvarukomponent uppstår på grund av korrupta cacheminne och flimrande skärm är en av dem. Eftersom vi inte säkert vet vad problemet egentligen är, måste vi just nu utesluta denna möjlighet och gå vidare om problemet kvarstår efter att ha tagit bort systemcachen.

Fliken Visa

 1. På startsidan trycker du på Apps.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på fliken Allmänt.
 4. Under 'TELEFONHANTERING' trycker du på Lagring.
 5. Klicka på Intern lagring under 'ENHETSLAGRING'.
 6. Vänta tills menyalternativen slutför beräkningen.
 7. Peka på cache-data> CLEAR.
 8. Vänta tills cachardata raderas. beroende på storlek tar det flera sekunder att slutföra.
 9. När avtorkningen är klar uppdateras lagringsskärmen och cache-data visas som 0 B. Detta innebär att dina cachade data har raderats.

Listvy

 1. På startsidan trycker du på Apps.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Under 'ENHET' trycker du på Lagring.
 4. Klicka på Intern lagring under 'ENHETSLAGRING'.
 5. Vänta tills menyalternativen slutför beräkningen.
 6. Peka på cache-data> CLEAR.
 7. Vänta tills cachardata raderas. beroende på storlek tar det flera sekunder att slutföra.
 8. När avtorkningen är klar uppdateras lagringsskärmen och cache-data visas som 0 B. Detta innebär att dina cachade data har raderats.

Steg 4: Ta tillbaka telefonen till fabriksinställningarna och se om det gör skillnad

När du har gjort de tre första stegen ovan och problemet fortfarande uppstår har du inget annat val än att säkerhetskopiera dina data och återställa telefonen. Du måste se till att du skapar en kopia av filer som du inte vill tappa innan återställningen eftersom de kommer att raderas och inte längre kan återställas. Följ sedan stegen för att återställa din telefon.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 4. När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 5. 'Återställning av fabriksdata' visas.
 6. Använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta.
 8. Radera all användardata och återställa standardinställningarna 'visas.
 9. Använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

Alternativt kan du återställa din enhet via menyn Inställningar, så här ...

Fliken Visa

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på fliken Allmänt.
 4. Under 'TELEFONHANTERING' trycker du på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Markera eller rensa följande kryssrutor: Säkerhetskopiera mina data, Automatisk återställning.
 6. Klicka på Säkerhetskopiera konto och följ stegen för att skapa Googles säkerhetskonto om det behövs.
 7. Under RESET trycker du på Factory data reset.
 8. Granska varningsmeddelandet och välj eller rensa sedan Radera SD-kort.
 9. Klicka på ÅTERSTÄLL TELEFON.
 10. Ange PIN-kod om du uppmanas och tryck sedan på OK.
 11. Klicka på Radera alla.
 12. Knacka på RESET.

Listvy

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Under 'PERSONAL' trycker du på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Markera eller rensa följande kryssrutor: Säkerhetskopiera mina data, Automatisk återställning.
 5. Klicka på Säkerhetskopiera konto och följ stegen för att skapa Googles säkerhetskonto om det behövs.
 6. Under 'ÅTERSTÄLLNING', knackar du på Återställ fabriksdata.
 7. Granska varningsmeddelandet och välj eller rensa sedan Radera SD-kort.
 8. Klicka på ÅTERSTÄLL TELEFON.
 9. Ange PIN-kod om du uppmanas och tryck sedan på OK.
 10. Klicka på Radera alla.
 11. Knacka på RESET.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.