Hur du fixar din LG G5 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

En #smartphone så dyr som LG G5 (# G5) bör fungera utan problem. Men vad skulle du göra om det stängde av sig själv och inte slås på oavsett vad?

Vi har fått många klagomål från våra läsare som söker hjälp eftersom deras enheter inte kommer att slås på. Naturligtvis är detta problem bland de vanligaste problemen som en Android-användare kan stöta på. Det är därför vi publicerar inlägg som detta så att vi kan hjälpa genomsnittliga användare som inte vet vad de ska göra om ett sådant problem uppstår.

I det här inlägget kommer jag att vägleda dig om hur du felsöker din LG G5 som inte slås på. Syftet med felsökning är att avgöra vad problemet egentligen är så att du kan formulera en procedur du kan använda för att lösa det.

Medan jag inkluderade några förfaranden som du kanske inte känner nedan, kan jag försäkra dig om att de är säkra. Vi föreslår inte saker som kan skada din enhet om de följs fel. Det är dock upp till dig om du vill följa våra förslag eller inte. När allt kommer omkring kan du fortfarande besöka en teknisk butik om du känner för att felsökning är lite komplicerat för dig.

Nu, innan vi går längre, för de som har andra problem, är vi alltid villiga att hjälpa. Fyll bara i vårt frågeformulär för Android-frågor och ge oss mer information om ditt problem så gör vi all forskning för att ge dig en fix eller en lösning.

Felsöka LG G5 som inte kommer att slås på

Keen observation är alltid nyckeln till att veta vad det verkliga problemet är, men de flesta ägare som stött på denna typ av problem har ingen aning om varför det händer helt enkelt för att det ofta inträffar utan uppenbar orsak eller orsak. Här är ett av de meddelanden vi får bäst beskriver det här problemet:

Hej killar. Jag har en LG G5-smartphone, den nya från LG. Den är tre veckor gammal och jag åtnjöt faktiskt upplevelsen när ett problem uppstod - enheten kommer bara inte att slå på. Jag visste inte ens varför eller när det stängs av men det är för närvarande och vad jag än gör, kommer det bara inte att slå på igen. Jag har redan kontaktat min leverantör och de var inte så hjälpsamma, jag menar deras tekniska support; de visste bara inte vad de skulle göra. Jag kom till butiken men chefen sa att den inte kunde ersättas med en ny enhet (gratis) eftersom det är bortom ersättningsperioden. Så killar, om ni vet hur man löser problemet, skulle jag säkert uppskatta det. Tack på förhand!

Om det här problemet händer dig, här är felsökningsstegen du måste göra:

Steg 1: Dubbeltryck på skärmen för att väcka telefonen, försök att slå på den

Jag vet att det kommer instinktivt för oss Android-användare att trycka på skärmen för att väcka våra telefoner men försök att göra detta steg först innan du gör andra felsökningsförfaranden.

Om telefonen inte svarar på dina kranar, försök sedan slå på telefonen genom att trycka på strömbrytaren som du alltid gör när du slår på den.

Steg 2: Försök att ladda telefonen med den ursprungliga laddaren och kabeln

Kanske är orsaken till att telefonen stängs av beror på att dess batteri har tömts helt och anledningen till att den inte svarar när du trycker på strömknappen beror på att det inte finns tillräckligt med batteri för att slå på sina komponenter.

När du laddar, använd den ursprungliga USB-kabeln och laddaren eftersom vi vid denna tidpunkt också försöker ta reda på hur telefonen svarar om den känner att el flyter från porten till batteriet.

Det kan reagera bra och ladda framgångsrikt, vilket är ett bra tecken eftersom det betyder att hårdvaran är bra. Å andra sidan, om din G5 inte svarar när den är ansluten, kan vi inte utesluta möjligheten att det bara är ett tömt batteriproblem och vi står inför ett annat problem, laddare eller USB-kabelproblem.

I det här fallet måste du låna eller köpa en ny laddare eller så kan du omedelbart få telefonen kontrollerad av en tekniker innan du köper något.

Steg 3: Dra ut batteriet, håll strömbrytaren i 30 sekunder

Förutsatt att telefonen svarar när den laddas, är det möjligt att systemet kraschade eller hårdvaran gick av någon anledning. För närvarande, försök ta bort batteriet från G5 och tryck sedan på strömbrytaren i 30 sekunder för att tömma el som är lagrad i komponenterna.

Förfarandet med batteridrag fungerar och det är en av fördelarna med enheter med avtagbara batterier. Om du har ett extrabatteri kan du också byta ut det som för närvarande finns i telefonen för att se om det är ett batteriproblem.

Steg 4: Starta upp telefonen i återställningsläget och gör ominställningen om det behövs

Förutsatt att du har gjort allt och att din LG G5 fortfarande inte kommer att slås på, bör du starta om det i återställningsläget. Detta är för att testa om det fortfarande kan slå på sina komponenter även utan att ladda Android: s användargränssnitt.

Om telefonen lyckas starta i återställningsläget, försök att starta om den först. Om samma sak händer, måste du verkligen göra återställningen för att se om det gör skillnad. Så här startar du din LG G5 i återställningsläget och gör återställning av master:

  1. Håll ned volymknapparna och strömbrytaren.
  2. När LG-logotypen visas släpper du snabbt strömbrytaren men håller den igen medan du fortsätter att hålla ned Volym-knappen.
  3. När 'Factory data reset' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
  4. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta återställningen.
  5. När du uppmanas med "Radera alla användardata och återställa standardinställningarna" använder du Volym ned-knappen för att markera Ja.
  6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta din åtgärd.

Steg 5: Låt teknikern titta på det

Om du når denna punkt betyder det att du har gjort allt till ingen nytta, det är dags att du skickade in telefonen för kontroll och / eller reparation. Allt bortom återställningen kan upphäva garantin så att du behöver en auktoriserad tekniker för att göra ytterligare felsökning.

Telefon kommer inte att slå på felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge + kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S5 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S4 kommer inte att slå på
Samsung Note 5 kommer inte att slå på
Samsung Note 4 kommer inte att slå på
Samsung Note 3 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J3 kommer inte att slå på
Google Pixel kommer inte att slå på
Google Pixel XL kommer inte att slå på
HTC 10 kommer inte att slå på
LG V20 kommer inte att slå på
LG G5 kommer inte att slå på
LG G4 kommer inte att slå på
Motorola Moto G4 kommer inte att slå på
Nexus 6P kommer inte att slå på
Nexus 5 kommer inte att slå på
Huawei P9 kommer inte att slå på
Xiaomi Mi5 kommer inte att slå på

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.