Hur du fixar din iPhone X iOS 13 som inte känns igen i iTunes, telefonen synkroniseras inte

Apple mycket egna iOS-enhetshanteringsverktyg, iTunes spelar en viktig roll när det gäller iOS-filsökning, överföring och hantering. Det faktum att det är utvecklat och underhållet av Apple själv gör att fler patroniserar iTunes fram till idag. Men trots de regelbundna uppdateringarna och underhåll av programvaran, undergår iTunes fortfarande för slumpmässiga problem på grund av flera faktorer. I detta sammanhang hanteras ett problem efter uppdatering med iTunes som inte synkroniseras med en iPhone X som körs på den senaste iOS-plattformen. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din iPhone X iOS 13 inte känns igen i iTunes.

Innan du går vidare kan du leta igenom våra felsökningssidor för att hitta möjliga lösningar på andra problem med dina andra Apple-enheter. Om din iOS-telefon finns i listan över våra enheter som stöds kan du besöka den exklusiva felsökningssidan och hitta problemet som du behöver hjälp med att hantera. Du kan hänvisa till eller använda våra medföljande lösningar och lösningar vid behov. Om du föredrar att få direkt hjälp av oss fyller du bara i vårt iOS-frågeformulär och trycker på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av ett problem på din iPhone X iOS 13 som inte känns igen i iTunes

Innan du börjar utesluta programrelaterade faktorer, kontrollera och se till att USB-kabeln du använder inte är skadad. Se också till att USB-porten där kabeln är ansluten fungerar. Ta bort alla andra USB-enheter från din dator utom tangentbordet och musen (om du använder kabeldragna tillbehör).

Första lösningen: Avsluta iTunes och andra program som körs på din dator.

Datorprogram, särskilt de som lämnas i bakgrunden under en lång tid är mer benägna att bli skurkiga och kan påverka andra systemfunktioner. När detta händer kan de inte utföra vissa uppgifter eller kanske inte kan fungera alls. Och iTunes-programvaran är inget undantag. Detta är när kraftstängning eller avslutande program behövs.

 • För att stänga alla program som körs på en Windows 10-dator, öppna skärmen Alt + Tab och använd sedan piltangenterna eller flikknappen för att välja det program du vill stänga, som i detta fall är iTunes. Tryck sedan på knappen Radera för att bekräfta åtgärden. Släpp inte Alt-tangenten för att fortsätta använda Alt + Tab- skärmen och stäng alla andra program som finns kvar i bakgrunden.
 • På din Mac-dator kan du tvinga en app / ett program att avsluta genom att trycka på tangenterna Alternativ, Kommando och Esc (Escape) samtidigt. Välj sedan appen i Force Quit- fönstret och klicka på alternativet to Force Quit.

När alla program har körts på din dator kan du försöka starta iTunes igen och se om den redan kan identifiera och synkronisera med din iPhone X.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone iOS 13 som inte kommer att ansluta till App Store

Andra lösningen: Starta om din iPhone och din dator.

Att stänga av din iPhone och datorn i några sekunder och sedan sätta på den igen kan också hjälpa till att bli av med slumpmässiga systemfel som kan hindra dem från att synkronisera. Koppla ifrån din iPhone från datorn innan du startar om. Utför sedan en mjuk återställning på din iPhone X för att rensa och uppdatera minnescachen med följande steg:

 1. Tryck och håll in sidoknappen och endera Volymknappen i några sekunder tills Slide to Power Off visas.
 2. Släpp båda knapparna när reglaget för avstängning visas.
 3. Dra skjutreglaget åt höger och låt telefonen stängas av i flera sekunder.
 4. Efter cirka 30 sekunder, tryck och håll ned sidoknappen igen tills Apple-logotypen visas.

På datorn använder du standardprocedurerna för att starta om systemet som du vanligt gör.

Tredje lösningen: Inaktivera begränsningar på din iPhone.

Din iPhone har en sekretessfunktion som kallas begränsningar. När den här funktionen är aktiverad finns det en stor chans att vissa appar inklusive iTunes kan hindras från att komma åt ditt iPhone-system. För att säkerställa att detta inte hindrar iTunes från att känna igen och synkronisera med din iOS-enhet, inaktivera eller stänga av innehåll och integritetsbegränsningar med dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Klicka sedan på skärmtid.
 3. Välj innehåll och integritetsbegränsningar .
 4. Tryck på innehållsbegränsningar.
 5. Ange ditt lösenord, om du uppmanas.
 6. Klicka på iTunes & App Store-köp.
 7. Välj en inställning och ställ in på Tillåt .

När du har gjort nödvändiga ändringar av dina iPhone-begränsningar, ge din dator och iPhone en ny omstart för att uppdatera båda operativsystemen. Anslut sedan din iPhone till datorn igen och försök igen synkronisera med iTunes. Om iTunes fortfarande inte känner igen din iPhone X, kan du behöva utföra några återställningar av inställningar för att eliminera ogiltiga inställningar och felaktiga systemöverskridanden. Se bara till nästa lösning då.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar för att fixa din iPhone X iOS 13 som inte känns igen i iTunes.

Som nämnts tidigare kan ogiltiga inställningar inklusive felaktiga uppdateringsöverskridningar också orsaka vissa konflikter och kan störa eller stoppa synkroniseringsprocessen mellan din iPhone och iTunes. För att rensa detta kan det hjälpa dig att återställa alla inställningar på din iPhone X. Om du gör det raderas alla anpassade inställningar och återställs sedan de ursprungliga värdena och alternativen utan att radera någon sparad information på den interna lagringen. Följ bara dessa steg om du vill fortsätta:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange ditt enhets lösenord om du uppmanas att fortsätta.
 6. Tryck sedan på Återställ alla inställningar igen för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din enhet.

Låt din enhet slutföra återställningen och startar om på egen hand när du är klar. Så snart det är klart att starta upp kan du börja aktivera nödvändiga funktioner så att du kan använda dem igen på din iPhone. Försök sedan ansluta din iPhone till datorn igen och se om iTunes redan kan känna igen den.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone X iOS 13 Inget servicefel, kan inte skicka / ta emot textmeddelanden

Femte lösningen: Uppdatera iTunes på din dator.

Ett av de möjliga skälen till varför iTunes inte känner igen eller synkroniserar med din iPhone X även om de redan är anslutna är att iTunes-programmet du använder är föråldrat. Således är det också nödvändigt att uppdatera iTunes till den senaste tillgängliga versionen. Om du använder iTunes på en Mac-dator kan du uppdatera programvaran genom följande steg:

 1. Öppna iTunes på din Mac-dator.
 2. Klicka på iTunes-menyn i iTunes och klicka sedan på alternativet för att leta efter uppdateringar . En popup-skärm visas.
 3. Klicka på alternativet för att ladda ner iTunes på den popup-skärmen .
 4. Klicka sedan på knappen Uppdatera bredvid iTunes-uppdateringen.

Vänta tills App Store-programmet börjar ladda ner och installera den nya versionen av iTunes på din dator.

Så här uppdaterar du iTunes på en Windows-dator:

 1. Kör Apple Software Update- programmet. Detta program installerades automatiskt i det ögonblick du installerade iTunes på din dator. Detta program används för att hantera uppdateringar till iTunes.
 2. När Apple Software Update- programmet öppnas kommer det att leta efter tillgängliga uppdateringar.
 3. Markera rutan för att välja uppdateringar för Apple Software Update- programmet och klicka sedan på Installera .
 4. Vänta tills uppdateringen laddas ner och installeras helt på din enhet. När det händer kommer Apple Software Update att köras igen och ger dig en ny lista över program som är tillgängliga att uppdatera. Om iTunes visas i listan markerar du kryssrutan bredvid den och klickar sedan på Installera.

Om du gör det uppmanas verktyget att uppdatera iTunes och all annan Apple-programvara du har valt.

Sjätte lösningen: Inaktivera brandväggen och annan säkerhetsprogramvara installerad på din dator.

Brandväggar på din dator kan också hindra din iPhone från att komma åt datorsystemet. Om detta händer kommer din enhet varken att känna igen eller kunna synkronisera med iTunes. För att utesluta detta följer du dessa steg för att tillfälligt inaktivera brandväggen på din Windows-dator:

 1. Öppna kontrollpanelen.
 2. Klicka för att välja länken System och säkerhet.
 3. Klicka på Windows Defender Firewall eller Windows Firewall.
 4. Klicka på alternativet för att aktivera eller inaktivera Windows Defender Firewall på nästa skärm .
 5. Klicka på alternativknappen innan alternativet stänger av Windows-brandväggen (rekommenderas inte).
 6. Klicka sedan på OK för att spara ändringarna.

Så här inaktiverar du brandväggen på en Mac-dator: Följ stegen istället:

 1. Klicka på Apple-logotypen / menyn i det övre vänstra hörnet på huvudskärmen för att komma igång.
 2. Välj Systeminställningar.
 3. Klicka sedan på Säkerhet och sekretess.
 4. Välj fliken brandvägg för att se brandväggsinställningarna.
 5. Klicka på låsikonen och ange giltiga upplåsningsuppgifter.
 6. Klicka på alternativknappen brandvägg AV och sedan på brandväggsalternativ.

Du kan också använda avancerade brandväggsalternativ för att anpassa dina brandväggsinställningar utan att inaktivera dem helt.

 • Klicka på låsikonen för att förhindra ytterligare ändringar i brandväggsinställningen utan din tillåtelse.

Glöm inte att återaktivera brandväggen på din dator när du är klar med att använda iTunes för att säkerställa integritet och systemsäkerhet.

Sista utväg: Hantera USB-drivrutiner på din dator.

Om du har problem med att synkronisera din iPhone med iTunes på en Windows-dator, kontrollera och se till att de nödvändiga USB-drivrutinerna är korrekt installerade. Ett av de möjliga orsakerna till att iTunes inte kan upptäcka en iPhone är att dess USB-drivrutiner antingen saknas eller är skadade. Kontrollera och hantera enhetshanteraren på din dator för att utesluta detta. Du kan öppna den direkt genom att starta prompten Kör på din Windows-dator. Tryck bara på både Windows och R på tangentbordet. Skriv sedan in kommandot devmgmt.msc och tryck sedan på OK- knappen. Om du gör det öppnas enhetshanteraren.

Om du använder en Mac-dator kan du kontrollera den här informationen genom att gå till menyn Systeminformation och utöka maskinvarulistan. Klicka på USB-alternativet för att se om iPhone listas eller inte. Om du inte ser din iPhone i listan måste du installera drivrutinerna. Dessa lagras vanligtvis i Drivers-mappen på din dator. Gå bara till Programfiler-> Vanliga filer-> Apple-> Stöd för mobila enheter-> Drivrutin- menyn och hitta filen med namnet usbaapl64.inf eller usbaapl.inf. Klicka för att välja filen och installera den.

Följ resten av kommandona på skärmen för att avsluta installationen av drivrutiner och starta sedan om datorn för att uppdatera och tillämpa de senaste programvaruändringarna.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone 8-appar som inte kommer att uppdateras i iOS 13, i avvaktan på att appuppdateringar inte kommer att installeras

Är din iPhone X iOS 13 fortfarande inte igenkänd i iTunes

Du kan kontakta Apples Mac-support för ytterligare hjälp med att konfigurera drivrutinerna på din Mac-dator för att iTunes ska fungera och synkronisera med din iPhone X i iOS 13. Om du använder en Windows-dator kan du kontakta Microsofts support för att leda dig genom en steg för steg för att konfigurera USB-drivrutiner på din dator enligt iOS 13-systemkraven.

Om allt annat misslyckades kan du försöka använda alternativa iOS-hanteringsverktyg för att utföra vad du ville att iTunes skulle göra med dina iPhone-filer. Bland de ledande valen är Dr. Fone - Transfer iOS, iMazing, SynciOS Manager, iSkysoft TunesOVer, iStonsoft Transfer och Wondershare Tunesgo, för att nämna några. Du kan använda något av dessa verktyg medan du väntar på att Apple och / eller Microsoft ska släppa den nödvändiga permanenta lösningen på problemet.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Dessutom skapar vi videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.