Hur du fixar din iPhone 8 som sitter fast i återställningsläget, kan inte återställa iOS i återställningsläge [Felsökningsguide]

Återställning av återställningsläge är vanligtvis en av de sista möjliga lösningarna som du kan prova när du hanterar ihållande programvaruproblem i iOS-enheter. Du kan också återställa din iOS-enhet i återställningsläge om din enhet inte kommer att uppdatera programvara, när du får en dålig beta eller om din enhet blir helt svarsfri och ingenting annat fungerar. Det är lite komplicerad men absolut nödvändig process när man hanterar mer komplicerade problem rörande iOS.

Ändå kan en återställningsläge återställning också göra att du hamnar inför ännu ett problem som vad andra människor har stött på. Och en av de fruktade problemen är på iPhone som fastnar i återställningsläget. För att ge dig några insatser för hur du hanterar detta problem, om du av någon slump skulle hamna mot samma sak när du försöker uppdatera eller återställa iOS i återställningsläge har jag kartlagt några tillämpliga lösningar och lösningar som referens. Stegen jag visar är särskilt tillämpliga på en iPhone 8 som sitter fast i återställningsläget och inte kunde återställa iOS. Läs vidare om du behöver mer hjälp.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Första lösningen: Tvinga om din iPhone 8 igen.

Den första möjliga lösningen du kan prova är att starta om kraft. Det är en simulerad procedur för borttagning av batteri som används för att starta om en frusen enhet. En kraftstart fungerar på samma sätt som den mjuka återställningen eller vanligt omstart gör när det gäller att rensa mindre programvarufel som orsakade konflikt med telefonens systemfunktioner. Detta påverkar inte sparade data i iPhone: s internminne och orsakar därför inte dataförlust. Så här görs:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned strömbrytaren / sidoknappen tills Apple-logotypen visas.

Din iPhone bör starta upp efteråt. Om din iPhone misslyckades med att starta eller förblev fast, gå vidare och prova nästa möjliga lösningar.

Den andra lösningen: Försök återställa iOS via återställningsläge via iTunes.

Att sluta sitta fast vid återhämtning på ditt första iOS-återställningsläge återställningsförsök betyder inte alltid att du kommer att fastna igen i nästa försök. Kanske har din telefon stött på några fel och systemet har kraschat mitt i processen, så den satt fast. I så fall skulle det inte skada att försöka igen. Så här är vad du bör göra då:

 1. Anslut din iPhone 8 till din Mac- eller Windows-dator med den ursprungliga Lightning-kabeln. Ta bort andra externa tillbehör från din dators USB-port för att förhindra att någon av dem orsakar konflikt. Stäng också alla program som körs på datorn för att förhindra att någon av dem avbryter iTunes under återställningsprocessen.
 2. När din iPhone är ansluten, tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen, tryck sedan på och släpp Volym ned-knappen och slutligen, håll och håll ned sid / strömknappen tills telefonen startar om. Fortsätt att hålla in sidan / strömbrytaren även om du ser Apple-logotypen.
 3. Släpp sidan / strömknappen när du ser skärmen Anslut till iTunes . Detta är en indikation på att din enhet har gått in i återställningsläge.
 4. Gå till iTunes så ser du ett meddelande som säger att "Det finns ett problem med iPhone som kräver att den ska uppdateras eller återställas."
 5. Välj alternativet Återställ, följ sedan instruktionerna på skärmen för att slutföra hela iOS-återställningsprocessen i återställningsläget

Tredje lösningen: Återställ din iPhone 8 i DFU-läge.

DFU står för Device Firmware Update, ett tillstånd som gör det möjligt att ladda om programvaran och firmware på din iOS-enhet. Det betraktas som det djupaste återställningsläget och erbjuder en större chans att lösa stora iOS-problem och fel eftersom det gör att din enhet kan kommunicera med iTunes på en dator även utan att ladda operativsystemet. Du kan också uppgradera din enhet i DFU-läge. En återställning av DFU-läge utförs vanligtvis av Apple-tekniker i Genius-fältet när de fixar komplexa iOS-problem. Men sedan metoden introducerades av Apple Support, har många iPhone-användare börjat använda en återställning av DFU-läge och betraktat det som de sista alternativen när de hanterar ihållande programvaruproblem. Om du vill prova, följ sedan dessa steg för att sätta din iPhone 8 i DFU-läge och återställa iOS via iTunes:

 1. Anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln.
 2. Tryck snabbt på knappen Volym upp.
 3. Tryck snabbt på knappen Volym ned.
 4. Håll ned sidan / strömbrytaren tills skärmen blir svart.
 5. När skärmen blir svart håller du in både sido- / strömknappen och volym ned-knappen i 5 sekunder.
 6. Släpp sid- / strömknappen efter 5 sekunder men fortsätt att hålla ned volymknappen. Om du ser Apple-logotypen, betyder det att du har hållit på sidan / strömknappen för länge och att du måste börja överallt.
 7. Om skärmen förblir svart, har din enhet gått in i DFU-läge och allt inställt för en återställningsprocedur för DFU-läge.
 8. På din dator bör du se iTunes som visar ett varningsmeddelande som säger att den har upptäckt en enhet i återställningsläge. Följ instruktionerna på skärmen för att starta en återställning av DFU-läge.

Om du ser annan skärm som en anslutning till iTunes- skärm, betyder det att enheten ännu inte är i DFU-läge och att du måste försöka de tidigare stegen igen tills du äntligen går in i DFU-läge.

När du har återställt din iPhone i DFU-läge kan du lämna DFU-läget genom att helt enkelt göra en kraftåterstart på din iPhone.

Din enhet ska då vara bra som ny och alla dina appar börjar ladda ner.

Fjärde lösningen: Använd alternativt iOS-återställnings- / reparationsverktyg.

Om din iPhone 8 förblir fast i återställningsläget även efter att ha utfört en återställning av DFU-läge i iTunes, kan du använda alternativa iOS-återställnings- och reparationsverktyg online. Det finns faktiskt många andra verktyg eller programvara som är utformade för att tjäna ett liknande syfte som iTunes. Andra verktyg programmerade till och med för att kunna utföra avancerad reparation på en helt skadad iOS-enhet. Du kan söka efter och ladda ner ditt föredragna verktyg på din dator precis som du gör med iTunes. Se bara till att välja den som är kompatibel med din enhet och har pålitliga betyg. Om du läser förhandsgranskningar kan du göra ett slutligt val på vilket iOS-reparationsverktyg du ska använda.

Andra alternativ

Det allra sista alternativet du har om allt annat inte lyckades få din iPhone 8 från att sitta fast i återställningsläget skulle vara service. Din iPhone kan ha uppnått någon form av fysisk eller vätskeskada från tidigare händelser av oavsiktliga droppar eller vätskeexponering och att ha fastnat i återställningsläge eller på annan skärm kan vara det framträdande symptom. I så fall behöver du en teknikerhjälp för att fixa din iPhone och fungera igen.

För ytterligare hjälp och andra alternativ kan du kontakta din enhetsoperatör eller Apple Support. Låt dem bara veta exakt vad som hände och hur din iPhone 8 hamnade fast i återställningsläget. Upptrappning av problemet rekommenderas också, särskilt om problemet började efter implementering av iOS-uppdatering.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Apple iPhone 8 som sitter fast i hörlursläget [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar iPhone 8 Touch ID-funktion som inte fungerar efter uppdatering till iOS version 11.4.1 [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone 8 som plötsligt inte kommer att para eller ansluta till en Bluetooth-enhet efter uppdatering till iOS version 11.4.1 [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone 8 som fortsätter att krascha, stängs av slumpmässigt efter installation av den senaste iOS-versionen [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone 8 som plötsligt håller fast och fryser efter att ha installerat en ny iOS-uppdatering [Felsökningsguide]

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone 8-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.