Hur du fixar din iPhone 8-mikrofon som inte fungerar under telefonsamtal (enkla steg)

Även om många är nöjda med att få tag på Apples senaste iPhone 8-telefon, är andra besvikna när de hälsas med olika problem, inklusive problem med mikrofonen under telefonsamtal. Bland de vanliga symtomen som delas av dem som hade tidiga problem med sin nya iPhone inkluderar dämpade röster och ohörligt ljud under telefonsamtal. En del människor sa att mikrofonen plötsligt stannade och att anropare i andra änden inte längre kunde höra sin röst. Andra hävdar också att deras iPhone 8-mikrofon plötsligt misslyckades under FaceTime eller vid användning av Siri. Generellt sträcker sig problemet från dålig hörbarhet till inget ljud, särskilt när du spelar röstmeddelanden. Vad kunde möjligen ha lett till att dessa ljudproblem uppstod på en så stor Apple-handenhet i detta mycket tidiga skede och hur man ska hantera dem?

Hittills har Apple inte lämnat något uttalande angående problemet och lämnar användarna att bara utföra eventuella lösningar i ett försök att lösa problemet i slutändan. Andra å andra sidan har använt sig för att få sina iPhones kontrolleras av en Apple-tekniker i Genius-baren, men bara för att hamna till att få leva med den om inte har deras iPhone bytts ut.

Det framträdande problemet på mikrofonen iPhone 8 kan tillskrivas en programvarufel som troligtvis påverkar iOS 11-ljudsystemet om inte en skadad hårdvara eller ljudkomponent.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kommer de att släppas av vår felsökningssida för iPhone 8 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på ditt problem. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor så hjälper vi dig med ditt problem.

Potentiella lösningar för iPhone 8-mikrofon som inte fungerar

Om mikrofonproblemet du har att göra beror på programvarufel på din iPhone 8, bör det hanteras av vissa lösningar. Annars skulle hårdvaroreparation vara nödvändig. Nedan visas en sammanfattning av generiska lösningar och lösningar som används för att hantera ljudproblem som orsakas av en felaktig mikrofon på iPhone. Du kan prova lyckan och ge någon av dessa föreslagna metoder ett skott innan du tar en resa till ett servicecenter. Glöm inte att testa din iPhone 8-mikrofon efter att ha slutfört varje metod för att ta reda på om problemet är rätt eller inte. Om det är fixat är du bra, annars gå vidare till nästa tillämpliga lösning.

Innan du börjar felsöka kan du försöka ta bort alla fall eller skyddskåp som vänds från din iPhone för att se till att ingen av dem blockerar mikrofonen. Vissa tredjeparts tillbehör från iPhone kan hindra ljudutgången och orsaka dämpat ljudproblem på din iPhone. Se också till att mikrofoner inte är täckta med skräp eller smuts. Även om det inte sannolikt kommer att hända eftersom din iPhone är ny är det möjligt så att du bättre kan kontrollera och se till att mikrofonerna är relativt rena. När du har gjort alla tidigare förslag och ändå står inför samma mikrofonproblem på din iPhone 8, är det dags att gå vidare och felsöka programvaruproblem som kan ha orsakat dessa ljudproblem.

Testa mikrofonen

Testa först mikrofonen på din iPhone 8 för att avgöra om problemet är förknippat med programvarufel eller maskinvaruskada. Så här görs:

  1. Öppna appen för röstminnen och tryck sedan på inspelningsikonen för att starta inspelning av testljud.
  2. Prata i mikrofonen tydligt och högt nog för att höras.
  3. När du är klar med inspelningen trycker du på Play- ikonen för att spela upp inspelningen.

Du kan också använda andra appar när du testar din iPhone 8-mikrofon som Siri, Camera eller FaceTime.

Se om du kan höra din röstinspelning tydligt. Om det är klart, betyder det att mikrofonen på din iPhone fungerar och ljudsymptomen du har stött på förmodligen bara beror på slumpmässiga programfel som kan åtgärdas av vissa lösningar. Annars kan det bero på en defekt eller skadad mikrofon på din iPhone 8 som behöver fysisk reparation.

Mjuk omstart

Den enklaste möjliga lösningen som du kan prova först antar att problemet är förknippat med mindre programvaruproblem är en mjuk återställning eller omstart på din iPhone 8. Bortsett från att rensa upp minnet fixar det också mindre fel orsakade av korrupta filer eller data. För första gången kommer en mjuk återställning sannolikt att kunna hantera det. Till att börja med, så här gör du en mjuk återställning på din iPhone 8:

  1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills menyn Slide to Power off visas.
  2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
  3. Vänta i cirka 30 sekunder och håll sedan ner strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din iPhone startar och testa sedan om mikrofonen fungerar korrekt igen.

Verifiera och konfigurera sekretessinställningar för ljudappar

Om ljudproblemet bara uppstår när du använder vissa appar kan det vara så att appens tillåtelse att använda mikrofonen är inaktiverad. Detta betyder att du måste konfigurera appen manuellt så att den har åtkomst till mikrofonen manuellt.

För att göra det, gå över till Inställningar-> Sekretess-> Mikrofon, leta sedan upp den problematiska appen och aktivera appens tillstånd.

Starta om din iPhone efter att ha gjort ändringarna och testa sedan om det löser problemet. Om inte, gå vidare till nästa lösning.

Installera ny iOS-uppdatering

Troligtvis är Apple redan medveten om problemet och arbetar med en lösning utan att ge något officiellt uttalande. Om man antar att det verkligen är ett programvaruproblem kommer den officiella fixen troligen att förankras i den nya uppdateringen av den fasta programvaran som rullas ut nästa så att du bättre inte ska missa den.

Om du vill leta efter tillgängliga uppdateringar navigerar du till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering.

Du blir ombedd att få ett meddelande om en uppdatering är tillgänglig. Säkerhetskopiera dina viktiga data om det finns, följ sedan instruktionerna på skärmen för att fortsätta med nedladdning och installation av iOS-uppdateringen.

Återställ alla inställningar

Om mikrofonproblemet började uppstå efter installation av uppdateringar på din iPhone 8, kan det betraktas som ett problem efter uppdatering som måste åtgärdas. Vissa uppdateringar åsidosätter automatiskt dina aktuella inställningar och så det är möjligt att vissa ljud eller andra relevanta alternativ ändrades och resulterade i denna konflikt. För att utesluta detta från möjliga triggers, försök att återställa alla inställningar på din iPhone 8. Observera dock att om du gör det kommer du också att radera dina aktuella inställningskonfigurationer och återställa dem till standard. Om du är okej med det här, kan du gå vidare och ge den här återställningen.

För att återställa alla inställningar på din iPhone 8, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Återställ alla inställningar. Om du uppmanas att ange rätt lösenord, tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning.

Ingen data kommer att påverkas i processen så att du inte behöver oroa dig för dataförlust.

Fabriksåterställning eller iOSåterställning

En fabriksåterställning eller iPhone-återställning är den allra sista utvägen att överväga om allt annat misslyckades med att erbjuda den ultimata lösningen och att din iPhone 8-mikrofon fortfarande inte fungerar som avsedd särskilt under telefonsamtal. Observera att båda dessa metoder kommer att leda till dataförlust så det är upp till dig att fortsätta eller inte. Om du vill fortsätta ska du säkerhetskopiera alla viktiga uppgifter och personlig information för säkerhetsskydd. När du är klar kan du göra en fabriksåterställning via inställningsmenyn för din iPhone 8 eller använda iTunes på en dator. Om du väljer en iPhone-återställning kan du göra det genom att använda den senaste versionen av iTunes-programvaran på en Windows- eller Mac-dator.

Ett omfattande genomgång om hur du utför en fabriksåterställning eller återställning av iPhone via iTunes finns i avsnittet om instruktioner för iPhone 8 så se gärna till vår felsökningssida om du behöver ytterligare hjälp.

Återigen, om du fortfarande har samma problem på din iPhone 8-mikrofon som inte fungerar som avsett, har du alltid möjligheten att eskalera problemet till din enhetsoperatör eller Apple Support för ytterligare hjälp och officiella rekommendationer. Och om du inte hittar lycka med att ringa teknisk support, ställ in en resa till närmaste Apple-servicecenter istället.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.