Hur du fixar din iPhone 7 som inte kan komma åt Internet men är ansluten till Wi-Fi (enkla steg)

Ansluten till Wi-Fi men kan inte bläddra. Det betyder att din enhet inte har tillgång till Internet. Om det bara inträffar på en specifik webbplats är det ett isolerat problem för en webbplats som när servern för närvarande inte är tillgänglig. I det här fallet har du inget annat val än att vänta tills webbplatsen blir tillgänglig igen. Men om din enhet inte kan komma åt någon webbplats, betyder det att den inte har tillgång till Internet. Därför måste du hantera inga anslutningsfrågor. Detta är den viktigaste frågan som vi försöker ta itu med i det här inlägget. Och för att göra det mer specifikt, hanterade vi samma problem på en viss enhet som är iPhone 7. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra när du stöter på en liknande fråga på din iPhone och hänvis gärna till dessa generiska lösningar.

Innan du går längre, om du har andra problem med din nya iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida för iPhone 7 för vi har redan börjat stödja enheten. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss tillräcklig information om problemet.

Första lösningen: Strömcykla din trådlösa router / modem.

Huvudkällan till din internetanslutning är din nätverksutrustning. Beroende på din nätverksinställning kanske du använder ett modem eller en trådlös router som internetkälla. Om något går fel med källan kommer alla anslutna enheter också att ha problem. Oavsett vilket symptom du upplever kommer det sannolikt att lösas genom att cykla eller starta om nätverksutrustningen. Så här görs:

 1. Leta reda på strömbrytaren eller strömbrytaren och tryck sedan på den tills enheten slås av. Du vet om modemet / routern är avstängd när alla lampor slocknar.
 2. Efter cirka 30 sekunder trycker du på strömbrytaren igen för att starta om din nätverksutrustning.

Vänta tills alla ljusindikatorer är tända igen. Om du ser rött ljus på din nätverksutrustning, vänta tills den blir grön eller blå. Ett rött ljus indikerar vanligtvis problem som måste hanteras först. Det kan vara en firmwareproblem på modemet eller nätverksproblem i din tjänsteleverantörs slut. Som sagt kan du ringa din Internetleverantör för ytterligare hjälp.

Den andra lösningen: Starta om telefonen (mjuk återställning).

Slumpmässiga programvarufel kan också utlösa att samma nätverksfel uppstår. Det kan bero på vissa falska appar eller programvarufel som kan ha orsakat din iPhone: s nätverksfunktioner att bli oriktiga eller instabila. Ofta kan detta åtgärdas genom att utföra en mjuk återställning eller starta om din iPhone med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder håller du ner strömbrytaren igen tills du ser Apple-logotypen.
 4. Alternativt kan du stänga av telefonen genom att gå till Inställningar-> Allmänt-> Stäng av- menyn och sedan välja alternativet för att stänga av din iPhone.

När din iPhone har startat om, stäng av Wi-Fi och slå på det för att uppdatera trådlösa funktioner. Anslut sedan igen till ditt trådlösa nätverk och testa bläddra med din önskade app-webbläsare. Om du kan komma åt webbplatser, betyder det att du är ansluten till iPhone och att du är bra att gå. Annars måste du prova några andra sätt att lösa problemet.

Tredje lösningen: Glöm trådlösa nätverk på din iPhone 7.

Ett annat sätt att starta om den trådlösa anslutningen på din iPhone är genom att ta bort eller glömma ditt trådlösa nätverk och sedan ansluta igen. Om du gör det kommer din enhet att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk, som om det är första gången. Eventuella fel som kan ha orsakat att ditt trådlösa nätverk skadats kommer också att utplånas. Så här försöker du följa dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Klicka på Wi-Fi.
 3. Klicka på informationsikonen (blå i) bredvid det Wi-Fi-nätverk du vill glömma eller ta bort.
 4. Tryck på alternativet för att glömma det här nätverket.
 5. Om du ser andra sparade Wi-Fi-nätverk, ta bort / glömma dem också för att förhindra att någon av dem orsakar konflikt med ditt Wi-Fi-nätverk som används.
 6. Starta om din iPhone och gå sedan tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- meny.
 7. Slå på Wi-Fi och tryck sedan på alternativet för att gå med eller ansluta till ditt trådlösa nätverk.

När du är ansluten kan du testa surfning och se om din telefon nu kan komma åt webbplatser.

Fjärde lösningen: Uppdatera till den senaste iOS-versionen.

Att installera den senaste uppdateringen kan eventuellt lösa problemet, särskilt om det orsakas av vissa buggar. Uppdateringar ger vanligtvis felkorrigeringar för att ta itu med olika problem inklusive de som rör trådlös anslutning. Förra veckan i mars har Apple lanserat iOS 11.3 och en annan uppföljning iOS-version 11.3.1 den 24: e denna månad (april). Den nya uppdateringen ger bugfixar och säkerhetsförbättringar så kontrollera om du har några av dessa uppdateringar tillgängliga på din enhet.

Men med tanke på att din iPhone inte har någon internetåtkomst, är det inte ditt alternativ att ladda ner och installera uppdateringar över luften (OTA). Alternativt kan du använda en dator och leta efter uppdatering med iTunes istället. Så här fungerar det:

 1. Anslut din iPhone till datorn med den medföljande USB-kabeln.
 2. Öppna iTunes på din dator.
 3. Vänta tills iTunes känner igen eller upptäcker din iPhone.
 4. När du är ansluten klickar du på iPhone-ikonen längst upp till vänster på iTunes-appskärmen.
 5. Navigera till avsnittet Sammanfattning och klicka sedan på Sök efter uppdatering.
 6. Om en uppdatering är tillgänglig ombeds du att ladda ner och installera uppdateringen.
 7. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra hela processen.
 8. Vänta tills uppdateringen är klar och koppla bort din iPhone från datorn.

Starta om din iPhone igen för att tillämpa de nya ändringarna och försök sedan ansluta till Wi-Fi igen och se om du nu kan komma åt Internet.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone 7.

Det kan vara nödvändigt att utföra en återställning av nätverksinställningar om problemet fortsätter efter att ha genomfört alla tidigare lösningar. Vissa nätverksinställningar kan ha konfigurerats felaktigt. Detta kan hända om automatisk uppdatering är aktiverad på din enhet eftersom andra dåliga appuppdateringar kan åsidosätta eller aktuella inställningar. Om du vill utesluta detta återställer du nätverksinställningarna på din iPhone 7 med följande steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ.
 4. Välj alternativet för att återställa alla nätverksinställningar. Detta kommer att rensa alla dina nuvarande nätverkskonfigurationer och serverinställningar och återställa standardvärdena.

När återställningen av nätverksinställningar är klar startar din iPhone automatiskt igen. Vänta tills den startas om igen och ställ sedan in ditt trådlösa nätverk för att ansluta din iPhone 7 till Wi-Fi igen.

Du kan välja att fortsätta med en huvudåterställning om problemet kvarstår och du har slut på alternativ. Detta kommer att torka allt från din enhet inklusive buggar och komplexa systemfel som kan ha orsakat dig detta problem. Men du måste dock notera att detta kommer att leda till dataförlust. Om du vill fortsätta, glöm inte att säkerhetskopiera alla dina kritiska data i förväg.

Sök mer hjälp

Kontakta din Internetleverantör för att kontrollera om det aktuella servicestatus för ditt konto och se till att dina nätverkstjänster är aktiva. Om möjligt, begär omfördelning av din trådlösa router eller modem. Din tjänsteleverantör kan fjärråtkomst till ditt nätverkssystem och vid behov återställa din nätverksutrustning med hjälp av en särskild programvara i slutändan.

Om du misstänker att problemet finns på ditt modem eller den trådlösa routern kan du också kontakta din enhetstillverkare eller operatör för ytterligare hjälp. Det kan vara en mer komplex firmwareproblem i modemet eller den trådlösa routern som måste hanteras först.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Apple iPhone 7-överhettningsproblem: Varför blir min iPhone 7 väldigt het? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en svarslös iPhone 7 (svart skärm, ingen ström, ingen start) [felsökningsguide]
 • Vad man ska göra när iPhone 7 visar temperatur: iPhone måste svalna fel, andra problem
 • Vad du ska göra om problemet med iPhone 7-batteriladdning efter installation av iOS 11, andra problem
 • iPhone 7 slås inte på, skärmen förblir svart, överhettning efter reparation, andra problem