Hur du fixar din Google Pixel som inte längre kan ansluta till ett Wi-Fi-nätverk, andra anslutningsfrågor [Felsökningshandbok]

Om du äger en avancerad smartphone som #Google #Pixel, är det mycket viktigt att kunna ansluta till internet via Wi-Fi. Men det kommer alltid en tid då telefonen inte längre kan utföra ens den mest grundläggande funktionen som den vanligtvis gör när man försöker ansluta till ett nätverk. Faktum är att vi redan har fått många klagomål från våra läsare om deras enhet som helt plötsligt inte längre kunde lyckas ansluta till deras Wi-Fi-nätverk hemma.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med detta problem såväl som andra Wi-fi-problem som rapporterades till oss. Läs vidare för att förstå mer om dem och lära dig hur du felsöker din enhet om ett av problemen skulle uppstå för dig i framtiden. Nedan är listan över de problem som jag tog upp här.

 • Felsökning av Google Pixel som inte längre kan ansluta till Wi-Fi hemma
 • Google Pixel sparar anslutning istället för att ansluta
 • Google Pixel är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk men har ingen anslutning
 • Google Pixel stänger av eller startar om när du ansluter till Wi-Fi
 • Google Pixel fryser när du surfar med Wi-Fi
 • Google Pixel blev svarsfri efter att ha anslutit till Wi-Fi

Men innan något annat, om du har andra problem med din Pixel-telefon, besök vår felsökningssida för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen som rapporteras till oss. Oddsen är att vi redan har befintliga lösningar på dina problem så försök hitta problem som liknar dina och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar, eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning av Google Pixel som inte längre kan ansluta till Wi-Fi hemma

Att ansluta till internet via Wi-Fi är billigare och bekvämare än att använda mobildata beroende på det område du befinner dig i. Om du inte har Wi-Fi hemma, har ditt företag antagligen eller kan du bara gå till Starbucks och anslut till dess hotspot gratis. Poängen är att majoriteten av smarttelefonägarna föredrar att använda Wi-Fi än mobildata, men vad skulle du göra om din telefon inte längre kunde ansluta till ett nätverk som den använde för att ansluta tidigare? Tja, här är vår rekommendation:

Steg 1: Starta om din Google Pixel

Det är en no-brainer. Om problemet uppstår för första gången utan någon uppenbar orsak eller orsak, kan du bara starta om telefonen eftersom vissa av tjänsterna just har kraschat och påverkat några av de mest grundläggande funktionerna och tjänsterna inklusive Wi-Fi. Gör inte något utan att starta om din enhet.

Steg 2: Motorcykla dina nätverksenheter

Det är möjligt att dina nätverksenheter som ditt modem och / eller router inte fungerar bra och behöver uppdateras. Så efter att du har startat om telefonen ett par gånger och problemet kvarstod är det dags att starta om dina nätverksenheter. Koppla ur kontakten och lämna dem utan ström i en minut och slå sedan på dem igen.

Om problemet dock inte åtgärdas genom att starta om både din telefon och dina nätverksenheter, kanske vi tittar på en eventuell firmwareproblem.

Steg 3: Prova att ansluta din Google Pixel i säkert läge

Ibland kan appar orsaka problem som detta, så innan vi fortsätter med vår felsökning måste vi utesluta denna möjlighet. För att göra det, starta bara upp telefonen i säkert läge och försök ansluta telefonen till Wi-Fi igen. Så här startar du upp din Pixel i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills Google-logotypen visas på skärmen och släpp sedan. Låt flera sekunder för logotypen att visas.
 2. Med Google-logotypen fortfarande på skärmen trycker du på och håller ned Volym-knappen.
 3. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills "Säker-läge" visas längst ner till vänster på upplåsningsskärmen och släpp sedan. Det kan ta upp till 30 sekunder.

När telefonen har gått i säkert läge, försök att ansluta till samma Wi-fi-nätverk och se om det går igenom, om inte, kan nästa steg hjälpa.

Steg 4: Anslut till andra Wi-Fi-nätverk

Detta är inte en lösning men det kommer att ge oss en uppfattning var problemet ligger. Om din telefon kan ansluta till andra Wi-Fi-nätverk utan problem, är problemet med ditt nätverk, annars är det med din telefon.

Om problemet är med ditt nätverk, ring sedan din Internetleverantör (ISP) och låt tekniken kontrollera din anslutning, annars måste du återställa enheten.

Steg 5: Återställ din Google Pixel

Du har inget annat val än att återställa din enhet om problemet fortsätter att fela dig efter att ha gjort alla stegen ovan, men innan det, se till att du säkerhetskopierar alla dina data och filer eftersom de alla kommer att raderas. Så här återställer du din telefon:

 1. Om enheten är på, stäng av den.
 2. Tryck och håll ned volymknappen. Håll volymen nedtryckt och håll ner
 3. Strömbrytare tills telefonen slås på. Du ser ordet "Start" med en pil runt det.
 4. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar "Återställningsläge."
 5. Tryck på strömbrytaren för att starta återställningsläget. Du ser en bild av en Android-robot med ett utropstecken (du kan också se "Inget kommando").
 6. Tryck och håll ned strömbrytaren. Tryck på Volym upp-knappen en gång när du håller på strömmen. Släpp sedan strömbrytaren.
 7. Om “Torka data / fabriksåterställning” inte markeras, tryck på Volym ned-knappen tills det är det. Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar “Ja” (eller “Ja - radera all användardata”). Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 9. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 10. När du är klar ska du återställa dina data.

Naturligtvis, om problemet fortsätter efter detta, skicka sedan din telefon för reparation eftersom det kan vara ett hårdvaruproblem.

Google Pixel sparar anslutning istället för att ansluta

Fråga : Min Google kan inte lyckas ansluta till en Wi-Fi-hotspot eftersom det bara säger att nätverket är "Sparat" men inte "Anslutet" som det brukade göra. Vad som verkar vara problemet?

Svar : Den här typen av problem är ofta relaterade till inloggningsuppgifterna för nätverket. Lösenordet du använde kan vara felaktigt. Du kanske också ser din telefon försöka skaffa och IP-adress men misslyckas med att upprätta en anslutning. I det här fallet föreslår jag att du gör:

 • Kontrollera att dina inloggningsuppgifter är korrekta.
 • Ta bort eller glöm det nätverk du försöker ansluta till eftersom det kan vara en typ av problem i systemet på grund av korrupta cacheminne eller filer.
 • Återställ din telefon om allt annat misslyckas.

Så här återställer du din Google Pixel:

 1. Öppna appen Inställningar för din enhet.
 2. Under "Personlig" trycker du på Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Knacka på Fabriksdata nollställ och sedan Återställ telefon eller Återställ surfplatta.
 4. Om du har ett skärmlås måste du ange ditt mönster, PIN eller lösenord.
 5. När du uppmanas knackar du på Radera allt för att radera all data från enhetens interna lagring.
 6. När din enhet har raderat väljer du alternativet för att starta om din enhet.
 7. När du är klar ska du återställa dina data. Lär dig hur du återställer dina data på en Pixel-telefon.

Google Pixel är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk men har ingen anslutning

Fråga : Jag har en Pixel-telefon och jag tycker faktiskt om det. Det är vackert och snabbt. Men jag har ett litet problem med Wi-Fi. Jag är ansluten till mitt hemnätverk men har inte internetuppkoppling. Vad behöver jag göra?

Svar : Bara för att telefonen är ansluten till Wi-Fi betyder det inte att den har anslutning. Försök att använda dina andra enheter som är anslutna till samma nätverk. Om de har internetuppkoppling kan problemet vara med din telefon, annars är det ett problem med ditt Wi-Fi-nätverk. Försök bara följa felsökningsförfarandet ovan, du kan avgöra problemet direkt och göra vad som är nödvändigt för att åtgärda det.

Google Pixel stänger av eller startar om när du ansluter till Wi-Fi

Fråga : Det började precis. Varje gång jag försöker ansluta till ett Wi-Fi startar eller stänger min telefon av helt igen. Är det något slags virus eller något? Jag har förresten en Google Pixel.

Svar : Det här är mer en firmware-relaterad fråga men jag tror inte att det är något slags virus som orsakar detta, jag tror till och med att det bara är någon skadad cache eller data som orsakar det. Jag föreslår att du återställer telefonen så att den återgår till sina ursprungliga inställningar och en konfiguration som fungerar.

Google Pixel fryser när du surfar med Wi-Fi

Fråga : Det finns ett problem med min telefon och jag vet inte vad den är. Men oftare fryser det när jag är ansluten till Wi-Fi och surfar på webben eller bara gör några vanliga sysslor. När jag är ansluten via mobildata fungerar dock telefonen helt bra utan att det fryser. Så det är Wi-Fi som krossar min telefon. Kan det åtgärdas?

Svar : Först och främst vet vi inte säkert om det verkligen är Wi-Fi som orsakar problemet eller inte. Telefonen måste följas noggrant och korrekt för att veta eller avgöra vad som är orsaken till problemet. Men jag föreslår att du, innan du överlämnar din telefon till en tekniker, gör återställningen av master. Naturligtvis måste du säkerhetskopiera dina data innan du gör det.

 1. Om enheten är på, stäng av den.
 2. Tryck och håll ned volymknappen. Håll volymen nedtryckt och håll ner
 3. Strömbrytare tills telefonen slås på. Du ser ordet "Start" med en pil runt det.
 4. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar "Återställningsläge."
 5. Tryck på strömbrytaren för att starta återställningsläget. Du ser en bild av en Android-robot med ett utropstecken (du kan också se "Inget kommando").
 6. Tryck och håll ned strömbrytaren. Tryck på Volym upp-knappen en gång när du håller på strömmen. Släpp sedan strömbrytaren.
 7. Om “Torka data / fabriksåterställning” inte markeras, tryck på Volym ned-knappen tills det är det. Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar “Ja” (eller “Ja - radera all användardata”). Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 9. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 10. När du är klar ska du återställa dina data.

Google Pixel blev svarsfri efter att ha anslutit till Wi-Fi

Fråga : I går försökte jag ansluta till en publicerad Wi-Fi-hotspot men min telefon blev svarsfri efter det. Försökt igen men samma sak hände. Finns det något problem med min telefon? Vad kan jag göra för att fixa det? Tack.

Svar : Det är i princip samma sak som det tidigare problemet, så du måste bara återställa din telefon och söka hjälp om problemet kvarstår efter återställningen.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.