Hur du fixar din Google Pixel som inte kommer att ladda [Felsökningsguide]

#Google Pixels (#Pixel) 2770 mAh-batteri kan pågå en dag eller två så länge telefonen används normalt och kör appar som inte använder för mycket RAM, CPU och har lägre upplösningar. Men batterier tappas snabbare än du tror, ​​vad skulle du göra om din telefon vägrade att ladda när du anslöt den?

Problem som inte laddas hör till de vanligast rapporterade problemen med smartphones oavsett om enheten är helt ny eller inte, mellanklass eller high-end. Det är anledningen till att vi publicerar artiklar som detta eftersom vi vill hjälpa våra läsare att hantera laddningsproblem de kan stöta på med Big Gs Pixel.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Pixel som kanske inte laddas eller inte kommer att svara när du är ansluten. Steg-för-steg-guiden som du hittar här är säker men du vet att saker och ting kan hända oväntat så fortsätt vid din egen risk.

Om du har andra problem, se till att du kommer in på vår felsökningssida för Google Pixel. Vi har redan publicerat felsökningsguider för några av de vanligaste problemen med enheten. Det finns en chans att ditt problem redan har tagits upp så försök hitta problem och som liknar ditt och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning av Google Pixel som inte laddas

Syftet med den här felsökningshandboken är att avgöra varför telefonen inte laddas. Att veta orsaken är det bästa sättet att hitta en lösning för att lösa den. Det är ett laddningsproblem så bortsett från laddningsfrågan är det men normalt att tro att problemet är med batteriet men eftersom Google Pixel inte har ett avtagbart batteri kan vi inte bara köpa en reserv och prova det. Det är anledningen till att vi behöver felsöka. Med det sagt, här är vad du bör göra:

Steg 1: Kontrollera att firmware inte kraschade

När firmware kraschar blir telefonen vanligtvis fryst och svarar inte och eftersom Pixel inte har ett avtagbart batteri kan du inte utföra "batteridrag" -proceduren, vilket är en mycket effektiv metod för att fixa mindre firmwareproblem som kraschar och frysning.

Så du måste tvinga om starta om din telefon. Håll bara ner strömbrytaren i 10 sekunder så bör telefonen starta om förutsatt att det finns tillräckligt med batteri kvar och att problemet inte orsakas av vätska eller fysisk skada.

Steg 2: Anslut laddaren och anslut den till telefonen

Det finns bara ett sätt att ta reda på om problemet har åtgärdats med tvungen omstart. Anslut bara laddaren till strömkällan och anslut kabeln till din telefon. Det kan visa de vanliga laddningsskyltarna eller svarar inte alls. Om det är det senare måste du fortsätta felsöka enheten tills du kan ladda den igen.

Steg 3: Kontrollera laddaren och dess port

Det är möjligt att kontakterna i din laddare är blockerade eller korroderade. Så titta inuti porten för skräp, ludd och korrosion. När det gäller skräp eller ludd, använd ett spetsigt föremål för att ta ut det, men om det är korrosion, kommer en sprängning av tryckluft att bli av med det.

När du har kontrollerat laddaren, anslut telefonen för att se om den laddas den här gången. Om det fortfarande är nej, kan nästa steg hjälpa.

Steg 4: Anslut din telefon till en dator

När du har kontrollerat laddaren och problemet fortfarande kvarstår måste du kontrollera om det verkligen är strömadaptern som har ett problem eller inte. Anslut din telefon till en dator eller en bärbar dator bara för att ta reda på om den svarar som den brukar göra. Om det gör det, kan vi på denna punkt säga att problemet är med laddaren eftersom som du ser svarar telefonen när den är ansluten till en alternativ strömkälla.

Men om din Google Pixel inte svarar, även om den är ansluten till en dator eller bärbar dator, är det dags att gå efter USB-kabeln du använder.

Steg 5: Kontrollera USB-kabeln fysiskt

Kabeln är det enda som överbryggar laddaren och huvudenheten. Om det är trasigt eller om det finns något som hindrar kontakterna från att skapa kontakter med laddarens och telefonens kontakter, avbryts laddningsprocessen.

Kör bara fingrarna från ena änden till en annan. Detta är för att kontrollera om det finns någon form av klumpar eller pauser eller avvikelser. Medan USB-kabeln inte går sönder, är det möjligt att det finns något som blockerar laddningsprocessen. Så inspektera båda ändarna av kabeln och hitta skräp eller ludd eller något som korroserar anslutningarna. Rengör kontakterna om du kan hitta några.

När du har rengjort kabeln och kontrollerat att det inte finns några pauser, anslut din telefon till en dator igen och försök att hålla den i en viss riktning. Ift här är fall som telefonen svarar men anslutningen går vilse, det betyder att det är en lös anslutning; kabeln kan inte få korrekt kontakt med telefonens kontakter.

Att använda en annan kabel hjälper dig att avgöra om problemet orsakas av kabeln eller om problemet är telefonens Utility Port.

Steg 6: Kontrollera laddningsporten på din telefon

När du har kontrollerat både laddaren och USB-kabeln och problemet fortfarande kvarstår är det dags att kontrollera verktygsporten på din telefon. Kontrollera bara för skräp, ludd, böjda stift och korrosion. ta ut skräp och ludd och rengör korrosionen med tryckluft.

Det finns alltid en risk för lös anslutning men du kan inte upptäcka det med dina blotta ögon. Du måste ansluta kabeln och sedan laddaren till strömkällan och hålla telefonen i en viss vinkel åt gången. Lös anslutning kan fixas genom att köpa en ny laddare eller kabel så om du har andra laddare kan du prova dem.

Steg 7: Skicka telefonen in för kontroll och eventuell ersättning

Om problemet började utan uppenbar orsak eller orsak kan det vara ett tillverkningsproblem. Om du vill ha den ersatt har du ett giltigt krav. Så det är bättre att du har kontrollerat det, ring Google eller bara skicka det tillbaka för att få det ersatt.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte