Hur du fixar din Google Pixel som fortsätter att starta om på egen hand [Felsökningshandbok och potentiell lösning]

Det kan tyckas vara ett mycket allvarligt problem med en premiumtelefon som #Google Pixel (#Pixel) fortsätter att starta på egen hand utan uppenbar anledning. Det finns flera faktorer som vi måste tänka på när du felsöker ett problem som det här och det är viktigt att du tar denna fråga tålamod eftersom det finns tillfällen då saker inte går din väg. Så i det här inlägget kommer jag att ta itu med den här frågan eftersom vi redan har fått många klagomål från våra läsare angående den här.

Fortsätt läsa för att förstå varför det finns tillfällen när din telefon bara startar om på egen hand utan någon uppenbar orsak eller anledning. Du kan också lära dig hur du felsöker din Pixel-telefon efter att ha läst den här artikeln. Men Observera att det här är en felsökningsartikel och även om vi vill lösa problemet eller hjälpa dig att göra det, finns det ingen garanti att problemet kommer att behandlas till dess rötter. Problemet kan fortfarande kvarstå även efter att ha gjort alla nödvändiga felsökningsmetoder här, särskilt om problemet orsakas av ett hårdvaruproblem.

Innan vi går längre, om du har andra problem med din Google Pixel, kan du besöka vår felsökningssida för vi har redan tagit upp flera problem med den här telefonen sedan den släpptes förra året. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem. Så försök hitta problem som liknar dig och använd lösningarna och felsökningsguiderna som vi föreslog. Om de inte fungerar för dig, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss. Se till att du ger oss nödvändig information om din telefon och problemet så att vi kan ge dig mer exakta lösningar.

Felsökning av Google Pixel som fortsätter att starta om

Omstartproblem orsakas ofta av firmware-glitches och andra systemrelaterade problem, även om det också finns tillfällen då appar också utlöser systemrelaterade problem som kan påverka telefonens prestanda. Vi måste omedelbart isolera problemet så att vi får en tydligare bild av vad som verkligen händer med din enhet. När vi vet vad orsaken eller vad som verkligen är problemet med din Pixel, kan vi försöka formulera en lösning. Med allt detta sagt, här är vad jag behöver att du gör för att lösa problemet:

Steg 1: Ladda din telefon och se om den fortfarande startar om på egen hand

Slumpmässiga omstarter kan orsakas av ett fel i batteriet. Som vi alla vet är batteriet bland de första komponenterna i en telefon som kommer att försämras snabbare än något annat. I värsta fall kan ett batteri redan skadas efter bara en dags användning. När det händer kan telefonen fortfarande slås på men den kan starta om ofta eller tömmas efter bara en timme eller två efter att den är fulladdad.

Syftet med detta steg är inte att fixa problemet så att du kan veta om det verkligen är ett problem med batteriet eller inte. När du ansluter din Pixel-telefon ger du den en stabil strömkälla, så om den inte startar om på egen hand medan den laddas, finns det en stor chans att det verkligen är ett problem med batteriet. I så fall finns det inget mycket du kan göra åt det förutom att ta det tillbaka till butiken och låta en tekniker titta på det. Det kan vara fixerat eller så kan batteriet bytas ut. I värsta fall är det enheten som måste bytas ut om ekonomiska reparationer är omöjliga.

Men om telefonen fortfarande startar om, även om den redan har en stabil strömkälla, måste du fortsätta felsökningen.

Steg 2: Försök starta om din Pixel-telefon i säkert läge och observera

Det löser fortfarande inte problemet men kommer att ge dig en inblick om en eller några av dina tredjepartsappar får din Pixel att starta om slumpmässigt utan ingripande från dig. Om du startar upp telefonen i säkert läge inaktiveras alla tredjepartsappar tillfälligt så om en av dem orsakar problemet bör enheten inte starta om på egen hand när den är i det tillståndet. Så här startar du upp din Google Pixel i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills Google-logotypen visas på skärmen och släpp sedan. Låt flera sekunder för logotypen att visas.
 2. Med Google-logotypen fortfarande på skärmen trycker du på och håller ned Volym-knappen.
 3. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills "Säker-läge" visas längst ner till vänster på upplåsningsskärmen och släpp sedan. Det kan ta upp till 30 sekunder.

Om problemet fixas i det här läget, hitta apparna som orsakar problemet och avinstallera dem en efter en. Börja din sökning från de senaste installerade apparna. Du kan också bara göra fabriksinställningen om du inte vet vilka appar som orsakar problemet, men observera att alla dina filer och data kommer att raderas så se till att du säkerhetskopierar dem.

 1. Öppna appen Inställningar för din enhet.
 2. Under "Personlig" trycker du på Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Knacka på Fabriksdata nollställ och sedan Återställ telefon eller Återställ surfplatta.
 4. Om du har ett skärmlås måste du ange ditt mönster, PIN eller lösenord.
 5. När du uppmanas knackar du på Radera allt för att radera all data från enhetens interna lagring.
 6. När din enhet har raderat väljer du alternativet för att starta om din enhet.
 7. När du är klar ska du återställa dina data. Lär dig hur du återställer dina data på en Pixel-telefon.

Steg 3: Utför huvudåterställningen på din Google Pixel

Om du redan har avinstallerat alla misstänkta appar men din telefon fortfarande startar om på egen hand, har du inget annat val än att göra Master Reset. Detta kommer att ta bort alla dina filer, appar, data, foton, videor etc. så se till att du säkerhetskopierar dem innan du följer stegen nedan.

 1. Om enheten är på, stäng av den.
 2. Tryck och håll ned volymknappen. Håll volymen nedtryckt och håll ner
 3. Strömbrytare tills telefonen slås på. Du ser ordet "Start" med en pil runt det.
 4. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar "Återställningsläge."
 5. Tryck på strömbrytaren för att starta återställningsläget. Du ser en bild av en Android-robot med ett utropstecken (du kan också se "Inget kommando").
 6. Tryck och håll ned strömbrytaren. Tryck på Volym upp-knappen en gång när du håller på strömmen. Släpp sedan strömbrytaren.
 7. Om “Torka data / fabriksåterställning” inte markeras, tryck på Volym ned-knappen tills det är det. Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar “Ja” (eller “Ja - radera all användardata”). Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 9. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 10. När du är klar ska du återställa dina data.

Om problemet fortfarande kvarstår efter detta måste du skicka telefonen in för reparation eller utbyte.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.