Hur du fixar din Google Nexus 6P som inte längre kan skicka och ta emot textmeddelanden [Felsökningsguide]

 • Läs och förstå varför en premiumtelefon som din Google Nexus 6P plötsligt inte kan skicka och ta emot SMS eller textmeddelanden. Lär dig också hur du felsöker enheten om problemet skulle hända dig i framtiden.
 • Lär dig hur du felsöker din enhet som inte längre kan skicka och ta emot bildmeddelanden eller MMS och förstå varför ett sådant problem händer blått.

Textmeddelanden är en grundläggande tjänst som mobiltelefoner kan göra utan att ha mycket problem förutsatt att enheten får signal från tornet och att kontot inte hindras från att använda det. High-end smartphones som Google Nexus 6P borde inte ha några problem att överföra SMS (meddelandetjänst) meddelanden eftersom de bara är en liten mängd textdata som kan överföras via mobilnätet.

I det här inlägget kommer jag att hantera problem när jag skickar och tar emot både SMS och MMS-meddelanden. Det senare är i princip bara en uppdatering av det förra eftersom användare nu kan bifoga filer, bilder, videor etc. till sina textmeddelanden. Mobildata krävs dock för överföring av data så det finns i princip en annan konfiguration för denna typ av textmeddelanden.

Vi måste undersöka möjligheterna och jag kommer att föreslå några procedurer som du kan använda för att lösa problemet med din telefon. Så om du äger en Google Nexus 6P-telefon och för närvarande har fel på ett meddelandeproblem eller två, fortsätt att läsa felsökningsguiderna nedan, eftersom de kan hjälpa dig.

 • Hur du felsöker Nexus 6P som inte skickar och tar emot textmeddelanden (SMS)
 • Hur du felsöker din Nexus 6P som inte längre kan skicka och ta emot MMS

Men innan något annat, om du har ett annat problem, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Det kan redan finnas befintliga lösningar på ditt problem så försök bara hitta de som liknar dig och använd våra lösningar eller felsökningsguider. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss direkt.

Hur du felsöker Nexus 6P som inte skickar och tar emot textmeddelanden (SMS)

Textmeddelanden är en grundläggande tjänst som erbjuds av alla mobiltelefoner. Faktum är att mobiltelefoner under det senaste decenniet kunde skicka textmeddelanden utan att ha ett stort problem eftersom tillverkare och telekom fokuserade på sms och samtal. För närvarande finns det för många tjänster som en smartphone erbjuder, medan mobilteknik redan har förbättrats finns det fortfarande många användare som klagar över att de inte har kunnat skicka och ta emot textmeddelanden. Så i det här avsnittet kommer vi att ta itu med frågor som skickar och tar emot SMS.

Steg 1: Kontrollera att din telefon får anständig signalstyrka från tornet

Utan signal kan din telefon aldrig skicka och ta emot textmeddelanden, så det måste vara det första du måste undersöka eftersom signalen är kung när det gäller mobila tjänster. Det är enkelt, du måste bara titta på signalindikatorn längst upp till höger på skärmen. Om det inte finns någon mottagning ska du omedelbart kontrollera om flygläget är aktiverat; inaktivera den för att återaktivera trådlösa tjänster på din enhet. Om det bara finns en signalstång kan dålig mottagning fortfarande vara orsaken till att din Nexus 6P varken kan skicka eller ta emot textmeddelanden. Men om det är första gången detta problem händer, kan din tjänsteleverantör bara genomgå serviceunderhåll i ditt område. Det är bättre att du ringer teknisk support och frågar om det; betraktar det som ditt sätt att rapportera möjliga nätverksproblem i ditt område.

Men om din enhet visar att det finns en utmärkt service i ditt område och ändå inte kan skicka och ta emot textmeddelanden, kan nästa steg hjälpa.

Steg 2: Kontrollera att ditt konto fortfarande är i gott skick och att det inte hindras från att använda tjänsten

Det är mycket viktigt att ditt konto inte hindras från att använda texttjänsten. Oftare, för oroliga konton, skulle telefonen fortfarande kunna få signal från tornet men tjänsterna är inaktiverade. Detta är faktiskt ett sätt att påminna prenumeranter om att de måste lösa allt innan de kan njuta av en tjänst utan några avbrott. Du kan ringa din tjänsteleverantör om det eller fråga med andra metoder från din leverantör.

För dem som inte kan skicka textmeddelanden men kan ta emot måste det vara meddelandecenternumret som har några problem. Antingen raderades eller ändrades det. Du kan verifiera med din leverantör vad rätt meddelandecentrumnummer ska användas i din telefon.

För användare som kan skicka men inte ta emot, försök att kontrollera lagringsutrymmet på din enhet. Kom ihåg att meddelanden laddas ner så att de också tar lite plats i telefonen. Om du har hundratals bilder och videoklipp kommer naturligtvis slut på plats och meddelanden kanske inte laddas ner längre och det kan se ut som om du inte tar emot dem. Försök att frigöra lite utrymme genom att flytta några filer till en dator eller genom att ta bort dem.

Steg 3: Kontrollera att du skickar meddelanden till rätt nummer

Meddelanden kan inte skickas till ett telefonnummer som inte är registrerat i något nätverk, särskilt kontakter som saknar en siffra eller två. Så se till att det telefonnummer du skickar textmeddelanden till är korrekt. Ännu bättre kan du försöka skicka ett meddelande till ditt eget nummer för att se om det går igenom och om du faktiskt kan ta emot det.

Steg 4: Sätt tillbaka telefonen till sin ursprungliga konfiguration eftersom vissa inställningar kan ha kommit ihop

Naturligtvis, om problemet kvarstår efter att ha utfört felsökningsförfarandena ovan, har du naturligtvis ett val att skicka telefonen in för kontroll. Innan du faktiskt gör det ska du säkerhetskopiera dina data och filer och återställa din telefon. Det bringar inte bara din enhet tillbaka till fabriksinställningarna utan raderar också all din personliga information för integritetsändamål. Så här styr du återställning av din telefon:

 1. Så här startar du i återställningsläget:
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När du ser lite information på skärmen släpper du knapparna.
 4. Telefonen startar i Bootloader-läge.
 5. Markera Återställningsläge med volymknapparna.
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill starta i återställningsläget.
 7. En Android med utropstecken kommer att visas på skärmen.
 8. Tryck och håll ned strömbrytaren och håll sedan in Volym upp.
 9. Återställningsalternativen kommer snart att visas på skärmen.
 10. Markera alternativet "torka data / fabriksåterställning" med volymknapparna.
 11. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill torka av cache-partitionen.
 12. Markera alternativet "Ja" och tryck sedan på strömbrytaren igen för att välja det.
 13. Vänta tills enheten är klar med att radera systemcachen och markera sedan 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren.

Om telefonen tillhandahålls av din tjänsteleverantör som du prenumererar på finns det stor chans att sms-tjänsten kan fungera igen, men om inte, är det dags att du skickar in den för ytterligare kontroll.

Hur du felsöker din Nexus 6P som inte längre kan skicka och ta emot MMS

Som jag sa tidigare är Multimedia Messaging Service (MMS) i grunden en uppgradering av SMS, men telefonen måste vara ansluten till mobildatanätet hos din tjänsteleverantör för att kunna överföra meddelanden. Om din enhet inte längre kan skicka och ta emot MMS eller bildmeddelanden, är det här du måste göra:

Steg 1: Se till att mobildata är aktiverat i din telefon

Det måste vara det allra första du måste kontrollera om enheten en dag slutade att skicka och ta emot bildmeddelanden. Enheten måste vara ansluten till internet via mobildata för att överföra MMS. Det finns appar eller tjänster som låter dig skicka MMS via Wi-Fi, men när du använder standardmeddelanden-appen är det meningslöst att ha en anslutning via Wi-Fi.

Gå bara till menyn Inställningar och leta upp mobildata och slå på den men kom ihåg att du kan debiteras annorlunda genom att använda den här tjänsten.

Om problemet dock inträffade för första gången kan du försöka starta om din telefon eftersom det bara kan vara ett symptom på en mindre firmware eller maskinvarufel.

Steg 2: Kontrollera att din telefon har rätt APN-inställningar (Access Point Name)

APN är faktiskt en uppsättning tecken som gör att din telefon kan ansluta till din leverantørs mobildatanätverk. Om det ändras eller raderas, oavsett vad du gör, kan din enhet aldrig få datatjänst och du kan inte skicka och ta emot MMS. Du kan vända dig till Google och söka efter APN för din leverantör eller så kan du gå direkt till din operatørs webbplats och försöka hitta den där. Om du inte hittar det på nätet kan du ringa teknisk support, på så sätt kommer representanten att vägleda dig när du ställer in det på din enhet.

Steg 3: Kontrollera att ditt konto fortfarande har god status och att du har tillräckligt med krediter för att använda det

Återigen, eftersom det är ett serviceproblem, bör ditt konto ha god status och du måste ha tillräckligt med krediter för att använda data. Oftare kan till och med förbetalda abonnenter utnyttja obegränsade datakrediter, men det kan finnas ett möss som om du når ett visst tröskelvärde kommer din anslutning att strypas och skicka och ta emot MMS kan påverkas. Men igen, bör du ringa din leverantör för att verifiera denna information.

Steg 4: Prova att torka av cache-partitionen om den inträffade efter en uppdatering

Om det fanns en firmwareuppdatering före detta problem, kan vissa cachar eller data ha skadats och påverkat några av telefonens kärnfunktioner. Försök först torka av cache-partitionen och gör sedan återställaren om den misslyckades:

 1. Så här startar du i återställningsläget:
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När du ser lite information på skärmen släpper du knapparna.
 4. Telefonen startar i Bootloader-läge.
 5. Markera Återställningsläge med volymknapparna.
 6. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill starta i återställningsläget.
 7. En Android med utropstecken kommer att visas på skärmen.
 8. Tryck och håll ned strömbrytaren och håll sedan in Volym upp.
 9. Återställningsalternativen kommer snart att visas på skärmen.
 10. Markera alternativet "torka cache-partition" med volymknapparna.
 11. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta att du vill torka av cache-partitionen.
 12. Markera alternativet "Ja" och tryck sedan på strömbrytaren igen för att välja det.
 13. Vänta tills enheten är klar med att radera systemcachen och markera sedan 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren.

Följ proceduren ovan för att återställa enheten, men du bör säkerhetskopiera dina filer och data innan du gör det.

Steg 5: Ta det tillbaka till butiken och kontrollera det

När det gäller grundläggande felsökning har du gjort vad du behöver göra för att lösa problemet. Så det är dags att du skickade telefonen eller förde till butiken för att få den kontrollerad. Det skulle hjälpa teknikern att diagnostisera problemet om du berättade för honom vad som egentligen hände med din enhet.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.