Hur du fixar din Google Nexus 5 som inte laddas [Felsökningsguide]

Laddningsproblem med #Google Nexus 5 (# Nexus5) är bland de vanligaste problemen vi fick från våra läsare som äger denna fantastiska teknik. Eftersom ström är mycket viktigt för elektroniska prylar och smartphones är vi djupt skyldiga att snabbt svara på förfrågningar angående strömrelaterade problem eftersom en smartphone som varken laddar eller sätter på är i princip värdelös.

Så i det här inlägget kommer jag att vägleda dig om hur du felsöker din Google Nexus 5 som inte kommer att debiteras av någon anledning. Det kommer att finnas procedurer du behöver göra och vi använder en deduktiv felsökningsmetod för att komma fram till en slutsats eller fastställa vad det verkliga problemet med din enhet är. När vi väl vet problemet är det lättare att ta reda på en metod som kan åtgärda det så länge problemet inte har något att göra med hårdvaran.

Läs vidare för att förstå varför detta problem uppstår då och då och lära dig hur du felsöker din Nexus 5. Om du har andra problem bör du dock se till att du besöker vår felsökningssida för vi har redan åtgärdat många problem med den här telefonen eftersom vi började stödja det. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna och / eller felsökningsguiderna som vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp kan du fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Se till att du ger oss detaljerad information om ditt problem så att vi kan ge dig mer exakta lösningar.

Hur du felsöker Google Nexus som inte laddas

Vi vill fixa alla problem som vi får från våra läsare, men det finns problem som redan ligger utanför våra grepp, särskilt hårdvarorelaterade. Det beror på att vi inte kommer att föreslå metoder som kan skada telefonen om de görs av genomsnittliga användare eller procedurer som kan ogiltiga garantin. Nu när jag har sagt det här är vad du behöver göra för att försöka lösa problemet med din Nexus 5:

Steg 1: Uteslut möjligheten att det bara är en frusen enhet

När din telefon fryser kanske den inte svarar på vad du gör med den. Oftast orsakas frysningar som detta av en systemkrasch som kan göra att enheten inte svarar. Vi är inte 100% säkra på att det är problemet med din telefon, men vi måste utesluta denna möjlighet först.

Eftersom Nexus 5 inte har ett avtagbart batteri, kunde vi inte göra proceduren för att dra ut batteriet men det betyder inte att vi inte kunde mjukställa din telefon. För att göra detta trycker du bara på strömbrytaren i 30 sekunder. Förutsatt att telefonen har tillräckligt med batteri kvar och förutsatt att detta problem orsakas av en systemkrasch, bör din Nexus starta om normalt och därefter kan du försöka ladda den igen för att se om den svarar.

Steg 2: Anslut din telefon till en dator och se om den svarar

Jag förstår att din telefon inte laddas när du ansluter den till den ursprungliga laddaren. Det är möjligt att problemet är med själva laddaren eller kabeln du använder. Genom att ansluta den till en dator kan du omedelbart se om problemet är med tillbehören. Om till exempel telefonen laddas när den är ansluten till en dator måste den vara en laddare som har vissa problem. I så fall kan du försöka se om något blockerar eller korroderar porten på din laddare. Om du kan hitta något slags skräp eller ludd, försök att rengöra det eller ge det en sprängning av tryckluft. Försök också ta reda på om en av stiften böjdes och försök att räta ut den med en pincett om möjligt.

Å andra sidan, om telefonen inte upptäcks av din dator, försök att se omedelbart om den laddas eller inte eftersom om inte, kan det vara ett kabelproblem. Försök använda en annan för att se om det löser det.

När du har verifierat att detta problem orsakas av antingen laddaren eller kabeln, är det bästa att köpa ett nytt laddarkit.

Steg 3: Försök starta om din Nexus 5 i säkert läge och laddning

Om din telefon fortfarande har tillräckligt med batteri, kan du försöka starta om den i säkert läge och se om den laddas i det läget. Det finns alltid en chans att problemet orsakas av nedladdade appar så vi måste också utesluta denna möjlighet. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Tryck på strömbrytaren på enheten.
 2. Tryck och håll på Power off-alternativet i dialogrutan.
 3. Tryck på OK i följande dialog för att starta säkert läge.

I det här läget, anslut telefonen för att se om den laddas. Om det gör det kan du hitta apparna som orsakar problemet och avinstallera dem, annars fortsätta med felsökningen.

Så här avinstallerar du appar från din Nexus 5:

 1. Tryck på Alla appar på valfri startsida.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på appar.
 4. Dra vid behov åt höger till den nedladdade skärmen.
 5. Klicka på önskad applikation.
 6. Klicka på Avinstallera och tryck sedan på OK.

Steg 4: Försök att torka av cache-partitionen och ladda sedan igen

För ett problem som inträffade på egen hand utan uppenbar anledning finns det en möjlighet att det orsakas av korrupta cacheminne. Så om du fortfarande har tillräckligt med juice, föreslår jag att du startar upp telefonen i återställningsläget och försöker torka av cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och tryck sedan på strömbrytaren samtidigt tills telefonen slås på.
 3. Tryck på Volym ned-knappen två gånger för att markera "Återställningsläge."
 4. Tryck på strömbrytaren för att starta återställningsläget.
 5. En Android-robot med rött utropstecken visas.
 6. När du håller ner strömbrytaren trycker du på och släpper volym upp-knappen och släpp sedan strömbrytaren.
 7. Använd volymknapparna för att bläddra till “torka av cache-partition” och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den. Obs! Det kan ta 10 minuter eller mer att slutföra.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja omstart av systemet nu.

Steg 5: Försök återställa telefonen för att se om det gör skillnad

Förutsatt att alla andra procedurer ovan inte fungerade och det fortfarande finns tillräckligt med batteri för att säkerhetskopiera dina filer och data, så föreslår jag att du försöker återställa telefonen och se om den laddas efter det. Detta är dock ett valfritt förfarande, men jag föreslår att du gör det innan du skickar telefonen för reparation:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll ned volymknappen och håll sedan ned strömbrytaren samtidigt tills telefonen slås på. Släpp båda tangenterna när det gör det.
 4. Tryck på Volym ned-knappen två gånger för att markera 'Återställningsläge'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att starta återställningsläget. En Android-robot med rött utropstecken visas.
 6. Tryck på och släpp Volym upp-knappen medan du håller ner strömbrytaren. Menyn 'Android-systemåterställning' visas. Släpp strömmen när den gör det.
 7. Använd volymknapparna för att bläddra till 'Torka data / fabriksåterställning' och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 8. Bläddra ner till "Ja - radera all användardata" och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 9. När återställningen är klar, tryck på strömknappen för att välja Starta om systemet nu.

Steg 6: Skicka telefonen in för kontroll / reparation

Om allt annat misslyckas, behöver du en teknikers hjälp för att få problemet att räkna ut eftersom du har gjort din del när det gäller felsökning. Men just nu är det säkert att anta att problemet är med hårdvaran; kan det vara batteriet eller andra komponenter inuti. Låt telefonen kontrolleras, diagnostiseras, repareras eller till och med bytas ut.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.