Hur du fixar CarPlay som inte fungerar på din Apple iPhone XR [Felsökningshandbok]

Användning av smartphones under körning är i allmänhet förbjudet av säkerhetsskäl. Men det är inte längre fallet när Google och Apple introducerade Android Auto respektive Apple CarPlay. Förutom att spela musik och använda navigationsappar kan du också använda din smartphone på ett säkert sätt under körning.

Dessa system fungerar genom att låta dig använda din telefon i bilen på ett säkert sätt. Med CarPlay kan du ansluta din iPhone till din bil och visa ett förenklat iOS-liknande gränssnitt på bilens infotainmentsystem, vilket ger dig tillgång till vissa appar som du kan använda i din bil. Kommandon för CarPlay vidarebefordras genom användning av Siri-appen på din iPhone. Därför behöver du inte ta upp ögonen när du skickar över CarPlay-kommandon. Om du har problem med att använda CarPlay med din iPhone XR har jag skapat några användbara sätt att felsöka och lösa problemet. Läs vidare om du behöver fler ingångar om hur du fixar CarPlay som inte fungerar på din iPhone XR.

Hur felsöker du iPhone XR med CarPlay som inte fungerar?

Innan du felsöker, kontrollera och se till att ditt fordon stöder trådbundet eller trådlöst Apple CarPlay-system och är kompatibelt med Apple iPhone XR. Observera att CarPlay-system varierar mellan bilar. Vissa bilar stöder CarPlay över trådbundna lösningar medan andra stöder trådlös CarPlay. Om din bil stöder trådbundet CarPlay, måste du ansluta din iPhone till USB-porten på din bil. Om din bil stöder trådlöst CarPlay måste du ställa in CarPlay vanligtvis genom att trycka och hålla in röststyrningsknappen på ratten. Se bilens bruksanvisning för korrekt procedur. Dessutom måste ditt fordon också köras när du använder CarPlay med din telefon. Kontrollera och se om Siri är aktiverat på din iPhone XR och att den fungerar. Om Siri inte fungerar, måste du fixa det först. Bortsett från Siri måste Bluetooth också vara aktiverat på både din iPhone XR och bilsystemet. Trådlöst eller Bluetooth-parningsläge måste också aktiveras på din bil.

Om du fortfarande inte kunde få CarPlay att fungera kan du fortsätta och prova dessa efterföljande lösningar.

Första lösningen: Starta om din telefon och CarPlay-system.

Om du kunde använda CarPlay med din iPhone XR innan och plötsligt misslyckades, är det troligt att antingen din iPhone eller ditt bilsystem glittrar. För att rensa detta kan du mjukställa din iPhone och starta om bilens infotainmentsystem. Så här återställer du en iPhone XR, följ bara dessa steg:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar om.

För att starta om bilens infotainment-system, se standardstegen i bruksanvisningen för ditt fordon.

När du har startat om dina enheter kan du försöka använda CarPlay med din iPhone XR igen och se om problemet är borta. Om du använder en trådlös CarPlay-lösning, anslut din iPhone till CarPlay USB-port. Hitta bara USB-porten på din bil som är märkt med en CarPlay-ikon eller en smartphone-ikon. Denna ikon finns vanligtvis under klimatkontrollpanelen eller inuti mittfacket. Om du inte ser CarPlay-startskärmen väljer du bara CarPlay-logotypen på bilens display.

För trådlöst CarPlay, gå bara till Inställningar-> Allmänt-> CarPlay och försök sedan koppla ihop i trådlöst läge. Menyalternativ kan variera mellan infotainmentsystem.

Andra lösningen: Stäng av Siri och slå sedan på igen.

För att säkerställa att problemet inte tillskrivs några mindre problem med Siri, kan du stänga av Siri och sätta på den igen. Så här fungerar det:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Siri .
 3. Klicka sedan på alternativet som säger: Tillåt Hey Siri . Din iPhone kommer sedan att be dig ställa in den genom att säga " Hey Siri" flera gånger tills din röst känns igen.
 4. Om " Hey Sir i" redan är aktiverat på din telefon medan du har problem med att använda CarPlay, stäng bara av den och sedan igen.

Den här metoden hjälper till att rensa upp mindre fel som kan ha orsakat Siri-appen misslyckats eller slutat fungera.

Om du bara har CarPlay-problem på specifika appar på din telefon kan det att hjälpa dig att sluta och starta om de berörda apperna. CarPlay fungerar med flera iOS-appar inklusive appar från tredje part och de som är inbyggda i iOS, som meddelanden, musik, kartor och telefon-appen.

Tredje lösningen: Slå av Bluetooth och slå sedan på den igen.

Bland andra nyckelkrav för att använda CarPlay med din iPhone XR är en aktiv Bluetooth-anslutning. Detta innebär att du parar ihop din iPhone XR och bilens Bluetooth. Om du vill eliminera slumpmässiga problem med Bluetooth på både bilen och telefonen startar du om Bluetooth med följande steg:

 • Gå till din iPhone, gå till Inställningar-> Bluetooth- menyn, slå sedan av Bluetooth-omkopplaren och slå sedan på den igen.

Alternativt kan du slå och stänga av flygläge. Det är ett annat sätt att starta om telefonens trådlösa funktioner.

 • För att göra detta, gå till dina iPhone- inställningar-> Flygplan- menyn och knacka sedan på omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det inaktiverar du telefonens trådlösa radio inklusive Bluetooth-funktionen. Medan flygplansläget är på startar du om telefonen så att minnescachen rensas. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn och stäng sedan av flygplansläget igen.

Försök igen koppla ihop din iPhone och din bil efteråt och se om CarPlay redan fungerar som avsett.

Fjärde lösningen: Koppla ihop din iPhone från din bil och koppla sedan ihop igen.

Om det inte löser problemet att stänga av och slå på Bluetooth, kan du försöka koppla ihop din telefon och bil. Detta behövs ofta om den aktuella Bluetooth-anslutningen mellan telefonen och bilen skadas.

För att göra detta, gå till dina iPhone- inställningar-> Bluetooth- menyn. Se till att Bluetooth är aktiverat så att du kan se listan över tillgängliga Bluetooth-enheter. Hitta och välj din bil Bluetooth och klicka sedan på informationsikonen bredvid den. Klicka sedan på alternativet att glömma den här enheten . Följ resten av instruktionerna på skärmen för att bekräfta att parning är ihop.

Ta också bort eller koppla loss din iPhone från andra Bluetooth-enheter så att ingen av dem kommer att orsaka konflikt eller störa telefonen och bilen när du använder CarPlay.

När du har kopplat ihop och tagit bort alla sparade Bluetooth-enheter från din iPhone XR startar du om telefonen och bilsystemet och försök sedan igenkopplingen.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningarna på din telefon.

Nätverksrelaterade fel som kan ha förstört anslutningen mellan telefonen och CarPlay kan också rensas genom att återställa nätverksinställningar. Detta raderar telefonens aktuella nätverkskonfigurationer tillsammans med nätverksfel som orsakade CarPlay att misslyckas. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

När återställningen är klar startas din telefon automatiskt igen och laddar sedan standardnätverksalternativ och värden. Som sagt måste du aktivera Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar på telefonen igen för att kunna använda dem igen. Glöm inte att koppla ihop din iPhone och din bil Bluetooth efteråt.

Valfri lösning: Inaktivera USB-begränsat läge på din iPhone XR.

USB Restricted Mode introducerades först bland andra nya funktioner i iOS 11.4.1 och förblev närvarande i iOS 12-enheter. Det är en ny säkerhetsfunktion som är utformad för att förhindra nuvarande och framtida hårdvarubaserade metoder från att förhindra ditt iOS-lösenord genom att inaktivera USB-dataanslutningen internt efter en viss tidsperiod. Detta är Apples förstärkta sätt att skydda iOS-användardata från lösenordshackare som använder USB-enheter som påstås hacker iPhone-lösenord genom Lightning-portar. Men att aktivera denna iPhone-funktion kan också utlösa vissa problem eftersom det skulle begränsa användarens flexibilitet med Lightning-baserade tillbehör som högtalardockor, USB-laddare, videoadaptrar och liknande. Bilsystem som fungerar via Lightning-kablar, särskilt CarPlay, är inte heller något undantag. För att se till att det inte är detta som hindrar CarPlay från att fungera korrekt på din iPhone XR, försök att inaktivera funktionen för USB-begränsat läge med

dessa steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Rulla nedåt och tryck på Touch ID & Passcode eller Face ID & Passcode.
 3. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 4. Dra sedan ner till avsnittet Tillåt åtkomst när låst .
 5. Välj USB-tillbehör . Det här alternativet stängs av som standard och det betyder att USB-begränsat läge är aktiverat.
 6. Slå omkopplaren bredvid USB-tillbehörsknappen för att inaktivera USB-begränsat läge.

Om du gör det kommer Lightning-baserade tillbehör att fungera på obestämd tid när telefonen är låst. Men igen, bör du notera att detta kommer att lämna din enhet i fara för iOS-säkerhetshot. Om du är villig att ta riskerna kan du hålla din iPhone XR konfigurerad på detta sätt medan du använder CarPlay och aktivera funktionen igen när CarPlay inte behövs.

För andra alternativ och mer avancerade lösningar, kontakta Apple support och avgränsa problemet.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!