Hur du fixar Bluetooth som slutar fungera på iPhone 7, inte kan para eller ansluta Bluetooth-enheter efter iOS-uppdatering [Felsökningsguide]

Ytan mellan de vanliga problemen som iPhone 7-ägarna stöter på efter att ha installerat den senaste versionen av iOS är på Bluetooth som inte fungerar. Apple lanserade iOS-version 11.4.1 för att erbjuda bugfixar för befintliga enhetsproblem men det visade sig att vissa människor blev hälsade med ett nytt problem efter den nya iOS-installationen. Även om detta inte inträffar för alla som har uppdaterat är det ett dilemma som måste fixas för vissa iPhone-ägare.

Om du råkar vara bland de drabbade användarna kan det här inlägget kunna hjälpa dig. Jag har kartlagt några tillämpliga lösningar och möjliga lösningar du kan prova på om du vill felsöka din iPhone 7 som plötsligt inte kommer att para eller ansluta till en Bluetooth-enhet efter den senaste implementeringen av iOS-uppdateringen. Läs vidare och prova dessa enkla lösningar.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker iPhone 7 som har Bluetooth-problem

Innan du felsöker, se till att din Bluetooth-enhet ligger nära eller inom Bluetooth-räckvidden från din iPhone. För att Bluetooth-enheter ska kunna ansluta eller kommunicera med varandra måste de vara på nära håll. Enheter med den senaste Bluetooth-tekniken (5.0) kan ansluta till andra Bluetooth-tillbehör inom 400 meters avstånd. För Bluetooth 4.0 och tidigare är avståndet från 100 meter till 300 meter. IPhone 7 och 7 Plus stöder Bluetooth-version 4.2 så att den är inom 300-metersområdet. Utöver det avståndet kan Bluetooth-enheter inte ansluta. För att säkerställa att avståndet inte är den underliggande orsaken, placera din iPhone 7 bredvid Bluetooth-tillbehöret och försök sedan ihopkoppla dem på det avståndet. Se också till att ditt Bluetooth-tillbehör är på eller i synligt läge. Din iPhone måste också ha Bluetooth aktiverat i inställningarna.

Om inget av det hjälper, kan du nu börja felsöka din iPhone 7 och rensa programvarufel som kan ha stoppat dess Bluetooth-funktioner.

Första lösningen: Starta om din iPhone och Bluetooth-enhet.

Vissa appar och tjänster kan bli oseriösa efter implementering av en ny systemuppdatering. Detta är normalt eftersom vissa appar inte kan anpassa de nyligen implementerade plattformsändringarna. Lyckligtvis är det ofta mindre problem som lätt kan åtgärdas med en mjuk återställning eller omstart av enheten. Om du ännu inte har startat om din iPhone sedan du uppdaterade iOS, gör du så här:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills skjutreglaget visas.
 2. Dra bilden till höger för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter ungefär 30 sekunder, tryck och håll in strömbrytaren igen tills du ser Apple-logotypen.

Låt din telefon slutföra uppstarten och försök sedan koppla ihop eller ansluta till din Bluetooth-enhet igen.

Den andra lösningen: Stäng av och slå på Bluetooth igen.

Det är möjligt att Bluetooth-funktioner har blivit falska från uppdateringen och därför måste startas om. Om du gör det kan det också hjälpa till att rensa mindre fel som kan ha orsakat konflikt med din iPhone: s Bluetooth-anslutningar. Så här är vad du bör göra då:

 1. Klicka på Inställningar.
 2. Gå till Bluetooth .
 3. Tryck på Bluetooth-omkopplaren för att stänga av funktionen.
 4. Efter några sekunder trycker du på omkopplaren igen för att slå på Bluetooth igen.

Om det fortfarande inte lyckades få din Bluetooth-anslutning att fungera, starta om Bluetooth-parningsläget på din Bluetooth-enhet. Så här görs:

 1. Leta reda på switchknappen (Bluetooth-knappen) på din andra Bluetooth-enhet. Varje Bluetooth-enhet måste ha en strömbrytare för att du enkelt kan aktivera eller stänga av kopplingsläget.
 2. Håll knappen eller knappen intryckt i några sekunder för att ta den ur parningsläget.
 3. Vänta i cirka 30 sekunder och tryck sedan på knappen eller knappen igen för att sätta tillbaka den i parningsläge.

Försök igen koppla ihop din iPhone och Bluetooth-enhet för att se om parningen är framgångsrik. I annat fall kan du prova andra alternativ.

Tredje lösningen: Glöm Bluetooth-anslutningar på din iPhone 7.

Du kanske måste rensa dina Bluetooth-anslutningar, särskilt om de alla skadades från uppdateringen. Om du gör det kan du ställa in och ansluta till din Bluetooth-enhet som om det är första gången din iPhone gör det. Om du vill ta en bild, följ sedan dessa steg för att ta bort eller glömma Bluetooth-anslutningar och enheter på din iPhone 7.

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Bluetooth .
 3. Klicka på informationsikonen bredvid den Bluetooth-enhet du vill glömma.
 4. Tryck på alternativet för att glömma den här enheten.
 5. Om du uppmanas knackar du på Glöm enhet för att bekräfta åtgärden.

Den valda enheten ska inte längre hittas under Mina enheter i Inställningar-> Bluetooth- menyn. Starta om din iPhone och försök sedan att para ihop igen eller ansluta till dina Bluetooth-enheter. Se till att enheten befinner sig inom det angivna avståndet från din iPhone, i upptäcktsläge och är aktiverat.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone 7.

Nätverksinställningsfel kan också orsaka konflikt med Bluetooth och andra relevanta funktioner. Detta är möjligt särskilt om den nya uppdateringen automatiskt åsidosätter dina nuvarande nätverksinställningar. För att rensa nätverksfel och fel som påverkar Bluetooth följer du dessa steg för att återställa nätverksinställningar på din iPhone 7:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar. Detta uppmanar din enhet att ta bort aktuella nätverksinställningar från telefonen och sedan återställa standardnätverksvärdena.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att bekräfta åtgärden.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPhone startas sedan automatiskt när återställningen är klar med nätverksinställningarna återställda som standard. När det har startats om ska du konfigurera dina nätverksanslutningar inklusive Wi-Fi och Bluetooth. Testa sedan igen parning av din iPhone 7 till din Bluetooth-enhet.

Femte lösningen: Återställ och återställ fabriksinställningarna på din iPhone 7.

Du kanske måste överväga att använda en fabriksåterställning om du fortfarande inte kan para ihop eller ansluta din iPhone 7 till din Bluetooth-enhet efter att ha uttömt alla möjliga sätt att lösa problemet. Din enhet kan ha fått några dödliga systemproblem efter den senaste iOS-uppdateringen och som troligtvis kräver en fullständig återställning av systemet. Säkerhetskopiera alla dina viktiga uppgifter för förvaring om du vill fortsätta. Följ sedan stegen för att återställa din iPhone 7 till fabriksinställningarna genom inställningar:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar . Detta raderar allt från ditt iPhone-system och återställer sedan standardinställningarna.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att bekräfta åtgärden.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta fabriksåterställning.

Efter återställningen måste du konfigurera din iPhone 7 och aktivera funktioner som du vill använda inklusive Wi-Fi och Bluetooth. Oftare än anmärkning rensas mjukvarurelaterade problem av en återställning av master inklusive de som tillförs av en uppdatering. För att ta reda på om Bluetooth redan fungerar, försök igen koppla ihop din iPhone med din Bluetooth-enhet. Om problemet inte är fixat och Bluetooth-parning inte fungerar, kan du överväga andra alternativ som service.

Andra alternativ

Försök para ihop din iPhone 7 med andra Bluetooth-tillbehör och se om den kan para ihop. Om det gör det, är problemet på den tidigare Bluetooth-enheten du försöker ansluta till. I så fall, ring tillverkaren eller Bluetooth-enheten för hjälp. Om din iPhone 7 inte går ihop med eller ansluter till någon Bluetooth-enhet och tillbehör, hanterar du troligtvis ett stort systemproblem på din iPhone, om inte maskinvaruskada. Kontakta din operatör eller Apple Support för ytterligare hjälp och officiella rekommendationer.

RELEVANTA POSTER:

 • Apple iPhone 7 iTunes-fel 1671: Vad orsakar det här felet och hur åtgärdar du det? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Apple iPhone 7-fel 3194, fel 17 vid uppdatering eller återställning i iTunes [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar iPhone 7 GPS som inte fungerar, visar felaktig plats, fel vägbeskrivning [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Instagram som inte kommer att laddas, fortsätter att krascha, inte fungerar korrekt på en iPhone 7 efter uppdatering av iOS 11.4.1 [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Pandora som inte fungerar, kraschar hela tiden på iPhone 7 efter en iOS-uppdatering [Felsökningsguide]

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone 7-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.