Hur du fixar Bluetooth som inte fungerar på din iPhone efter uppdatering av iOS 13

Tack vare det här inlägget är ett av problemen som uppstår efter den senaste implementeringen av iOS 13-uppdateringen. Det är på Bluetooth som slutar fungera på iPhone efter uppdatering till den senaste iOS-versionen. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om du någonsin stöter på samma problem efter att ha installerat iOS 13-uppdateringen på din iPhone.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iOS-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av iPhone Bluetooth-problem efter uppdatering av iOS 13

Innan du felsöker, överväga att kontrollera avståndet mellan din iPhone och Bluetooth-enhet. Avstånd eller närhet är ett av huvudkraven för att Bluetooth-enheter ska fungera som avsett. Med detta sagt, placera både din iPhone och Bluetooth-enhet inom 100-metersradio eller ännu bättre, bredvid varandra för att se till att de är inom Bluetooth-intervallet. Se också till att båda enheterna är i upptäcktsläge. Detta innebär att Bluetooth-funktionen är aktiverad på båda enheterna.

En annan faktor att överväga att undersöka är enhetskompatibilitet. Inte alla Bluetooth-enheter är kompatibla med din iPhone- eller iOS-version som den körs på och vice versa. Så kontrollera och se till att dina enheter är kompatibla. Det enklaste sättet att bestämma enhetskompatibilitet är att försöka para ihop din iPhone med andra Bluetooth-aktiverade enheter inom räckhåll. Om Bluetooth-parningen är framgångsrik och den andra Bluetooth-enheten fungerar som avsett, är den möjliga indikationen att problemet är med den andra Bluetooth-enheten du försöker para ihop med din iPhone först. I så fall kan du kontakta tillverkaren av Bluetooth-enheter för ytterligare hjälp och rekommendationer. Eller ännu bättre, bara använda en annan kompatibel Bluetooth-enhet som tjänar samma syfte som den första som inte fungerar.

Om problemet fortsätter även efter att du har verifierat och uppfyllt nämnda krav, är det nästa du bör göra att utesluta mjukvarurelaterade faktorer som kan ha hindrat din iPhone från att para ihop med din Bluetooth-enhet. Här är några generiska lösningar du kan hänvisa till när du behöver input för att hantera din iPhone: s uppdatering av Bluetooth-problem.

Första lösningen: Starta om din iPhone och Bluetooth-enhet.

Att stänga av och slå på telefonen är inte bara att ge den en andning utan också hjälper till att rensa slumpmässiga symtom som orsakas av mindre app-glitches och firmwarekrascher. Många appar och systemtjänster skulle i slutändan glida efter en stor plattformsövergång. Och det är troligt vad som händer med någon av dina appar efter installation av iOS 13-uppdateringen. Som ett resultat slutade Bluetooth plötsligt att fungera. Om detta bara är ett mindre systemfel, är det troligt vad som krävs för att få saker tillbaka till det normala att utföra en mjuk återställning eller starta om. Att skapa säkerhetskopior skulle inte vara nödvändigt eftersom ingen data kommer att raderas i processen. Metoderna för mjuk återställning eller omstart varierar mellan iPhone-modeller.

Så här återställer / startar du om en iPhone X eller senare variant, följ dessa steg:

 1. Tryck och håll ned sidoknappen och endera volymknappen tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Tryck sedan på Sidoknappen igen för att slå på din iPhone igen efter 30 sekunder.

För mjuk återställning / omstart av en iPhone 8, 8 Plus eller tidigare iPhones med en Hem-knapp, se följande steg:

 1. Tryck och håll ned knappen Top eller Side tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att slå av telefonen helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder trycker du på Top- eller Sidoknappen igen för att slå på telefonen igen.

Omstart av Bluetooth-enheten är också nödvändigt för att rensa bort mindre firmware-glitches som kan ha stoppat ihopkopplingsprocessen.

När du har startat om din iPhone går du till din Bluetooth-enhet och letar sedan på strömbrytaren. Tryck på den knappen tills enheten stängs av. Och sedan efter 30 sekunder, tryck på strömbrytaren igen för att slå på enheten igen.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone-batteriets tömning snabbare efter uppdatering av iOS 13

Andra lösningen: Växla iPhone Bluetooth av och på igen.

När uppdateringen installerades implementeras ändringar i iOS-funktioner och tjänster. När dessa ändringar tillämpas kan vissa funktioner och tjänster tendera att reagera negativt. Och det kan vara det som händer med din iPhone: s Bluetooth-funktion. För att åtgärda felet kan det hjälpa dig att starta om telefonens Bluetooth-funktion. Så här är vad du bör försöka göra nästa om den tidigare lösningen inte löser problemet:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Bluetooth .
 3. Växla omkopplaren för att stänga av Bluetooth.
 4. Efter några sekunder växlar du för att slå på Bluetooth igen. En lista över Bluetooth-aktiverade enheter inom räckvidden visas sedan.
 5. Hitta och välj den Bluetooth-enhet som du vill koppla ihop med och försök sedan igen för att ansluta.

Om du inte ser Bluetooth-enheten i listan, stäng av enheten och sätt på den och placera den bredvid din iPhone.

Tredje lösningen: Glöm Bluetooth-enheten och lägg tillbaka den.

Bluetooth-parningsproblem som inte kunde lösas med tidigare metoder beror vanligtvis på en skadad Bluetooth-anslutning. I det här fallet är ditt nästa alternativ att ta bort den skadade Bluetooth-enheten från din iPhone och sedan lägga till den tillbaka för att börja koppla ihop dem som om det är första gången. Så här görs:

 1. Gå till din iPhone, gå till Inställningar-> Bluetooth- menyn och se till att Bluetooth-omkopplaren är på.
 2. Rulla ner till listan över sparade Bluetooth-enheter och hitta den Bluetooth-enhet som du har problem med att koppla ihop med din iPhone.
 3. Klicka för att välja den Bluetooth- enheten.
 4. Klicka sedan på informationsikonen bredvid den.
 5. Tryck slutligen Glöm den här enheten.

Den valda Bluetooth-enheten raderas sedan från din iPhone: s Bluetooth-mapp. Om du ser några andra sparade Bluetooth-enheter i listan, ta bort dem också så att ingen av dem skulle störa din Bluetooth-anslutning.

När du har tagit bort alla sparade Bluetooth-enheter, mjuk återställ / starta om din iPhone för att rensa Bluetooth-cachen och för att uppdatera dess interna minne. Så snart det startar upp, gå tillbaka till Inställningar-> Bluetooth- menyn och slå sedan omkopplaren för att stänga av och slå på Bluetooth.

Välj din Bluetooth-enhet från listan och tryck sedan på alternativet Para ihop eller Anslut .

På din andra enhet trycker du på alternativet att acceptera parning (om du uppmanas).

Låt din enhet starta parning och se om det är en framgång. Om Bluetooth-problemet fortsätter kan du behöva överväga att välja återställningar.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone.

För att eliminera komplexa nätverksinställningsfel inklusive nätverksinställnings åsidosättningar från den nyligen installerade iOS 13-uppdateringen kan utföra en återställning av nätverksinställningar betraktas som nästa alternativ att prova. Denna återställning raderar alla nätverksanpassningar inklusive Wi-Fi-nätverk, Bluetooth-anslutningar och de senaste ändringarna från uppdateringen. Eventuella fel som är knutna till dessa inställningar elimineras på samma sätt. Så här görs:

 1. För att komma igång, gå till Hem-skärmen och tryck sedan på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningar på din iPhone.

När återställningen är klar startar din telefon automatiskt och laddar sedan upp standardnätverksvärdena. För att ansluta till Internet igen måste du aktivera Wi-Fi igen och gå med i ditt Wi-Fi-nätverk. Om du vill använda Bluetooth ska du aktivera Bluetooth på dina iPhone-inställningar och sedan koppla ihop eller ansluta till din Bluetooth-enhet som det är första gången.

LÄS Också: Apple iPhone iOS 13-uppdatering fastnar vid Resume Download

Sista utväg: Återställ fabriksinställningarna på din iPhone.

En fabriksåterställning kan betraktas som de sista alternativen, om Bluetooth fortfarande inte fungerar efter att ha genomfört alla tillämpliga lösningar. Detta bör dock endast betraktas som det sista alternativet om din iPhone inte parar eller fungerar med några Bluetooth-enheter. Men innan du gör det, säkerhetskopiera alla viktiga data från iPhone-lagring till iCloud eller iTunes för att undvika permanent dataförlust. Observera att den här återställningen torkar allt från ditt iPhone-system inklusive nedladdade appar, sparade kontakter, inställningar och annan personlig information lagrad i det interna minnet. Om du vill fortsätta kan du fabriksinställa din iPhone genom inställningar med följande steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet att radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Bekräfta att du vill radera och återställa din iPhone: s fabriksinställningar.

Efter återställningen återställs allt till fabriksinställningarna. Om du vill använda din iPhone och dess nyckelfunktioner måste du först ställa in den. Använd bara startguiden för att slutföra den inledande installationsprocessen och konfigurera nyckelfunktioner med automatiska inställningar.

Kan du fortfarande inte få Bluetooth att fungera på din iPhone efter uppdatering av iOS 13?

Om allt annat misslyckades och Bluetooth fortfarande inte fungerar på din iPhone efter att ha tömt alla möjliga lösningar, eskalera problemet till Apple Support. På så sätt får de meddelande om att ett sådant problem existerar och därifrån kan de göra ytterligare bedömningar i slutändan. Om detta konstateras och bekräftas vara en iOS 13-uppdatering av Bluetooth-fel, krävs en dedikerad fixfix. När du väntar på den officiella fixen kan du använda andra Bluetooth-enheter som tjänar samma syfte och kan arbeta med din iPhone och iOS 13-plattformen.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.