Hur du fixar Apple Watch 4 Bluetooth-parningsproblem, kommer inte att para ihop med Bluetooth-aktiverad enhet

Att para en Apple Watch 4 med ett Bluetooth-tillbehör är ganska enkelt. Så länge Bluetooth-tillbehöret är listat bland de stödda Bluetooth-enheterna, bör det kunna kopplas ihop med din Apple Watch som avsett. Det finns dock några faktorer som kan göra den enkla Bluetooth-parningsprocessen lite mer komplicerad och därmed uppstår problem med Bluetooth-parning. Nedan markeras generiska lösningar på Bluetooth-parningsproblem på Apple Watch 4. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din Apple Watch inte kommer i par med en Bluetooth-aktiverad enhet.

Innan du går vidare, om du har problem med ditt smartwatch och försöker hitta en lösning för det, besök vår Apple Watch 4-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Hitta frågor som liknar din och använd gärna våra lösningar. Om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär så att vi kan hjälpa dig.

Felsökning av Bluetooth-parningsproblem på Apple Watch 4

Kontrollera först att dina enheter är kompatibla. Inte alla Bluetooth-tillbehör är utformade för att fungera med Apple Watch 5-teknologin, de stöds inte. Kontrollera och se till att din Bluetooth-enhet / tillbehör är på och i parningsläge. Se bara bruksanvisningen som medföljde enheten om du inte är säker på hur du ställer in den i parningsläge. Se också till att enheten och din Apple Watch är nära varandra. Närhet är viktigt vid Bluetooth-parning, så båda enheterna måste placeras inom det angivna intervallet. För att säkerställa att avståndet inte är den underliggande orsaken till problemet, placerar du klockan 4 och Bluetooth-enheten bredvid varandra medan du utför någon av följande procedurer.

Första lösningen: Starta om Apple Watch och Bluetooth-enheten.

Precis som iPhones och iPads kan Apple Watch också startas om genom en mjuk återställning eller tvingad omstart. Om din klockvisning svarar, kan du göra en vanlig omstart eller mjuk återställning för att dumpa cacheminnet och för att uppdatera minnet, apparna och iOS. Följ bara stegen för att mjuk återställa din Apple Watch 4:

 1. Håll sidoknappen intryckt i några sekunder tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra reglaget för att stänga av klockan.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på sidoknappen på klockan och släpper sedan den när Apple-logotypen visas.

Om din klocka visas verkar ha fastnat eller inte svarar, är det nödvändigt att utföra en tvingad omstart. Följ stegen istället för att tvinga om en Apple Watch 4:

 1. Tryck och håll in både sidoknappen och Digital Crown på klockan i cirka 10 sekunder.
 2. Släpp sedan knapparna när Apple-logotypen visas.

Att utföra en tvingad omstart på Apple Watch är också praktiskt om någon av dess appar plötsligt kraschar eller blir frusen. Båda dessa metoder är säkra eftersom de inte påverkar interna data.

Den andra lösningen: Växla och slå på Apple Watch 4 Bluetooth.

Att stänga av och slå på Bluetooth-funktionen på klockan är också en praktisk tweak när det gäller att lösa mindre Bluetooth-parningsproblem. Det uppdaterar Bluetooth-funktionen och rensar bort alla skadade Bluetooth-cachar som kan ha orsakat parningskonflikter. Så här fungerar det:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på omkopplaren för att aktivera Bluetooth på din Apple Watch 4.
 3. Låt Apple Watch 4 söka efter Bluetooth-aktiverade enheter i närheten.
 4. Välj det tillbehör du vill koppla ihop med.
 5. Ange rätt lösenord eller PIN-kod när du blir ombedd att fortsätta.

Se till att acceptera parning på din andra enhet om du uppmanas att göra det.

LÄS OCH: Hur man parar ihop Apple Watch 4

Tredje lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Ett annat användbart trick som har använts av många Apple-ägare när de hanterar slumpmässiga problem med trådlös anslutning inklusive Bluetooth-parningsproblem är det så kallade Airplane-läget. Det fungerar genom att samtidigt stänga av de trådlösa funktionerna på den problematiska enheten och sedan på igen. Så det är som att snabbt starta om och uppdatera till Bluetooth-systemet. Överraskande, att utföra detta trick eliminerar också mindre fel som påverkar trådlösa funktioner. Om du vill prova, så här gör du hur du gör Airplane Mode-tricket på din Apple Watch 4:

 1. Tryck och håll ned botten av skärmen på din Apple Watch 4 tills Control Center startar.
 2. Dra sedan upp och tryck på ikonen Flygplansläge för att aktivera funktionen.
 3. Stäng av klockan medan flygläget är aktiverat.
 4. Efter cirka 30 sekunder, slå på klockan igen och slå sedan på flygplansläget för att stänga av funktionen igen.

Du kan också sätta på och stänga av flygläge genom dina Apple Watch 4-inställningar. Följ bara dessa steg:

 1. På huvudskärmen trycker du på Inställningar .
 2. Välj flygläge och tryck sedan på för att slå på det. Trådlösa funktioner inklusive Bluetooth-anslutningar avaktiveras sedan.
 3. Efter 30 sekunder, växla igen om flygplansläget för att stänga av det.
 4. Slå på Bluetooth igen.
 5. Försök igen koppla ihop din Apple Watch till Bluetooth-tillbehöret och se om parningen redan har lyckats.

Om din Apple Watch 4 och iPhone synkroniseras kan du ställa in klockan så att den speglar inställningen för flygplansläge på din iPhone. För att göra detta, gå vidare till Apple Watch-appen på din telefon och knacka sedan på menyn Allmänt . Gå därefter till flygplan- menyn och välj alternativet Spegla iPhone.

Dina iPhone-inställningar speglas sedan på din Apple Watch 4. Detta innebär att om du stänger av och stänger av flygplansläge gör din iPhone också samma sak som din Apple Watch 4. Se i så fall till att Bluetooth är inaktiverat på din iPhone så att det tillåter din klocka för att para ihop med ett Bluetooth-aktiverat tillbehör i närheten.

Fjärde lösningen: Glöm Bluetooth-enheten från din Apple Watch 4.

Om du har lyckats koppla ihop din Bluetooth-enhet och titta på innan och plötsligt misslyckades, är det möjligt att den tidigare anslutningen skadades och att den inte längre fungerar. I så fall måste du ta bort den felaktiga Bluetooth-anslutningen och sedan konfigurera den igen som ny. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar från din Apple Watch-huvudskärm.
 2. Välj Bluetooth .
 3. Klicka på informationsikonen bredvid ditt Bluetooth-tillbehör.
 4. Tryck på Glöm enhet. Den valda enheten kommer sedan att tas bort från klockans Bluetooth-katalog.

Följ samma steg för att ta bort alla andra sparade Bluetooth-enheter på din Apple Watch 4 för att förhindra att någon av dem orsakar konflikter när du kopplar ihop nya enheter.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningarna för att fixa Bluetooth-parningsproblem på din Apple Watch 4.

Bluetooth-parningsproblem är också taggade bland andra nätverksrelaterade problem som kan åtgärdas av en nätverksåterställning. Detta är vanligtvis vad som behövs om problemet tillskrivs vissa ogiltiga nätverkskonfigurationer och anpassning i dina Watch 4-inställningar. Om du vill pröva lyckan i den här finjusteringen kan du göra det genom att hänvisa till dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar från din Apple Watch-huvudskärm.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till botten och tryck sedan på Återställ från de angivna alternativen.
 4. Klicka på Återställ och välj sedan alternativet Återställ nätverksinställningar.

Alla sparade anslutningar från din Apple Watch kommer sedan att raderas. Starta om / mjuk återställ klockan efter återställningen och aktivera sedan sin Bluetooth-funktion igen för att försöka para ihop igen med ditt Bluetooth-tillbehör.

Sista utväg: Återställ Apple Watch 4 till standardinställningarna.

Du kan överväga att välja en fullständig återställning på din Apple Watch 4 om ingen av de givna lösningarna fungerade. Detta är ofta nyckeln till att lösa Bluetooth-parningsproblem som orsakas av komplexa iOS-fel och malwares. Men den enda nackdelen som du bör notera är att genom att göra det kommer det också att leda till dataförlust. Om du vill fortsätta men säkerhetskopiera dina Apple Watch-data och fortsätt till dessa steg när du är redo att radera din Apple Watch 4 och återställa fabriksinställningarna:

 1. Klicka på Inställningar på din Apple Watch.
 2. Välj Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Klicka på alternativet för att radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas väljer du att behålla eller ta bort din mobilplan.
 6. Tryck sedan på Radera alla för att bekräfta att du vill radera klockan.
 7. Återställningsprocessen startas sedan. Efter återställningen återställs din Apple Watch till fabriksinställningarna.

Om din Apple Watch 4 synkroniseras med din iPhone, säkerhetskopierar klockans innehåll automatiskt till din telefon. Om du till exempel säkerhetskopierar din iPhone till iTunes eller iCloud, säkerhetskopieras också data från din Apple Watch 4. Således kan du återställa Apple Watch 4 från en säkerhetskopia efter återställningen. Bluetooth-parningar ingår emellertid inte i Apple Watch-säkerhetskopian så du måste konfigurera dina Bluetooth-anslutningar som nya efter återställningen.

Du kan också välja att ställa in allt som nytt på din Apple Watch efter en fullständig återställning av systemet för att säkerställa att allt blir nytt.

LÄS Också: Hur man låser upp Mac med Apple Watch

Har du fortfarande problem med Bluetooth-parning och inte kan koppla din Apple Watch 4 med din Bluetooth-enhet?

Om den bakomliggande orsaken till problemet är från ditt Apple Watch 4-system, tar ovanstående lösningar vanligtvis hand om det. Men om du redan har uttömt alla angivna lösningar och lösningar på applikationer men Bluetooth-parningsproblemet kvarstår, måste du felsöka Bluetooth-enheten nästa. Det kanske upplever några problem som hindrade ihopkopplingsprocessen. Du kan be ytterligare teknisk hjälp från enhetstillverkaren för att felsöka och eliminera alla möjliga orsaker. Ett enkelt sätt att avgöra om problemet är med Bluetooth-tillbehöret / enheten du försöker para ihop med din Apple Watch, försök att para klockan ihop till något annat kompatibelt Bluetooth-aktiverat tillbehör. Om din klocka kan para ihop med andra enheter, betyder det tydligt att problemet är med den tidigare Bluetooth-enheten du försöker para ihop med din klocka. Om din Apple Watch 4 inte eller inte kan para ihop med några Bluetooth-aktiverade enheter, är din klocka tydligen den skyldige och måste därför fixas. Eftersom du redan har gjort den grundläggande felsökningen kan du prova att använda mer avancerade lösningar. Du kan rapportera problemet till Apple Support-teamet så att de kan leda dig genom en mer avancerad felsökningsprocedur för att konfigurera eller ändra Apple Watch 4: s systemfunktioner.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga iOS-problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.