Hur du fixar Apple Music som inte fungerar på din Apple iPhone XR [Felsökningshandbok]

Om du äger en Apple-enhet och använder musik måste du ha prenumererat på Apple Music på din enhet. Med Apple Music kan du dra fördel av Apples hela streamingtjänsttjänst. Men innan du kan dra nytta av tjänsten måste du registrera dig eller prenumerera på Apple Music på din enhet. När du är prenumererad är du redo för musikströmning på din iPhone.

Om du stöter på ett problem där Apple Music inte arbetar med din nya iPhone XR, belyser detta inlägg några möjliga lösningar och lösningar som hjälper dig att identifiera och lösa den underliggande orsaken. Läs vidare för mer information.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt iPhone-frågeformulär.

Hur du felsöker iPhone XR med Apple Music som inte fungerar

Innan du felsöker, kontrollera och se till att ditt Apple Music-abonnemang fortfarande är aktivt. Detta verkar vara den mest uppenbara faktorn att undersöka. För att se och hantera ditt Apple Music-prenumeration, se följande steg:

 1. Gå till Inställningar-> [ditt namn] -> iTunes & App Store- menyn.
 2. Välj ditt Apple-ID längst upp på skärmen och tryck sedan på alternativet för att visa Apple-ID. Logga in om nödvändigt med rätt Apple ID.
 3. När du har loggat in, bläddra till prenumerationer och tryck sedan på den.
 4. Välj ditt Apple Music- prenumeration.

Om du inte ser det i listan, kontrollera och se till att du är inloggad med samma Apple-ID som du ursprungligen prenumererade på Apple Music, samma Apple-ID som du använder med Apple Music på din enhet. I annat fall börjar du felsöka din iPhone XR med dessa metoder.

Första lösningen: Slå på iCloud Music Library och starta sedan om din iPhone.

iCloud Music Library ger dig tillgång till alla musikfiler i ditt bibliotek från Apple Music. Om den här funktionen inte är aktiverad eller aktiverad kommer du inte att kunna komma åt musikbiblioteket, och därför kommer du inte att kunna komma åt musikfiler via Apple Music. Så här aktiverar du iCloud Music Library på din iPhone XR:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Musik för att se fler alternativ.
 3. Rulla nedåt och växla iCloud Music-bibliotekets switch för att aktivera funktionen.

När du har aktiverat funktionen startar du om telefonen för att rensa felaktig cache från det interna minnet och för att uppdatera Apple Music och relevanta tjänster. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar om.

Mindre programvarufel som kan ha hindrat Apple Music från att fungera kommer också att rensas av en systemstart. Att skapa säkerhetskopior är inte nödvändigt eftersom det inte påverkar någon sparad information på telefonen.

Den andra lösningen: Logga ut från ditt iCloud-konto och logga in igen.

Kontorelaterade problem kan också utlösa liknande problem att uppstå och förhindrar Apple Music från att utföra sin normala rutin. Liksom alla andra konton är det troligtvis bara slumpmässiga fel som lätt kan hanteras genom att logga ut och logga in på din iCloud igen. Så här är vad du kan försöka göra för att utesluta fel i kontot:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj iCloud .
 3. Klicka på ditt iCloud-konto och välj sedan alternativet att logga ut.
 4. Starta om din iPhone XR.
 5. Gå tillbaka till dina iCloud-kontoinställningar och tryck sedan på alternativet för att logga in.

Vänta tills du har loggat in på ditt iCloud-konto och försök sedan igenom Apple Music för att se hur det fungerar.

Tredje lösningen: Uppdatera iOS till den senaste versionen.

Om detta är ett systemfel som påverkar Apple Music och relevanta tjänster, kommer installationen av den senaste iOS-uppdateringen troligen att fixa den. Apple rullar vanligtvis ut nya uppdateringar som innehåller fixade korrigeringar för att hantera olika typer av problem som är hänförliga till systemfel och skadlig programvara. Om din iPhone har stabil Wi-Fi-åtkomst, följ sedan dessa steg för att leta efter en ny iOS-uppdatering att ladda ner och installera på din enhet:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.
 4. Om en ny uppdatering är tillgänglig väljer du alternativet Hämta och installera. Följ sedan resten av instruktionerna på skärmen för att implementera uppdateringen helt.

Skydda en kopia av dina viktiga filer så att du bara kan återställa dem senare vid behov.

När du har uppdaterat iOS bör du starta om din iPhone för att se till att alla nya systemförändringar är korrekt implementerade och på samma sätt för att förhindra att appar glider.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone XR.

Nätverksproblem hör också till de bakomliggande orsakerna. Apple Music fungerar genom att kommunicera med Apple-servern för att utföra förfrågningar och inmatningsprocesser. För att få detta att hända behövs en stabil Wi-Fi-åtkomst. Om din iPhone har några nätverksproblem, finns det en tendens för Apple Music att misslyckas eftersom den inte kan ansluta till Apple-servern. Och det är när du måste hantera problem med nätverksanslutning först. Den snabbaste möjliga lösningen på nätverksproblem på en iPhone är en återställning av nätverksinställningar. Detta rensar alla dina nuvarande nätverksinställningar, trådlösa radioer, APN: er, serverinställningar och annan relevant information tillsammans med oönskade cacheminne och felaktiga data. Så här fungerar det:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta.

Efter återställningen startar din iPhone av sig själv och laddar sedan standardnätverksalternativ och värden. Detta betyder att du behöver konfigurera och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen. När din iPhone är ansluten kan du försöka ladda Apple Music igen och se om allt fungerar som det ska.

Femte lösningen: Återställ din iPhone XR till fabriksinställningarna (fabriksåterställning).

Detta kan betraktas som de sista alternativen om Apple Music fortfarande inte fungerade efter att ha använt alla tidigare lösningar. Det kan finnas några mer komplexa systemfel som stör Apple Music och hindrar det från att utföra sin normala funktion. För att hantera stora systemfrågor som detta, skulle det behövas att utföra en fabriksåterställning eller en återställning av telefonen på telefonen. Men innan du gör det, säkerhetskopiera alla dina kritiska data till iCloud eller iTunes eftersom de också kommer att raderas i processen. När du är klar med säkerhetskopian, inställning av återställning av iOS med följande steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och knacka på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange enhetens lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta fullständig återställning av systemet.

Låt din enhet slutföra återställningen. Telefonen startar om när återställningen är klar. Vänta bara tills det har startats upp och sedan kan du fortsätta med den första enhetsinstallationen. Se till att ange rätt referenser för ditt iCloud- och Apple Music-konto.

Sök mer hjälp

För ytterligare hjälp och mer avancerade lösningar, kan du kontakta Apple Support. Det kan finnas några faktorer som måste tas hand om annat än vad som nämns i detta sammanhang. Du kan också be supportrepresentanten att granska ditt abonnemang på Apple Music-kontot från deras system. Vid behov kan du be dem att uppdatera ditt prenumeration också.

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur man löser Bluetooth-problem på Apple iPhone XR, kommer inte att para ihop med Bluetooth-tillbehör [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar Apple iPhone XR larmsystem som inte fungerar, ljudvarningar för larm fungerar inte [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar dålig Wi-Fi-mottagning eller svag Wi-Fi-signal på din Apple iPhone XR
 • Hur du åtgärdar intermittent laddningsproblem på din Apple iPhone XR, trådlös laddningsstörning [Felsökningshandbok]

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!