Hur du fixar Apple iPhone X Face ID-funktion som inte fungerar [Felsökningsguide]

Face ID är en biometrisk säkerhetsfunktion förankrad i den nya iPhone X. Denna teknik använder kamerorna i skärmens hack för att autentisera åtkomst genom användarens ansiktsigenkänning. Det är verkligen ett modernt system för avancerad hårdvara och mjukvara för Apples senaste flaggskeppssmartphone. Tyvärr har inte alla iPhone X-användare en positiv erfarenhet av Face ID-systemet. Tidigare rapporter säger att vissa ägare av iPhone X inte kunde använda Face ID-funktionen eftersom de uppmanas med ett fel om att Face ID inte är tillgängligt och sedan uppmanas att försöka igen senare.

Om du någonsin kommer att stöta på samma Face ID-fel på din iPhone X kan du hänvisa till dessa efterföljande lösningar för att felsöka programvaruproblem på dig

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka.

Första lösningen: Uppdatera programvaran till den senaste versionen.

Om detta är ett programvarufel kommer det troligt att fixa en uppdatering till iOS. Programuppdateringar erbjuder inte bara nya funktioner utan ännu viktigare, fixa korrigeringar för att bli av med eventuella buggar och skadlig programvara som orsakade mindre och komplexa systemfel.

 • till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny för att kontrollera om det finns en ny programvaruversion för din iPhone X.

Du bör se ett meddelande om en ny iOS-uppdatering är tillgänglig. Säkerhetskopiera alla viktiga data för säkerhetsskydd innan du fortsätter. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera den nya uppdateringen trådlöst (OTA).

Din enhet måste vara ansluten till Internet och har gott om ström och minne för att implementera den nya uppdateringen.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en iPhone X som överhettas efter installation av en ny firmwareuppdatering (enkla steg)
 • Hur man fixar en iPhone X som fortsätter att krascha och frysa efter en uppdatering [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Messenger som fortsätter att krascha eller slutar fungera på din iPhone X efter installation av en ny iOS-uppdatering (enkla steg)
 • Hur fixar jag en iPhone X som inte har åtkomst till Internet även om den är ansluten till Wi-Fi-nätverk? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som inte parar eller ansluter till en Bluetooth-enhet [Felsökningshandbok]

Den andra lösningen: Inaktivera Face ID på din iPhone X och aktivera sedan igen.

Slumpmässiga Wi-Fi-problem löses ofta genom att slå på och av Wi-Fi igen. Att göra samma trick kan också fixa Face ID-fel, särskilt de som tillskrivs mindre programvaruhälsningar. Det enda sättet att se om tricket fungerar är att ge det ett försök. Som sagt, stäng av Face ID och sedan på igen med dessa steg:

 • Gå till Inställningar-> Face ID & Passcode-> Use Face ID-> Disable iPhone Unlock.

Starta om din iPhone (mjuk återställning) för att rensa och uppdatera det interna minnet och iOS. Slå sedan på Face ID igen med följande steg:

 • Navigera till Inställningar-> Ansikts-ID och lösenord-> Använd ansikts-ID-> Aktivera upplåsning av iPhone.

Ge din iPhone en ny omstart och försök sedan använda Face ID och se om den redan fungerar korrekt. Om det fortfarande misslyckas, gå vidare och prova nästa tillämpliga lösning.

Tredje lösningen: Återställ Face ID och konfigurera det igen.

Som andra appar och tjänster kan Face ID-systemet också bli skadat på grund av olika faktorer. Så länge relevanta hårdvarukomponenter fungerar bra har du en större chans att lösa problemet med en återställning. Som sagt, försök att återställa Face ID på din iPhone X och sedan konfigurera det igen. Här är hur:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Face ID & Passcode.
 3. Tryck på alternativet för att återställa Face ID.
 4. Klicka sedan på alternativet för att ställa in Face ID för att ställa in det igen.

Om du vill tillämpa senaste ändringar och uppdatera systemet startar du om din iPhone X (mjuk återställning). Försök och se om det fungerar.

Fjärde lösningen: Återställ din iPhone X till fabriksinställningar.

Problemet kan betraktas som komplext när det lyckades motstå tidigare lösningar och kvarstår. Om din iPhone X Face ID fortfarande misslyckades kan du fortsätta felsöka och överväga att utföra en masteråterställning den här gången. En fullständig återställning av systemet är vanligtvis vad som krävs för att rensa komplexa buggar och skadlig programvara som orsakade beständiga problem för vissa app-, funktion- eller iPhone-tjänster. Denna process leder dock till dataförlust eftersom alla dina sparade data, appar och personlig information raderas från det interna minnet. Systemfel och skadlig programvara rensas på samma sätt i processen. Om du vill fortsätta, säkerhetskopiera alla dina viktiga filer följ sedan dessa steg för att behärska återställa din iPhone X genom inställningar:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar. Detta kommer att ta bort alla dina aktuella inställningar och återställa fabriksinställningarna.
 5. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta fabriksåterställning.

Låt din enhet avsluta rensningen av all data, appar och anpassade alternativ. När återställningen är klar bör den starta om automatiskt. Efter omstart kan du fortsätta med den inledande enhetsinstallationsprocessen. Följ bara instruktionerna på skärmen för att ställa in nödvändiga funktioner inklusive Face ID på din iPhone X.

Testa sedan om Face ID redan fungerar som avsett. Om problemet kvarstår kan du fortsätta felsöka komplexa systemfel.

Femte lösningen: Återställ din iPhone X i iTunes.

Som din sista dike-lösning kan du återställa din iPhone X i iTunes. Det finns två typer av iOS-återställning du kan prova på. Först är ett återställningsläge återställning och det andra är återställning av DFU-läge. Du kan börja med återställningsläget och sedan se om det går att fixa det. Annars kan du gå till en återställning av DFU-läge. Att utföra en återställningsläge återställning rekommenderas för att hantera komplexa systemfel och programvaruproblem som inte kunde åtgärdas av en huvudåterställning eller fabriksinställning. Du måste först sätta din iPhone X i återställningsläge och sedan återställa iOS i iTunes.

Om problemet kvarstår efter att ha återställt ett återställningsläge är det här du måste överväga att välja en återställning av DFU-läge. Detta är överlägset den mest djupgående typen av systemåterställning du kan göra på en iPhone och används vanligen av Apple-tekniker för att hantera ihållande enhetsproblem som tillskrivs vissa tuffa systembuggar och skadlig programvara. Det här läget gör att din iPhone kan kommunicera med iTunes på en dator utan att aktivera operativsystemet eller bootloader. De flesta programvarurelaterade problem löses vanligtvis efter att ha utfört en DFU-återställning om inte maskinvaruskada finns.

För att komma igång med antingen iOS-återställningsalternativ, måste du säkra en Windows-PC eller Mac-dator som körs på en senare, om inte den senaste OS-versionen och med den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad.

Ett mer omfattande genomgång om hur man utför en återställningsläge och återställning av DFU-läge på iPhone via iTunes finns i vår handbok för iPhone X som finns på vår felsökningssida. Besök gärna den sidan om du behöver mer hjälp med stegen.

Reparationsalternativ

Ta din iPhone X till ett närliggande Apple-servicecenter och få den kontrollerad av en auktoriserad tekniker för indikationer på maskinvaruskador. Apple hade formellt angett i sina reparationsinstruktioner för Apple-tekniker att kontrollera de bakre kamerorna eftersom de kan reparera ansikts-ID-fel. Det kan vara det som behövs för att lösa problemet med din iPhone X Face ID-funktion i slutändan.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur man fixar iPhone X iMessage inte levererat eller iMessage slutade fungera problem
 • Hur åtgärdar jag svarsfri bildskärmsproblem på iPhone X? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som svarar på beröringsingångar mycket långsamt, försenat pekskärmssvar [Felsökningsguide]
 • Enkla sätt att lösa en iPhone X-svarande skärmproblem [felsökningsguide]
 • iPhone X kommer inte att slås på igen efter oavsiktlig nedgång, fastnar i Apple-logotypskärmen, andra problem
 • Apple iPhone X visar "vätskeupptäckt" -fel vid laddning (enkla steg)